Pozeranie násilných scén vo filmoch

1. nov 2023

Manžela zaujimaju krvavé a násilné scény, ktoré sú v týchto novodobých filmoch hlavne na Netflixe. Pokiaľ sa jedna o nejaké týranie lebo smrť tak stále tvrdí že ho to veľmi zaujíma chce to vidieť. Je to prosím normálne lebo je za tým nejaký problém?

slovakboy
1. nov 2023

Buď sa chce báť a boji sa toho, alebo ho to vzrušuje. Sú takí muži a je ich niekoľko percent v populacii. Nemusia byť vôbec nebezpeční. Problém sú vojny a bezprávie. Vtedy sa títo ľudia hrozným spôsobom uplatňujú a vypne sa v nich sebakontrola. Skús zistiť viac o mužových túžbach intímneho charakteru. Môže to byt len obyčajný strach. Nás mozog sa antropologicky vyvinul tak, že keď na ulici počujeme smiech, tak nás to nijako nezaujme, ale ak počujeme plač alebo búchanie plechov pri havárii, ihneď sme na okne. Čumilovia pri autonehodách ma rozčuľujú lebo spomaľujú premávku. Raz v Maďarsku na diaľnici sme sa dostali do zápchy, ktorú spôsobila havária ale v opačnom smere. V našom smere nič nebolo. Ale všetci spomaľovali lebo chceli vidieť rozflakané auta v protismere a tým spôsobili niekoľko kilometrovú kolónu v ktorej sa šlo dvadsiatkou alebo aj stálo sa. Na diaľnici pred Braniskom raz tiež jedno auto ostalo na streche. Bol som zhrozený keď som dvoch ľudí videl že tam zastavili a filmovali si to. Nepomohli sadli do auta a šlo ďalej. Našťastie nikomu sa vtedy tam nič nestalo. Dav ľudí sa vie zmeniť na nebezpečné monštrum. Jedni chcú pomstu, druhí chcú vidieť krv a vzrušiť sa na tom a ďalší sa pridajú zo strachu a sami sú zhrození zo seba čo to robia. Len malé percento nájde odvahu sa buď nezúčastniť alebo dokonca postaviť proti davu.

barbora0308
1. nov 2023

Idealne zisti co ho na tom zaujima, aku to ma pre neho pridanu hodnotu? Ono aj my s manzelom mame radi kriminalky napr. o seriovych vrahoch. Nezaujima nas to kvoli zabijaniu, zaujima nas hlavne sposob rozmyslania takehoto cloveka, psychologicka cast, vysluch a vypoved obzalovanych, ako postupuju vysetrovatelia pri odhaleni a vypatrani takehoto cloveka a pod.

svokrinjazykmonika
1. nov 2023

Je to úplne normálne, ja aj môj muž milujeme seriály o sériových vrahoch, pedofiloch, zločinoch... Netflix je v tomto super. A nie sme úchyláci, ani agresívny, ani budúci vrahovia. Človeka priťahujú temné veci. Je to akoby vidíš že si niekto zlomil nohu. Je to príšerné, ale zároveň sa predsa len musíš pozrieť ako mu trčí kosť z nohy.

autor
1. nov 2023

Toto áno..dokumenty a seriály bavia aj mna.. typu Dahmer atd.. ale nevyhľadávam vyslovene scény kde vidno to tyranie / smrť človeka .. on to chce vidieť, že ako to vyzerá

januska12323
1. nov 2023

Pozerať sa je normálne ale vyhľadávať? Ako to vyzerá akože ako to spravili výrobcovia filmu? Či si predstavuje, že ako to vyzerá naozaj?

annm81
1. nov 2023

Ak sa bavíme o tom, že sa rád pozerá, ako niekomu odsekávajú ruky, zaživa ho derú z kože a lyžičkou mu vyberajú oko... no, nebolo by mi príjemné byť s takým človekom vo vzťahu. Pokiaľ ho poznám, možno by som sa nebála, že mi za bežných okolností ublíži, ale stále by som mala v hlave, že čo bude, až dôjde k extrémnym okolnostiam - ocitneme sa vo vojne, on dostane zbraň a povolenie zabíjať... ako sa bude správať?

janinah
1. nov 2023

Je to strata času.Clovek dozrieva a okrem iných veci zistí aj toto....ale viem.ze to neplatí u každého.A verím.ze pri Tom pozeraní vám tam nepobehuju deti.

autor
1. nov 2023

Nie deti nemáme našťastie.
No, ako to vyzerá ? Napr zrovna dahmera pozeral leno čakal nejaké detaily, zábery.. neboli (na moje šťastie, neznášam krváky a takéto scény.)
Alebo vo filme keď poviem že niekoho týrali hneď príde otázka - pretoč to, chcem to vidieť! Jaj a neukázali to detailne? Škoda, mna to zaujima…
A vždy som taká že.. je toto v poriadku prosím? Chcieť vidieť takú týraniu, ako človek trpí, ako ho to boli? Ako ho režú?
Ja som v tomto opak a tv stisujem a oči zatvaram..

autor
1. nov 2023

@annm81 tuto tému sme presne riešili. A on povedal že by mu nerobilo problém zabíjať, vo vojne.. čo ma zhoršilo, neviem či je to nejaká naivná predstava s tým že ani netuší čo je to a aké sú následky alebo.. fakt je nejakým spôsobom mimo.. naháňa mi to strach

januska12323
1. nov 2023

Toto podľa mňa nie je normálne. Blikali by mi všetky kontrolky.

autor
1. nov 2023

@januska12323 mne tiež blikajú.. a neskutočne.. len neviem čo teraz akože robiť?

ajuss311
1. nov 2023

Nevidím na tom nič zvláštne, každého baví niečo iné 🤷🏼‍♀️🤣 tak proste také veci nevidí každý deň v bežnom živote. Ja tiež rada pozerám katastrofy ale to neznamená že keby sa niečo také stalo tak budem mať z toho radosť 🤦🏼‍♀️😂 alebo že teraz naschval idem spôsobiť katastrofu 🤯😂

20erika07
1. nov 2023

Aj mna to bavi pozerat, aj skumat detailnejsie, ako malá som chcela byt chirurgickou, patologickou alebo robit na vraždách. Mala som krute detstvo, aj zneuzivanie, mozno preto. Odkedy mam ale deti sice si pozriem take scény a bez takych ma film alebo dokument nebavi, ale mam slzy v ociach alebo mi je na vracanie alebo citim vselijake ine pohorsenie . V mojej práci mam k dispozicii fotky rozsekanych tiel , vzdy si ich približujem a skumam kde aka cast chyba, co trci telu von , snazim sa to telo nejak poskladat v hlave a potom cumim na tu fotku a premyslam ake to musi byt pre rodinu strašné, že nejaky člen dopadol takto a oni ho nebudu moct ani poslednýkrát vidiet a podobne myslienky, pride mi to ľúto potom. Ale stale dodnes mam rada taketo nechutné veci. Inak som dobry clovek a nikomu by som ani vlasok neskrivila, nemam ziadne nasilnicke sklony ani nic.

annm81
1. nov 2023

Akosi všetci vieme, že keby sme sa ocitli vo vojne alebo v inom boji o život, tak by sme sa snažili spraviť všetko pre záchranu života nás a našej rodiny, ale asi by to nebolo nič, čo by sme označili ako "bez problémov". Ale keď niekto skonštatuje, že také zabíjanie by pre neho nebol žiadny problém a ešte to povie v kontexte toho, že sa rád díva na mučenie (nie že ho zaujíma, ako vyzerá ľudské telo zvnútra, alebo ho zaujímajú detaily ohľadne zločinu, napr. spôsob vyšetrovania alebo spôsob premýšľania vraha, ale vyslovene mu ide o pohľad na utrpenie), tak sú v hre len dve možnosti:

1. Buď je to nevyzretý chlap, mentálne v puberte, ktorý si myslí, ake je to cool tváriť sa, že ho nič nedojme a že má žalúdok na všetko
2. Trpí nejakou duševnou odchylkou

Ty máš omnoho viac informácií ako ktokoľvek z nás, takže sama budeš vedieť najobjektívnejšie zhodnotiť, či chceš mať vzťah s týmto človekom.