icon

Kde nájsť verziu štátnej hymny?

31. dec 2024

?

autor
1. jan 2025

@annm81 nie si konšpirátor. Toto bol zámer na objednávku. Preto na to osobne dohliadala “ministerka”.

mandarinka555
1. jan 2025

Je to príšerné...nerozumiem slovám, je to rozťahané a "ufňukané"🙈

rozculena
1. jan 2025

strašné

vanilkovazmrzka
1. jan 2025

To je vysmech, nic nove som nepocula 😄

eliska13
1. jan 2025

Mne sa páči, ale možno som bola pripita🙂ráno si ju ešte raz vypocujem

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
1. jan 2025

Ja som nepochopila, v čom je iná.. je niekde nejak nariadené, ako má ináč presne vyzerať, čiže aké hudobné nástroje, ako rýchlo sa má hrať či spievať? Text beriem, ale čo zvyšok? Kebyže neviem, že sa ide meniť, prisahám, že rozdiel si nevšimnem. Dá sa vôbec hovoriť v tomto prípade o zmene hymny? Podľa mňa nie. Iné by bolo, keby na komplet zmenili text, alebo úplne zmenili hudbu, ale takto je to to isté. Predsa hymna ináč znie, ak si ju zahrá školská kapela na začiatku školského roka, zaspievajú babky v kostole bez sprievodnej hudby, deti v škôlke, či zahráme hoc aj na gitare... Stále to bude tá istá hudba, kým ta melódia a slová zostanú zachované ... Aj tá fujara na konci, ona ju nemení... Keby sa celá zahrala na fujare, aj vtedy to bude tá istá hymna, ako bola pred 24 hodinami.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
1. jan 2025

@kittykat22 Ja som sa musela sakra sústrediť, kde vidím rozdiel, ako okrem spomalenia a konca som si nič nevšimla, skôr by som fakt povedala, že je to proste iba jedna verzia z tisíc, podľa toho, ako si ju zahrajú. Za tú cenu som čakala niečo úplne iné a nové, keď už sa to rieši údajne od roku 2011😅

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
1. jan 2025

@kittykat22 Hej, zdá sa mi, že som dnes niekde videla take info,.možno na zomri v diskusiách, alebo tak nejak 😅 Viem, že Maďari sa furt rozčuľujú, že ich hymna je strašne pomalá a znie viac ako nárek, tak vždy som hovorila, že slovenská je naopak, taká rezka, rytmická.. no, aspoň už máme ďalšiu vec, kedy si môžme s nimi podať ruky 😃

andreatytler
1. jan 2025

@oblecenie99 Tempo je podla mna velmi dolezita cast hudby, takze to spomalenie samotne je dost velky zasah.

larisa
1. jan 2025

Vyhodené peniaze. Je otrasná. Nepočuť dobre slová . Ja by som chcela aby vrátili tu starú verziu hymny ta je moc krásna.

pininka1
1. jan 2025

Za mňa nič nové, bežné sa na rôznych príležitostiach hraje dosť podobná verzia. Fujara je náš symbol, to by mi nevadilo vôbec, sem tam mi tam vadila kombinácia zvukou, niečo nezladene tam bolo, ale zasa téma na rozduchanie vášní. Ešte ze tu mame to Rusko, neviem na koho by sme hádzali všetky naše problémy. To je typické slovenské, svoje problémy presadzovať inam, každý za to môže, len nie ja.

tykat
1. jan 2025

Ja som si hovorila ze co media a opozicia tolko hystercia kvoli novej verzii hymny, ze len mutia vodu v pohari a za kazdu cenu idu z prdu urobit gulicku ale teda je to nieco otrasne. Kde je nasa hymna? Kde je ta raznost a odhodlanie z povodnej verzie???
Toto je neskutocna zlatanina, roztahana, nema to ziadny styl, necitim ziadne posolstvo, ziadne zimomriavky pri "nad Tatrou sa blyska..." ci "zastavme ich bratia..." ako v minulej verzii.
Povedala som si ze sa nenecham ovplyvnit tym medialnym hejtom ale teda po vypocuti som riadne sklamana.

martinkatinka
1. jan 2025

@annm81 ved to vystihuje situaciu... Buraci lud utisia, prehlusia, spomalia... Na konci pisknu a vsetci zalezu....

jednoduchomaria89
1. jan 2025

Este som ju nepocula , ale uraza ma ako obcana , ktory plati kazdym rokom vyssie Dane , odvody uz aj DPH a kto vie co este , teda vlastne to sponzorujem nieco co som si ani nezelala , nebolo to absolutne potrebne a rozhodla o Tom nejaka hlasatelka z TV slovan a clovek co to zabezpecil ma vazne znepokojuce vyjadrenia v mediach , kde sa v podstste vyhraza , ze uz sa nam cas Krati atd , velmi sa hanbim za ludi co to schvaluju

gribka1
1. jan 2025

Ak je to skutočne tá nová verzia, tak páčiť sa môže ľuďom bez hudobného sluchu. Žiadna hrdosť, emócia, uložili nás k spánku. A spev mi pripomína tých ruských mužíčkov čo chodia koncertovať.

zeldia
1. jan 2025

@pininka1 nie nie nie každý za to môže, iba ruské opice za to môžu a nikdy sa ich nezbavíme lebo sme sprosti tak ešte aj naša sprostota za to môže😉

3petka
1. jan 2025

Hneď po pól noci ju hrali na jednotke. Za mna tiež nuda. Pridali navyše pár tónov. Žiadny zázrak ale tak ja nie som hudobník. No podľa mna laika, nejaký rozdiel nevidím.

because
1. jan 2025

prvá polovica sa ešte dala,ale čo nasledovalo potom tak to bola čistá kakofónia.Rozdelenie ženský mužský spev hrôza, veľmi ma rušili tie činely,tá fanfára a ta fujara tam bola umelo vložená aby to bolo ,, národné,,. Toto určite nie je moja hymna

hedviga2
1. jan 2025

Práve mi muž vravel že je taká “ umumlaná”. Vraj si pridával na tv zvuk, nič nerozumel, jedno prehlušovalo druhé.

mondolina
1. jan 2025

nemám chuť ju ani počuť, nie je pre mňa.

rude_baby
1. jan 2025

@pininka1 no moment, moment ...za moje problémy a problémy väčšiny Slovákov môžu lgbti, všetky ostatné menšiny, Soros, Dzurinda, Caputova, zidojasteri, Ukrajina, západ...tak aké Rusko?! 😅

andreakotesova
1. jan 2025

Názor odborníka

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lasona
1. jan 2025

@jaaty a vidíš a mne sa práveže paci🫠

jaaty
1. jan 2025

@lasona evidentne koľko ľudí, toľko chutí… pre mne je uťahaná, malo dynamická. Mišung všetkého čo vôbec nehraje dokopy. Nepáči sa mi 👎

tetapetra
1. jan 2025