icon

Kde nájsť verziu štátnej hymny?

31. dec 2024

?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tramtada31
6. jan 2025

@lonely66 nepijem, ale kebyže mame takúto hymnu, tak rozhodne začnem😀

andrea2667
6. jan 2025

@mondolina Existuje nejaká NOVÁ hymna? Ja viem len o novej nahrávke, hymna ostala Nad Tatrou sa blýska. Mne osobne, ako úplnému laikovi, sa páči. Avšak nevychádzam z údivu, koľko hudobných expertov prevyšujúcich maestra Rózsu sa nám vyrojilo nielen na koni. No a nie s každou vládou sa vynovuje. Táto aktualizácia prišla po cca 30 rokoch a trebárs o ďalších 30 rokov, keď zas technológie pokročia, budeme mať opäť novú nahrávku tej istej hymny. Aký problém?

kika845
6. jan 2025

@andrea2667 preco by sa mali vyjadrovat k hymne iba hudobni experti? Nepotrebujem kritika aby som vedela ci sa mi nieco paci alebo nie, pesnicka pekna, ako hymna nie.
Madari v mojom okoli sa z toho inak smeju, ze nam madar hymnu prerobil (a to nemam nic proti madarom), asi niektori chcu aby sa ludia bavili o hymne a nie o vaznejsich veciach ktore nas cakaju.

mondolina
6. jan 2025

@andrea2667
opakujem sa...Rózsa nemá morálne právo niečo meniť. mnohým hymnu znechutil. vrátane mňa.

andrea2667
6. jan 2025

@kika845 K páči - nepáči si môže povedať každý. Ku kvalite nie. Btw, Oskar Rózsa nie je Maďar. Viem to, lebo jeho brat bol môj spolužiak. A máš pravdu v tom, že hymna je zástupný problém. No a kto ho rozdúchal? Mainstreamové médiá. To oni vždy plebsu povedia čo si treba myslieť.

andrea2667
6. jan 2025

@mondolina Prečo Rózsa morálne zlyhal?

kika845
6. jan 2025

@andrea2667 myslim ze s tym zacali ti ktori tu hymnu dali uplne zbytocne prerobit, nie mainstreamove media, tie sa toho len tradicne chytili a ludia tiez, neviem ci to bola SNS, alebo kto, pre madarov to madar je, dokonca su aj taki co ho tiez poznaju a ti povedali nieco ine, ale nemam nic proti madarom opakujem.

gribka1
6. jan 2025

@andrea2667 Pretože rozdeľoval ľudí, veď hymna nie je pre všetkých. Jeho nešťastné vyjadrenia.

andrea2667
6. jan 2025

@gribka1 Ja som to pochopila tak, že každý si môže vybrať z doterajších verzií tú ktorá mu vyhovuje, t.j. komu sa nepáči, nie je pre neho. Prirovnám. Akoby som ja povedala, že technologické vychytávky nie sú pre každého. To neznamená, že by ich mali niektorí zakázané používať, ale že im neporozumejú. Vrátane mňa.

gribka1
6. jan 2025

@andrea2667 No tak takto som to teda nepochopila, keď som si ho pozrela ako to vravel. Ani keby som veľmi chcela.

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 Iste, presne takto nevinne to myslel. Presne takto to predsa dáva zmysel v kontexte Šimkovičová, Machala, Bombic, "čas sa vám kráti"....

lenrol001
6. jan 2025

@andrea2667 tak každý človek má vlastný rozum a kritické myslenie...nech píšu médiá čo chcú ja musím zaujať postoj.... buď súhlasím ,alebo nie.... veď ľudia nie sú ovce....

andrea2667
6. jan 2025

@annm81 Už som to raz napísala, ale pre teba zopakujem: politiku mám na háku.

andrea2667
6. jan 2025

@lenrol001 No keď myslíš 😂😂😂

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 To je síce pekné, ale otázka je, prečo máš potom potrebu komentovať politické dianie a interpretovať politické vyhlásenia.

andrea2667
6. jan 2025

@annm81 Prosím, napíš kde. Napravim.

gribka1
6. jan 2025

@andrea2667 Ináč hymna je politická téma, nie pesnička z hitparády.

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 Do diskusie si vstúpila s tým, že problémom je objednávateľ, teda hneď si začala politickou témou. Následne riešiš spor médii a vlády ("hymna je zástupný problém. No a kto ho rozdúchal? Mainstreamové médiá."). A nakoniec komentuješ vyjadrenia Rószu smerom k verejnosti, ktoré sú čisto politické.

andrea2667
6. jan 2025

@annm81 Ani jedno z tých tvrdení som nevnimala z hľadiska politického, ale z neutrálneho postoja a vôbec hudobnú nahrávku nevnímam ako politický počin. Nie som zástancom koalície ani opozície. Som zástancom zdravého rozumu, čo na našej politickej scéne obojstranne absentuje. To neznamená, že nevnímam dianie. Len z dôvodu akejsi psychohygieny a vlastnej tváre udržiavam neutrálny postoj. Smutnovtipné je, že zvyčajne ma za to hejtujú obe strany. Týmto končím danú tému.

andrea2667
6. jan 2025

@gribka1 Bola to slovenská hymna počas 1. ČSR, ČSSR, aj teraz. Politické súvislosti nevidím. Jediným spojivom je slovenský národ. Prešla som kus sveta, ale ešte som nezažila, aby si niekto toľko s*al do vlastného hniezda.

gribka1
6. jan 2025

@andrea2667 No niekto sa nám tu vysiera do hniezda a radi by sme vypratali. A to, že ty nevidíš politické súvislosti s celou touto témou, tak s tým nič neurobíme.

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 Ak ignoruješ dianie okolo ministerstva kultúry, okolo Rózsovych kontaktov s Machalom a Bombicom a jeho POLITICKÉ vyjadrenia, potom je tvoje vnímanie celého problému značne obmedzené. Napr. ti potom absolutne uniká význam Rózsovych vyjadrení, čo som ti vravela už úplne na začiatku.

A keďže chceš vnímať len hudobnú stránku veci, ako s tým súvisí tvoje hodnotenie médii? Už samozrejme nehovoriac o tom, že sa bavíme o štátnom symbole (ergo už od počiatku je to aj politická otázka), nie nejakej pesničke, čo si pán umelec nahrá podľa svojej ľubovôle.

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 "Bola to slovenská hymna počas 1. ČSR, ČSSR, aj teraz. Politické súvislosti nevidím. " Chápeš, čo znamená pojem politika? Všetko, čo si spomenula, boli štáty, teda POLITICKÉ subjekty. A hymna bola jednou zo zakladnych symbolov daných POLITICKÝCH subjektov.

andrea2667
6. jan 2025

@annm81 Moje hodnotenie hudobnej stránky je irelevantné, lebo nemám hudobné vzdelanie a ani sluch. Hodnotila som humbuk okolo novej nahrávky nie z politického, ale z hľadiska obyvateľa tejto krajiny. A tento komentár je naviac, lebo už som nechcela reagovať. Ozaj ma to nebaví, točíme sa ako pes okolo vlastného chvosta. Dohovorila som.

gribka1
6. jan 2025

@andrea2667 No a potom čo riešiš v tejto téme? Politiku neriešiš, ok. Hudobný sluch nemáš, tiež ok.

annm81
6. jan 2025

@andrea2667 Takže hudobný obsah nevieš zhodnotiť. Politický tiež nie... tak teraz je už naozaj absolútne jasné, prečo si v tejto téme...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená