icon

Seriál Dunaj

mnamko
4. okt 2023

Ahojte,kolko nás tu je čo pozerá tento seriál? Aj vy doma preberáte ako to bude pokračovať? Mi s mužom áno.

muchotrafka298
11. okt 2023

Nie je jasne, co jej daval. Moze to byt cokolvek - peniaze, doklady, sperky.

janinah
11. okt 2023

@muchotrafka298 podľa mňa získava informácie a pomáha židom a odboju

muchotrafka298
11. okt 2023

@janinah ja si tiez myslim, ze on im pomaha /Zidua, odboj, protinemecke veci/. Ze proste robi nieco zakazane. Uvidime, ze co nam ukazu.

adik64
11. okt 2023

Je to skvely serial, tiez som si len kvoli tomu predplatila Voyo. Herci, kostymy, scenar, vsetko je top. A dost ma bavi Irenkin manzel Imrich a jeho hlasky, ako sa vecne dotahuju so Studenkovou 🙂

muchotrafka298
11. okt 2023

@adik64 on je za mna najlepsia postava. Viem, ze hra podla scenara, ale ten jeho sarkasticky ton je bohovsky.

luxus10
11. okt 2023

inak-mne sa velmi paci ten fialovy antireflex na sklach okuliarov holubca,,,😍 v 39 roku isto take vyrabali...a este blond vlasy zdeny studenkovej-farbili sa vlasy v 39tom?a obcas sa predavacky zabudnu a prizvuk maju ako dnes z mileticky...😍

azda najlepsie svoju ulohu hra alenka...

nikha2809
11. okt 2023

@luxus10 najlepšia bola pamperska ktorú mal na sebe malý Janko 😃

4stanka4
11. okt 2023

@nikha2809 mne sa zas páčila bezpečnostná kamera na dome Kucerovcov 😀

mnamko
autor
12. okt 2023

Čo myslíte,prečo bola tá mniška v kostole?

janinah
12. okt 2023

@mnamko chcela vedieť ako to dopadne.myslim že vie.ze Klára a Kamil sú príbuzní

puertorico
12. okt 2023

@janinah tú mníšku pred tým už raz ukazovali, keď Klára bola vo väzení , tá mníška bola jej "vedúca" v detskom domove . Možno sa len prišla pozrieť . Alebo je to jej mama 😂

janinah
12. okt 2023

@puertorico viem.nie je to jej mama.alw vie kto to je....

puertorico
12. okt 2023

@janinah ja sa vždy tak teším na ďalšie časti ! ale nerátala som s tým že sa Klára nevydá . To ma prekvapilo . a v upútavke bolo, ako začínajú na seba kydať . o tom Evinom bábätku , o tom ako Jakub povedal o tom útoku na Ditricha.. no zaujímavé to bude ešte

muchotrafka298
12. okt 2023

Dievcata, mna tak bavi tato diskusia…my by sme scenar napisali k dalsej serii uplne s prehladom 😉😉😉😉😉😉😉 kazda to vidi inac a mna by niektore veci vobec nenapadli.

4stanka4
12. okt 2023

@puertorico fakt keď si tak vezmeš tak akú lavínu udalosti spusti Urban tým ze povie ze Janko žije a Jakub tiež...

mnamko
autor
13. okt 2023

@mnamko baby a čo keď je Lena naozaj tehotná s tým židom?

rikarika
13. okt 2023

Ahojte dievcata. Nechyba vam v seriali trocha realnej historie? Zacala som to pozerat len a len kvoli realnym faktom z nasej historie, ktore vsak v seriali uplne absentuju. Viac krat sa spomina v seriali ze dej je v bratislave. To ze teda realne historicke udalosti absentuju, no ok, ale to ze chystaju v bratislave atentat na stareho esesaka???akoze heidricha??? To kde ako vzali? V akych dejinach? A chyba mi ze vobec ale vobec sa tam nespomina 'top' persona nasich dejich prezident tiso. S akym nadsenim som zacala pozerat serial nasich dejin, s takym sklamanim asi dalsie pokracovanie telenovely nebudem sledovat.

muchotrafka298
13. okt 2023

@rikarika ja napriklad na to nepozeram z hladiska historie, lebo tam je tolko chyb, na ktore od prvej serie je upozornovane az az. Keby som chcela pozerat historiu a vojenske veci, nepozeram takyto serial, ale na History Channel.Toto nema byt film o vojne a o realiach slovenskych/ceskoslovenskych, to je proste pribeh zasadeny do Bratislavy v tomto obdobi.

V reale bol Hitlerovou pravou rukou Joseph Dietrich, cize minimalne toto sa blizi k realite, ze to bol skutocne "realny" clovek, nie vymyslena postava. Oni nechystaju atentat na Heydricha, ale prave na Hitlerovu pravu ruku Dietricha (skutocny general nezomrel ale na atentat alebo otravu pocas vojny).

juliacenc
13. okt 2023

Hori pivovar ten tam krici ze to o 3 min spadne, nakoniec to nespadlo a este tam nejaky chlap vytahoval von neposkodenu ! drevenu ! Stolicku v tip top stave…. Eva sa rano zobudi, ani len nepozrie na dieta leti rovno ku klare zistovat co sa stalo preco usla zo svadby… planuju atentat po ceste do prace kde chodi kazdy den???? Ved on zije v nemecku tu chodi len na “ navstevu” ked tak by to bolo uveritelnejsie vecer po ceste do kabaretu… cela seria sa toci okolo svadby klara a kamil a ukonci sa to 20sekundovou scenou kde mu povie ze ho nemiluje a vybavne… a take detaily co mi vadia 🤷🏻‍♀️ uz ma to prestava bavit. Myslim, ze uz to flakaju. Kto somnou suhlasi?😄

rikarika
13. okt 2023

@muchotrafka298 vsetko okolo atentatu v seriali je natocene presne tak ako v pripade atentatu na heidricha. Jasne ze meno heidrich som zatial v seriali nepostrehla, len ten kto videl uz nie jeden film o tomto atentate na heidricha, musi uznat ze toto tvorcovia dunaja jedniducho kopiruju, hoc v ba sa ziadny atentat nekonal.

rikarika
13. okt 2023

@muchotrafka298 a tiez nesuhlasim ze to nema byt o historii, lebo akykolvek pribeh jednotlivca tej doby, bol dobou ovplyvneny viac ako kedykolvek inokedy v historii ci v sucasnosti. History chanel je cisto o faktoch, datumoch a muestach a toto nie je pre divaka tak zaujimave ako realny pribeh danej doby. Preto napr v poslednom obdobi su knihy o realnych pribehoch tejto doby tak popularne. Za mna je serial dunaj obyc telenovela.

luccija
13. okt 2023

@juliacenc ty si aká detailistka🙂
Jediná vec, ktorú v TV pozerám je tento seriál.Mne sa páči Irenin muž lazo plážo život a ten sarkasticky humor ako ja s mužom🙂 ...ja som si myslela, že nejakú štetku si objednáva s tou obálkou.Mne niektoré diely usli to bábätko je Davidove?tá babka mu vtedy našla znamienko na chrbte a usmiala sa.Irenin muž sa dá dokopy so Sarlotou?Inak každú tam intriguje s každým pekne narcisticke manipulatívne osobnosti🙂)

muchotrafka298
13. okt 2023

@rikarika nikto Ta nenuti serial pozerat, ked nesplna tvoje poziadavky. Nie je to vsak ziadny historicky serial, podla TV Markiza je to dobovy serial. Ako som napisala, mne neprekaza, ze tam nie su realne udalosti zachytene, nie je tam spominani pan Tiso, tak isto samotny Slovensky stat iba okrajovo. Sledujem pribehy tych postav.
Za scenarom stoji Evita, Katarina Mikulikova alebo Jozef Kolejak, takze tam sa treba obratit ohladom toho, ze preco su veci napisane tak ako su. Oni su scenaristi a pisu pribeh takto.

rikarika
13. okt 2023

@muchotrafka298 🤣🤣🤣mne su scenaristi....

muchotrafka298
13. okt 2023

@rikarika ked mas pripomienky k tomu, ako serial vyzera, tak oni su za toto zodpovedni.

bubuska
13. okt 2023

To ze historicke fakty su prekrutene by som neriesila, toto je telenovela pocas Slovenskeho statu, takze neriesim. Skor ma rusia stupidity typu ako banalne je napisany scenar v niektorych pripadoch, Alenka zamilovana do otca Jakuba - preco to musi byt tak priehladne, zidia pripravujuci atentet - to je tak amaterske, Klara s prapodivnou minulostou ale samozrejme ju aj tak vsetci miluju a pripada im uzasne ze je zo sirotinca a byvala zlodejka - tak nerealne v tej dobe ked ludia hladeli na majetok a postavenie ovela via ako teraz, ta prapodivna linka s Polnisovou - ta tak zle hra, strasne zle sa to pozera, Rachel a Ervin - cele zle ake je to pritiahnute za vlasy cela ich love story. Na druhej strane aby som bola spravodliva: kostymy super, historicke pozadie za mna ok - ked niekto nema sajnu o historii aj toto mu pomoze, a urcite postavy a dejove linky su super: za mna Kolenik a Tuma su perfektni, tak dobre to hraju ze mam sama strach z nich, Imrich - Irenin muz je fakt vtipny bavi ma a Studenkova hra tu panicku par excellance.

tiika
13. okt 2023

Serial je to jedine, čo v tv pozerám. Vzdy sa teším na ďalšiu cast. Áno, tých much, nelogickych veci je tam viac, no napriek tomu ma to baví.

Ja si skôr nemôžem pomôcť, keď vidím Vilmu s Tomkom a Alenu s Martinom. Je mi to proti srsti. Keď už maju mat nejakého staršieho ale aspoň nech je sarmantnejsi. Pre mna nie su ti dvaja ani za mak príťažliví a v hlave mi beží, ako sa tie herečky museli asi pri hraní premáhať.

tiika
13. okt 2023

Inak nepozerate niekto cesku verziu tohto serialu Zlata labuť na Nove? Či je to dejovo podobne, rovnako zaujímavé..?

0silvia0
13. okt 2023

@tiika no ja neviem, ale v reále Vilma s Tomkom sú takmer rovesníci. Akože starší? Veď Monika Hilmerová má takmer 50 rokov a Igor Kasala má niečo po päťdesiatke. Podľa mňa vyzerajú primerane rovesnícky. Skôr Alena vyzerá oveľa mladšie pri Martinovi, ale teda tiež je to päťdesiatnik a vôbec nepôsobí nešarmantne. Asi si veľmi mladá, keď ti to tak vadí, mne, takmer päťdesiatničke to oči nevypaľuje😎

stanislavicenka
13. okt 2023

@mnamko mne na nom hrozne vadia konverzacie. Ludia v tych rokoch sa takto nerozpravali. Nebola taka otvorena doba. Zial. To ho cely spati.