Je slovenský dabing v rozprávkach vhodný pre deti?
Ahojte, deckám púšťam rozprávky, snažím sa im púšťať so slovenským dabingom keď je dostupný ale to je niekedy hrôza. Zamýšľam sa, či je v poriadku púšťať deťom také rozprávky. Ten dabing je skôr pre dospelých. Ale je to v poriadku, že v rozprávke sa nadáva? Nie sú to tie veľké vulgarizmy, ale aj tie malé mi prekážajú. Napríklad Leví Kráľ..od kolkych rokov ste to začali púšťať deťom?
Coco,v hlave,hlada sa dori
Krudovci 1
Ty si rodič a ty rozhoduješ čo bude tvoje dieťa pozerať. Pozri si najprv sama a potom sa rozhodni. Väčšina súčasných rozprávok je robená pre celú rodinu nielen pre deti a tak sú tam vtipy, ktoré deti nemajú šancu pochopiť.
Máša a medveď
Ka ked mi je tazko, tak normalne zapnem mojej, 2 a pol, Levieho krala, Bambi, Herculesa, Lisiak a Pes, 101 Dalmatinov, Mulan aj Hlada sa Nemo.
Na Levom kralovi som vyrastla aj ja a az teraz si uvedomujem, ze co za "vulgarizmy" tam su. Hlavne Scar a hyeny - idioti, hlupe a tupe, jak zadok prasaci mate tvar 🎶 ale beriem to ako opis povahy a nie ze terqz bude spievat a nadavat kade chodi, tam uz tu rozpravku ani nevnima 🙂
Pustam to co poznam, hlavne mi ide o kreslenu animaciu, nech to nie je moc divoke. Nechapem preco sa idu vsetci pototo, ked sa niekde neico taketo povie. Cestou z ihriska av obchode a v elektricke pocut od skolakov ovela horsie ako ue v dabingu Levieho krala 🙈
U nás pozeráme ešte tie staré to ju viac baví,, miluje Bimbamkuku,, niektoré nové mi pripadajú moc ako keby agresívne no nie všetky
Nasi frcali na lapkovej patrole aj par rokov, ...1,5h rozpravky pre 4r dieta sa mi zdaju dlhe.
A to iste aj knihy. Bezne su tam take veci napisane ze ma to odradi od kupy. Prasiatka nadavaju vlkovy do hlupakov debilov atd
Doktorka plysakova a zvedavý George
Pekná rozprávka sú Websterovci.
Ahojte, nasla som tieto narozpravane rozpravky, poznate ich? https://rozpravky.zaujimave.info/podcasty

@minenkaa to som nespochybnila.