Tipy na obľúbené YouTube kanály pre jednoročné deti
Okrem Ms.Rachel a Blippy 😄 To uz nemozem ani pocut. dakujem!
Sunny Bunnies, Arpo, Where`s Chicky, Antiks
Tiez nie som zastanca pustania TV pre take male dieta, ale teda tie, ktore uvadzas su rozpravky vhodne od 2+ roka. V tomto veku este deti nemaju sajnu navnimat tieto "rozpravky" resp. obsahuju privela "skakajucich efektov" a napr. viacej zatazuju nervovu sustavu. Vhodne su iba naozaj velmi jednoduche animacie ako napr. Baby Einstein, Hey Bear Sensory, ale aj tieto iba denne na 5 min. aspon podla odporucani.
Budem za hejtera, ale žiadny. Najmä ak si už vo fáze, že to pozerá toľko, že to tebe samej lezie na nervy. Ak už naozaj potrebuješ dieťa na chvíľu zabaviť, pusti jej nejaké pesničky bez divokých klipov, alebo staršie rozprávky (menej akčné, menej prestrihov), napr. na youtube nájdeš Večerníčky.
@annm81 plne súhlasím. 1 ročné dieťa si má listovať knihy a učiť sa ako robia zvieratká. Je to choré. A to nie som nejaký hejter digitalizácie. Ale toto mi príde už dobre na hlavu, respektíve neschopnosť rodičov sa postarať o dieťa po mentálnej stránke.
@annm81 plne súhlasím. 1 ročné dieťa si má listovať knihy a učiť sa ako robia zvieratká. Je to choré. A to nie som nejaký hejter digitalizácie. Ale toto mi príde už dobre na hlavu, respektíve neschopnosť rodičov sa postarať o dieťa po mentálnej stránke.
@denkabemommy dakujem za nazor, a teraz prosim opusti diskusiu, pa
Nursery Rhymes TV a Kids TV 123
Moje dcery miluju hudbu, 15 mesacna si spieva baa baa black sheep aj old mc donald.
Pre rocne dieta naozaj ziadny 🤷♀️
Moji chlapci milovali v TV program Duck tv, niekedy to dokázali pozerať celé hodiny.. 😂
Ja som začala pustať tv až po 2 r - Bing , Pat a mat jednu časť a koniec tv sa vypla
na začiatok stači uplne jedna časť denne , detský mozog naozaj viac nepotrebuje
Moje dieťa ficalo na starých slovenských filmoch. Pripadne som mu pustila kapuru a vyupratovala som cely dom😂
U nás sa pozerá Beba😊 samozrejme v norme. Učí sa ako robia zvieratká a počítať, podla mňa to má aj plusy. Pokiaľ sa to vážne nepreháňa a dieťa nepozerá tv 5 hodín v kuse. Hravou formou sa deti naučia rôzne veci, slová, tance,... malý rad opakuje, a naučil sa už veľa veci😊
Dalsia, co nie je schopna venovat sa dietatu a vychovava ho yt? 😅
@evcagabi 🤣 u niektorých štandard.. potom sa treba vyhovoriť, že dieťa je náročné a keď sa niekto ozve, že to nie je v poriadku, tak ma opustiť diskusiu
@evcagabi 🤣 u niektorých štandard.. potom sa treba vyhovoriť, že dieťa je náročné a keď sa niekto ozve, že to nie je v poriadku, tak ma opustiť diskusiu
@denkabemommy a ty si lekar, ked tvrdis, ze je to chore?Chore je skor povedat druhemu rodicovi, ktoreho absolutne nepoznas povedat, ze je neschopny.
@evcagabi nepoznas ma ani moju situaciu, nevysmievaj sa mi tu.
Prepáč,ale púšťať ročnému dieťaťu YouTube kanály je trochu divne, ale možno si na naše slová spomenies keď už bude dieťa väčšie a budeš s ňou riešiť problémy,či už s pozornosťou alebo so psychikou .
Máme dve deti kratko sebe a som na ne cez deň sama a vôbec sme nepotrebovali púšťať im niečo v tv aby sa zabavili,zvládli sme to aj bez toho. Jediné čo majú teraz je Albi pero ,ale to až ako 2-3 ročný.
Nuž ale rob podľa seba ale vedz že následky tá neskôr dobehnú .
@denkabemommy takéto ženy nemajú sebareflexiu a nemajú radi keď ich niekto hejti,ty si tá zlá čo ich nechápe a počuje ..ja keď vidím ale následky to necháva na deťoch čo sú rodičia benevolentni k tv ,mobilom a tak ,tak je to katastrofa a verím že kým moje deti pôjdu do školy budú mobily úplne zakázané a bude veľa uvedomelých rodičov
@denkabemommy a ty si lekar, ked tvrdis, ze je to chore?Chore je skor povedat druhemu rodicovi, ktoreho absolutne nepoznas povedat, ze je neschopny.
@autorka nemusím byť lekár, štúdie sú voľne dostupné- také tie ozajstné, ktoré robili vedci. Nevedieť zvládnuť asi 8 hodín (kedy je ročné dieťa bdelé) sa venovať dieťaťu a zapínať mu tv je rozhodne neschopnosť rodičov na plnej čiare. A to hovorím ako osoba narodená už ako Gen Z. 🙂
@autorka nemusím byť lekár, štúdie sú voľne dostupné- také tie ozajstné, ktoré robili vedci. Nevedieť zvládnuť asi 8 hodín (kedy je ročné dieťa bdelé) sa venovať dieťaťu a zapínať mu tv je rozhodne neschopnosť rodičov na plnej čiare. A to hovorím ako osoba narodená už ako Gen Z. 🙂
@denkabemommy opakujem- nepoznas ma ani moju situaciu, neodsudzuj, neurazaj.
@denkabemommy takéto ženy nemajú sebareflexiu a nemajú radi keď ich niekto hejti,ty si tá zlá čo ich nechápe a počuje ..ja keď vidím ale následky to necháva na deťoch čo sú rodičia benevolentni k tv ,mobilom a tak ,tak je to katastrofa a verím že kým moje deti pôjdu do školy budú mobily úplne zakázané a bude veľa uvedomelých rodičov
@hortenziaj Ja mám doma 7,5 a 4,5 deti majú dovolený tablet cez víkend na pol hodinku. Fakt nie som extra striktný rodič ale pchať to ročnému dieťaťu je too much. Do 3 rokov deti nemajú ani vedieť, že niečo také existuje, nepotrebujú to.
@denkabemommy opakujem- nepoznas ma ani moju situaciu, neodsudzuj, neurazaj.
@autorka aká je to situácia, keď tak moc potrebuješ, aby dieťa čumelo na YouTube? 🤦♀️ chodila som do školy, riešila kariérne veci popri bábätkách a ani raz som nemala potrebu to pchať deťom, tak ma to úprimne zaujíma, kedy nastáva situácia, že je nutné to pustiť tak malému dieťaťu
Prepáč,ale púšťať ročnému dieťaťu YouTube kanály je trochu divne, ale možno si na naše slová spomenies keď už bude dieťa väčšie a budeš s ňou riešiť problémy,či už s pozornosťou alebo so psychikou .
Máme dve deti kratko sebe a som na ne cez deň sama a vôbec sme nepotrebovali púšťať im niečo v tv aby sa zabavili,zvládli sme to aj bez toho. Jediné čo majú teraz je Albi pero ,ale to až ako 2-3 ročný.
@hortenziaj nech sa paci medaila pre teba 🎖za to aka si dokonala mama. Ale odsudzovat cloveka, ktoreho vobec nepoznas, na tom by bolo treba popracovat, to zas poradim ja tebe.
Dieťaťu do dvoch rokov obrazovky narúšajú vývin. Vývin reči, motoriku, schopnosť sústrediť sa, sociálne schopnosti... lebo dieťa by sa malo zapájať, nie pasívne sedieť a nereagovať. Ak sa to teraz s prepáčením posere, tak to už tak ľahko neopravíš. Áno, nepoznáme situáciu, ale to to je fakt niečo eventuálne dobehne aj rodiča a aj to dieťa.
Toto nie je odsudzovanie, ale varovanie.
Odpoveď na otázku: žiadne vhodné do dvoch rokov neexistujú.
@denkabemommy
@hortenziaj
@hortenziaj
Súhlasím....
Mam 4-rocnu áno teraz si niečo pusti v TV alebo ba tablete-chvíľu. V roku nič....max keď som potrebovala vybehnúť za kuriérom tak 5 min a dosť.
Ja som sa vždy čudovala, že keď idem s malou ba dedine von nikoho nestretneme... max raz za týždeň. Poštárka mi povedala ze s kočíkom vidí behať iba mňa, že ostatní sedia na tablete (keď niekam doporučený list tak vždy vybehli dieťa s tablete akebo mobilom v ruke)
Teraz? Moje 3 ročne dieťa vie povedať "r" porozpráva s každým už od 2 rokov... keď stretnem iné mamy a staré mamy dookola tie isté otázky?
Ako to ze tak pekne rozprava naše malo..
Naša vie farby iba po anglicky
Náš vie počítať iba po anglicky.
Náš sa nechce hrať s hračkami sam, ako to ze poslúcha nas iba skrieka keď nemá tablet..
Normálne mam chuť vtedy povedať "tak keď dieťa celý jeho život iba kuka do tabletu tak asi preto."
....
Ziadne. Su na to vyskumy. Bodka
Dieťaťu do dvoch rokov obrazovky narúšajú vývin. Vývin reči, motoriku, schopnosť sústrediť sa, sociálne schopnosti... lebo dieťa by sa malo zapájať, nie pasívne sedieť a nereagovať. Ak sa to teraz s prepáčením posere, tak to už tak ľahko neopravíš. Áno, nepoznáme situáciu, ale to to je fakt niečo eventuálne dobehne aj rodiča a aj to dieťa.
Toto nie je odsudzovanie, ale varovanie.
Odpoveď na otázku: žiadne vhodné do dvoch rokov neexistujú.
@refly dakujem, ale za odsudzovanie povazujem vyroky typy: "si neschopny rodic", "je to chore", "zeny ako ty"
Ja som púšťala dcére Spievankovo na telke a takto spätne to dosť ľutujem, naozaj vidím zmysel v Tom, že malé dieťa by nemalo tráviť čas pred telkou.. možno by bola iná, možno nie ,to už človek nezistí, ale je dosť nesústredená, nevie chvíľu odsedieť bez toho aby sa neobšívala...ale ako sa vraví osobná skúsenosť je neprenosná a ten , kto sa nepoučí z chýb druhých sa poučí z vlastných
Tiež sa Radim do "klubu hejterov" ročné dieťa nepotrebuje žiaden YouTube alebo tv

Budem za hejtera, ale žiadny. Najmä ak si už vo fáze, že to pozerá toľko, že to tebe samej lezie na nervy. Ak už naozaj potrebuješ dieťa na chvíľu zabaviť, pusti jej nejaké pesničky bez divokých klipov, alebo staršie rozprávky (menej akčné, menej prestrihov), napr. na youtube nájdeš Večerníčky.