icon

Je slovenský dabing v rozprávkach vhodný pre deti?

17. mar 2025

Ahojte, deckám púšťam rozprávky, snažím sa im púšťať so slovenským dabingom keď je dostupný ale to je niekedy hrôza. Zamýšľam sa, či je v poriadku púšťať deťom také rozprávky. Ten dabing je skôr pre dospelých. Ale je to v poriadku, že v rozprávke sa nadáva? Nie sú to tie veľké vulgarizmy, ale aj tie malé mi prekážajú. Napríklad Leví Kráľ..od kolkych rokov ste to začali púšťať deťom?

Strana
z2
nyusika
17. mar 2025

@minenkaa to som nespochybnila.

minenkaa
17. mar 2025

Coco,v hlave,hlada sa dori

petruldo
17. mar 2025

Krudovci 1

januska12323
17. mar 2025

Ty si rodič a ty rozhoduješ čo bude tvoje dieťa pozerať. Pozri si najprv sama a potom sa rozhodni. Väčšina súčasných rozprávok je robená pre celú rodinu nielen pre deti a tak sú tam vtipy, ktoré deti nemajú šancu pochopiť.

bielasovicka
17. mar 2025

Máša a medveď

kitycat
17. mar 2025

Ka ked mi je tazko, tak normalne zapnem mojej, 2 a pol, Levieho krala, Bambi, Herculesa, Lisiak a Pes, 101 Dalmatinov, Mulan aj Hlada sa Nemo.

Na Levom kralovi som vyrastla aj ja a az teraz si uvedomujem, ze co za "vulgarizmy" tam su. Hlavne Scar a hyeny - idioti, hlupe a tupe, jak zadok prasaci mate tvar 🎶 ale beriem to ako opis povahy a nie ze terqz bude spievat a nadavat kade chodi, tam uz tu rozpravku ani nevnima 🙂

Pustam to co poznam, hlavne mi ide o kreslenu animaciu, nech to nie je moc divoke. Nechapem preco sa idu vsetci pototo, ked sa niekde neico taketo povie. Cestou z ihriska av obchode a v elektricke pocut od skolakov ovela horsie ako ue v dabingu Levieho krala 🙈

zuzulka558
17. mar 2025

U nás pozeráme ešte tie staré to ju viac baví,, miluje Bimbamkuku,, niektoré nové mi pripadajú moc ako keby agresívne no nie všetky

kvoli
17. mar 2025

@nyusika jasné vysvetľovať vysvetľovať a ešte raz vysvetľovať, len by to tam nemuselo byť vôbec

euka210
17. mar 2025

Nasi frcali na lapkovej patrole aj par rokov, ...1,5h rozpravky pre 4r dieta sa mi zdaju dlhe.

juliacenc
17. mar 2025

A to iste aj knihy. Bezne su tam take veci napisane ze ma to odradi od kupy. Prasiatka nadavaju vlkovy do hlupakov debilov atd

terezkaarthuramax
18. mar 2025

Doktorka plysakova a zvedavý George

bubuzu
18. mar 2025

Pekná rozprávka sú Websterovci.

mokoba96
6. aug 2025

Ahojte, nasla som tieto narozpravane rozpravky, poznate ich? https://rozpravky.zaujimave.info/podcasty

Strana
z2