Ako hodnotíte film Perinbaba 2?
Ahojte, ako hodnotíte Perinbabu 2?
Troška mimo tému ale je vôbec film, ktorý bol natočený ako dvojka a dosiahol aspoň polovicu kvality jednotky?
Nepamätám si.
Ak sa mýlim, tak ma opravte.
Dikyyy
Na ZS z druziny sme kazdy utorok chodili do kina. Z niektorych filmov co nam tam pustali, som mala este zopar rokov nocne mory, jeden z nich bola aj Perinbaba ( potom este napr. kreslena rozpravka Posledny jednorozec a sci-fi Treti sarkan + par dalsich na ktorych mena sa nepamatam ale niektore sceny z nich ma mataju dodnes). Takze ak by to pustal muz malym detom poza moj chrbat, tiez by som nebola nadsena. Teraz uz su vo veku ked snad vedia same zhodnotit co zvladnu pozerat bez ujmy, tak im do toho nekecam.
perinbaba 1 je z cias, ked ludia aj deti boli schopni este zlozitejsieho uvazovania a dali priestor aj fantazii...takze logicky teraz uz jej obluba klesa😉..dvojku si pozriem ked sa budem nudit..lebo nevidim jediny dovod, preco mala byt natocena...niektore filmy su dobre tak ako su-bez roznych prequelov, sequelov pre debilkov,co potrebuju vsetko po lopate....zatial nehodnotim, ani frlajsa...ale z traileru usudzujem, ze to bude mat pramalo spolocne s perinbabou...a osobne mi je zle z digitalnych postav-mrtva g. massina sa nevedela branit ani vyjadrit.ci tam chce hrat-a ani pribuzni nemali co konat v jej mene...
@marcella1979 Ja som na tom tiež bola v kine, tie zábery prírody sa mi páčili. Ten dej mi prišiel nelogický, najdivnejsie bolo potom to ako pes trhal šaty a Lukáš ich zašíval to bola taká divná zápletka.
Ja som to zatiaľ nevidela, ale teda trailer - co ma byt upútavka a zaujať, výber toho naj - tak mňa to tak akurát odradilo a ten herec úplne mimo môjho vkusu. Ja si to chcem kuknúť raz len zo zvedavosti ale teda fakt nechápem, načo bolo dobre točiť dvojku. To mohla byť úplne samostatná rozprávka vrátane smrtky - zubatej.
@mareka49 ale áno, napríklad Shrek a mnoho iných..
Nikdy nebola moja obľúbená rozprávka. Nemusím jeho tvorbu pre pochmurnost , tmu, neporiadok...aspoň tak mi to pripadá. Vytáča ma babka, čo ma všade neporiadok s perím, hoci chápem pointu...I ostatné jeho filmy mi prídu také nezaliate slnkom. Môj názor...
@elanor Ako môže niekto, kto v živote nevidel Perinbabu a zakazuje to aj ostatným ľuďom, hodnotiť ten film? Niečo, čo ste nevideli? Nepochopím
@malulienka Hodnotiť to môžu ľudia, čo sa v tom vyznajú alebo aspoň minimálne tí, čo to videli a pochopili pointu. Inak také že páčilo sa mi to, nepáčilo, to nie je hodnotenie a tiež sympatie, nesympaticky hercom, to tiež nie je hodnotenie.
@vakaveronika kde si prosim zobrala, ze som nevedela?? Tak isto to nikomu nezakazujem pozerat, okrem vlastnych deti, kedze mam nato svoje dovody, a decka si poznam… takze o com tocis?
@beronsche radikalne nastavenie? Neviem o tom, zeby som bola nejaky terorista, alebo co, ale nevadi.
Co je prosim radikalne na tom, ze mam na nejaku vec nejaky nazor, a je uplne jedno ci je to film, rozpravka, osoba, vec, cokolvek ine. A je jedno preco si to myslim, alebo to tak citim, to je cisto moja sukromna vec.
V ramci beznej konverzacie s tymto oboznamym muza, aj s tym preco, mam taky nazor, ci postoj, on to zoberie, a na niecom sa v ramci toho dohodneme. A on po nejakom case danu vec nerspektuje, napriek tomu, ze suhlasil, ze ju respektovat bude. Samozrejme, ked sa to dozviem, tak ma to nahneva a vyhodim mu to na oci, ze nedodrzal, to nacom sme sa dohodli, teda mu vynadam, nadnesene, vycistim zaludok, inak povedane dostane hubovej polievky. To je podla teba radikalne? No nech hodi kamenom ta, ktora doma svojmu muzovi za nieco co sa jej nepacilo este nikdy za cely svoj zivot nevyhubovala. Jedna jedina. Myslim, ze budem cakat donekonecna.
Ale tu uz niektore z nicoho urobili dramu svetovych rozmerov, ze muz je chudak utlacany podpapucnik, deti su snad tyrane chudence, ja som neznesitelna, zakerna harpia, iba sa doma hadame od vecera do rana, a od rana do vecera, jemu nic nedovolim, detom nic nedovolim, nikomu nic nedovolim, a cele svetu zakazujem co je mne proti voli.
Uprimne? Je mi z vas vsetkych naozaj smiesne. Nedokazete citat s porozumenim, ani za stipku, ale hlavne ze si domyslate aj to co nieje, a na zaklade domyslenych scenarov za kazdu cenu mate potrebu si vybijat svoje vlastne frustracie a kopat a rypat do druhych.
Tak snad sa vam teda ulavilo, a urobilo vam to dobre, vsetkym doradu. Lebo na nete ste hrdinky.
@elanor napises uz konecne, co je na tej rozpravke tak neprijatelne, ze si nezelas, aby ju deti pozerali? lebo to jedine je v tejto teme k veci.. ostatne su tvoje osobne zalezitosti, ktore netusim, naco si sem tahala.. a pokial nenapises, mozes vyskakovat, kolko chces, lebo ako som uz spomenula, ak je tvojim jedinym dovodom, preco si to nezelas, ze tebe sa rozpravka nepaci, tak ano, si manipulativna a nerespektujuca, tak sa nediv, ze take dostavas odozvy
@reanda nechápem, veď každá sem prispieva len podľa svojich osobnych záležitosti.. podľa svojich osobnych záležitosti predsa aj ty vychovávas svoje vlastné deti, alebo sa riadis niekým iným? Tak si výchovava svoje deti aj elanor a môže predsa určiť čo pozerať budú alebo nie.. na to má snad právo každá matka - určiť čo im pusti.. a tie odozvy? Každu tu popudilo len a len to že napísala že sa pohádala s manželom lebo pustil deťom niečo s čím ona nesúhlasila - ale nikto do ich domovu nevidíme aby sme tu mohli súdiť čo urobila alebo neurobila správne..
Nie sme tu na oficiálnej stránke kritiky filmov, každá tu môžeme napísať len svoj osobný dojem z rozprávky a snáď nie je povinné milovať niekoho filmy len preto že je uznavany umelec..
@jana_eyre_2 toto bola tema o dojmoch z filmu a nie o sposobe vychovy.. a na sposob vychovy mozme mat tiez kazda svoj nazor.. takze ak sa tu elanor rozhodla prezentovat nie svoj dojem z filmu, ale svoj nazor na jeho rezisera a jeho tvorbu a k tomu este sposob svojej vychovy, tak aj reakcie boli patricne.. no a moj nazor na jej sposob vychovy je, ze je manipulativny a nerespektujuci.. comu konkretne na tom nechapes?
@reanda myslím že som vyjadrila dosť jasne čo na tom nechápem nie vždy ma baví sa opakovať..
Keď je tato téma o dojmoch z filmu, prečo ten svoj dojem nepridás a riešiš elanor a jej výchovné postupy? Veď táto téma nie je o správnosti jej výchovy.. 😉 je dospelá a moze si mysliet čo chce.. ale tu sa tri strany rieši skoro len ona..
Mne sa perinbaba tiež nikdy nepáčila, pôsobila na mna negatívne. Moje deti ani neviem ci ju videli, celkovo Sk tvorba je otras a toto herecké obsadenie v dvojke, ja neviem ale keď vidím sk film alebo serial, ja sa vždy musím smiat nad tými výkonmi. Ale tak film milujem, rada si pozriem francúzsku, taliansku tvorbu.
@jana_eyre_2 nemozem pridat dojmy z filmu, kedze som ho nevidela 🙂 .. chcela som si tu prave nejake dojmy inych precitat, miesto toho citam, ako niekto cisti muzovi zaludok za to, ze detom pustil perinbabu 😀
mmch, aj ja som dospela a mozem si mysliet, co chcem, aj to, ze je niekoho vychova nejaka..
@malulienka ja nechapem, preco tam trepú deti z prveho stupňa cez vyucovanie. Nasa skola. Akoze podla mna to ma od rozpravky pre deti daleko a niektore veci ani vobec nepochopia. Urcite by som tam dieta sama neposlala.
@reanda veď si mysli, ale keď si tému otvorila kvôli tomu aby si si prečítala dojmy, tak prečo riešiš niekoho výchovné postupy.. 🤷
@jana_eyre_2 lebo sa mi chce
@lapersefona skus nabuduce citat s porozumenim

Dvojku som ešte nevidela, uvidím ju, až keď bude v TV alebo niekde na internete, kľudne aj na pirátskej stránke nejakej, lebo som zvedavá 🙈 (do kina ísť nemôžeme, lebo máme pol ročné bábo).
Ale teda u nás Perinbaba fičala odjakživa. Perinbaba a Sám Doma 1 a 2 sú jediné filmy, ktoré na Vianoce môj muž pozerá, a Perinbabu potom pozerá aj v každej repríze 😂
Sesternica dokonca pomenovala dcérku Alžbetka, lebo jej syn tiež miluje Perinbabu a Alžbetka je jeho obľúbená postava.
Takže ja absolútne nechápem ten postoj istej dotyčnej, ktorá sa tu vykreslila ako totálna harpya. Chúďa manžel a chúdence deti. My máme s mužom tiež na určité veci rozličné názory, ale pre mňa je manželstvo o vzájomnom rešpekte, a teda aj rešpektovaní toho, že mne sa možno toto nepáči, ale tomu druhému áno, tak to akceptujem. Zakazovať rozprávku, aj keď to nie je moja šálka kávy, je riadne mimo.