Je slovenský dabing v rozprávkach vhodný pre deti?
Ahojte, deckám púšťam rozprávky, snažím sa im púšťať so slovenským dabingom keď je dostupný ale to je niekedy hrôza. Zamýšľam sa, či je v poriadku púšťať deťom také rozprávky. Ten dabing je skôr pre dospelých. Ale je to v poriadku, že v rozprávke sa nadáva? Nie sú to tie veľké vulgarizmy, ale aj tie malé mi prekážajú. Napríklad Leví Kráľ..od kolkych rokov ste to začali púšťať deťom?
moje dieťa pozeralo rozprávky od malička, aj české aj slovenské ...
Aj ja som si to všimla a tiež mi prekáža ako sa v rozprávkach nadáva do hlupákov, idiotov a podobne no najviac ma zarazilo ako v rozprávke bola hláška :"je čas na Pečko" druhy nato "sibe ti? Ved nas pozerajú deti" nespomeniem si v ktorej rozprávke to bolo ale dorazilo ma to...
Pustam cestinu aj slovencinu mala s tym nema zasadne ziadny problem.vela rozpravok bolo na kazetach ked som bola mala a boli sme radi aj za nemcinu nie ze by som este riesila ci je po slovensky alebo po cesky.ale ked som videle levieho krala alebo krasku a zviera 309x v cestine malej to jednoducho uz nikdy po slovensky nepustim lebo by mi odrezalo usi.
Osobne sa mi viac pacia stare rozpravky po slovensky a klasicke filmy v cestine.. s dabingom nespravis nic lebo preklad ide zvacsa podla originalu stazuj sa teda u Disneyho. Ale dieta vnima pribeh a obraz najviac pesnicky. nie konkretne slova mas velmi malu pravdepodobnist ze ho zaujme zrovna jedna konkretna hlaska v ktorej sa spomenie nejaky idiot..
Teda levinkrat a taketo ine je podla mna tak od desat dvanast rokov to niesu rozpravka ale animovane filmi
Napríklad slovo kretén
Treba rozlisovat animovane filmy a rozpravky. Levi kral je animovany film nie rozpravka tak tam mi nejake "jemne" nadavky nevadia.
a nebolo by lepsie naucit deti, ze existuju aj nepekne slova, ale my ich nepouzivame, lebo sme slusni ludia ?
pokial ho aj nahodou pouzije (co sa na milion percent stane, bez ohladu, ci pozera/nepozera animaky), tak raz vysvetlim, ze nie...potom ignurujem, aby nemalo pocit, ze nas zaujalo ?
@nyusika no momentálne tak reaguje, že keď počuje tak hneď mi povie, že tá postava povedala to slovo a je to škaredé (má 4r)
Inak Levi kral je otrasny film
Autorka ale toto fakt pustas tak malemu decku
Moje deti napríklad vedia,že existujú vulgarizmy každého druhu, nevyhli sa tomu v bežnom živote, ale my nežijeme na ružovom obláčiku a vedia, že tak rozprávať nemajú ... A verte, alebo nie, nijako ich to nepoznacilo, nepoužívajú vulgarizmy, dokonca upozorňujú druhých, že sa tak nerozpráva ...
@minenkaa tak mi porad, čo jej mam púšťať? Ale naozaj sa pýtam, nie útočne. Bambi ma veľmi rada, boji sa však každej rozprávky, kde je nejaká zlá postava - človek. Čiže klasické princeznovske nechce vidieť i keď princezné miluje. Teraz pozerá doba ľadová
Toto ja netusim ake su teraz rozpravky,u nas siel nemo ale to az v skole,my sme moc tv nepozerali ked bolo moje decko male

ake vulgarizmy su v Levom kralovi ?