icon

Videli ste už novú sériu Bridgertonovi?

hederamonstera
19. máj 2024

Videli ste uz novu seriu?😊 co na to hovorite? Napiste ako prve “spoiler”, ak napisete nieco z deja.

lubkovaandrejka
19. máj 2024

@hederamonstera nevidela,ale vecer sa chystam pozerat :D je sa na co tesit?

hederamonstera
autor
19. máj 2024

@lubkovaandrejka ja neviem, asi ano. Zalezi aka si fanynka😁 Ja ani neviem preco to pozeram😂 ale nieco ma na tom fascinuje😂 pacia sa mi tie kostymi, filmove spracovanie trocha dej😁

hederamonstera
autor
19. máj 2024

Ale ti dvaja hlavni herci mi vobec nesadli😂

lubkovaandrejka
19. máj 2024

@hederamonstera ja som tiez neprisla na hlavny dovod,preco to sledujem.asi ma fascinuje ta doba. Architektura, kostymy, aj spolocensky zivot v tom obdobi. No, mna Colin a Penelope tiez nejak extra neoslovili 😆zacala som to pozerat kvoli Daphne a Simonovi,ze mi boli sympaticki...potom aj Anthony :D

hederamonstera
autor
19. máj 2024

@lubkovaandrejka mame to rovnako😂 tak si aspon uzijes tu dobu, kostymy. Je to pecka, dali si na tom zalezat

jablkovastrudla
19. máj 2024

Videla a tato seria sa mi pacila 🙂

thereisabear
19. máj 2024

Pozerala som iba prvú sériu. Kam zmizla Daphne s tým jej manželom? Prečo tam už nie sú? Teda na fotkách ich nevidím.

anjelicek26
19. máj 2024

@thereisabear tak nie je to o nich... ja som pozerala vcera, ja som spokojna, teraz zasa mesiac cakat 😂

hederamonstera
autor
19. máj 2024

@thereisabear kazda seria je o inom pare😊

@anjelicek26 Ani nehovor😂

elanor
19. máj 2024

@thereisabear a co by tam robili? Oni uz svoj priestor mali.
Ani v knihach sa dalej nijak extra nevyskytuju. Bud tam niesu vobec, alebo su spomenuti velmi okrajovo jednou vetou a dovi.
Kazda kniha / seria je gro o inom pare - jeden Bridgerton(ova) + jeho osudova laska.

thereisabear
19. máj 2024

Vďaka za vysvetlenie, už mi to je jasné.

mamamasama
19. máj 2024

Milujem Nicolu Coughlan, ale Penelope mi je neuveriteľne proti srsti. 🫣 Celkovo mi nesadol ani Colin. Za mňa zatiaľ najslabšia séria.

petamich
19. máj 2024

ja som citala knihy ako tinedzer a neskor opat - za mna slabe 😵‍💫 cakala som, ze si zasluzia viac priestoru oni dvaja ako mali Daphne a Simon, tu pre mna zbytocne x postav a veci okolo nich (Cressida, Francesca...), tri casti dokopy o nicom a v stvrtej sup poslednych 10 minut, skoda, snad aspon ta 2. polovica bude lepsia

a teda mozno je to aj tym, ze mne ten Colin az tak nesedi ale to je len deformacia z toho, ze som si ho inak predstavovala, ked som knihy citala, toto je moja naj kniha z celej serie, tak asi preto som trosku sklamana

hederamonstera
autor
19. máj 2024

@petamich mne colin tiez nesedi, celkovo ten herec, neviem, mne sa proste k sebe ti herci nehodia😂
Myslis ze sa oplati dat sancu kniham ked som to uz videla?

buberova
19. máj 2024

Trošku ma rušilo že sa riešilo viacero postáv.. aj Colin s Pelenope aj Anthony s Kate sa tam objavili (načo?) aj Francesco aj Eloise aj Violet čosi.. zbytočne veľa.. nedávno som čítala knihu venovanú Benedictovi a proste celá kniha len o ňom a jeho polovičke.. a tu v seriály riešime 5 postáv a do toho si ešte aj pár vymyslíme 🤣🤣🤣

elanor
19. máj 2024

@petamich pre ostatnych - preventivne - BACHA SPOILERY 🙂
ono ked si to zoberies dej knih 4,5 a 6 (teda pribehy Colina/Penelope, Francescy a Eloise, a vlastne aj Cressidy) sa jednek casovo a jednak aj dejovo prelinaju, cize je len logicke, ze sa motaju vsetci okolo seba, resp. ze je dej pretleteny jedno cez druhe.
Zakial casovo aj dejovo Daphne aj Anthony mali cas sami pre seba, resp. pre hladanie svojich poloviciek. Benedict, Gregory a Hyacinth detto.
Ked si zoberies v knihe ani poariadne nieje Fran uvedena do spolocnosti, resp. nerozobera sa to, ani poriadne, ze ako sa nasli s prvym manzelom, proste bum, Fran mala svabdu, a plesk z jasneho neba, Fren je vdova... Samotny probeh hladania jej spriaznenej duse vlasne zacina az potom co sa stala skoro po svadbe vdovou. Ona mala svadbu tesne po Colinovi, nebo obracene? uz ani nevim. Ale to je jedno, lebo to bol jeden po druhom. Medzitym zomiera Marina, a Elios si pise s Philipom Crainom. Naco Cresside dopne, ze Penelope je LW a zacne ju vydierat. Na plese Daphne a Simona tak Colin a Penepole prinaju, ze je LW, aby Cresside vypalili rybnik. Elois vyuzije ples a pred jeho zaciatkom zdrhne a utecie ku Crainovi.
Ked o niekolko x dni vtrhne komplet komando Bridgerton brothers - Anthony, Benedict, Colin a Gregory. Crain dostane od Anthonyho do zubov, a kedze tam Eloise bola bez doprovodu, jasny prikaz, ze si ju musi vziat, i ked sa (zatial) nic nestalo.
Hups, ale som sa rozpisala...
No proste, tamti 3ja boli navzajom az priliz prepleteni, narozdiel od odstatnych.
I ked ano, toho brata asi sa dvoriaceho Violet si mohli odpustit. Ten by mi tam ozaj nechybal.

petamich
19. máj 2024

@hederamonstera podla mna urcite 🙂 ak mas rada tento zaner knih ona fakt velmi dobre pise, niektore tie pribehy z tejto serie su take pomalsie musim povedat ale pre mna Daphne, Benedict, Colin a Eloise celkom fajn aj Francesca sa mi pacila

carolynka
19. máj 2024

@hederamonstera ja som si zelala, aby namiesto s Colinom skoncila s tym blondavym lordom vegetarianom. Teda az dovtedy, kym jej ku koncu nepovedal, ze nevie ci ju bude niekedy milovat, ak sa vezmu

elanor
19. máj 2024

@carolynka pan blondaty vegetarian je vymysleny, iba pre potreby serialu, takze....

petamich
19. máj 2024

@elanor ano asi mas pravdu, ze ono sa to dialo tak viac menej sucasne, len ked citas knihu za knihou, tak si to clovek vlastne neuvedomi 🙂 zmysel to uplne dava co si napisala, len asi som dufala, ze ta seria bude viac o nich (lebo pol dielu zo styroch ako zachranuju balon, no dobre prehanam 😂), snad ale teda sa dockam v tej druhej casti a ked nie uz som zacala zasa citat knihu 😄😄

carolynka
19. máj 2024

@elanor aha, to som nevedela. Ale bol mi sympaticky

elanor
19. máj 2024

@petamich tak ono cely lord Debling aj vsetko okolo je vymyslene, predpokladam pre potreby drama a hlavne, aby Colin ziarlil. Cize aj balon, no, je to tam take trosku nasilu, ale tak Debling ju akoze hrdinsky zachnanil, a teda jasny dovod na poriadne ziarlenie od Colina.
Lebo povedzme si uprimne, v knihe to bolo dost odflaknute, to ako si uvedomil, ze ved vlastne on Penelope miluje. Alebo aspon teda ja som cakala nejaky woow efekt, resp. woow prezretie, ze je do nej blazon. To mi napr. v knihe chyba. Takze sa mi aj celkom paci, ze v seriali to ponali min. cez tu ziarlivost, ze ho to nakoplo.

petamich
19. máj 2024

@elanor ak si to pozrie niekto, kto knihy necital, tak vobec nemusi byt sklamany lebo scena s bozkom aj ta v koci (ak si odmyslim tie jeho vyrazy tvare ale to moze byt tym, ze mne ten herec nie uplne sedi) boli velmi velmi pekne, tie sa mi pacili 🙂 tak snad este v tej druhej casti sa par peknych scen dockam/e

aj ten lord Debling mi nevadil, to to celkom fajn ozivilo v porovnani s knihou

elanor
19. máj 2024

@petamich ano, je ine ked to clovek pozna z knih, a je ine ked to nepozna.
Napr. mne osobne preto velmi vadila 2ha sezona. Za mna je otrasna. Muzovi sa zase pacila, celkom. Ale to je to, ja som knihomol, a poznam knizny zaklad, on nie. Cize ja som do istej miery zaujata, mam nejake predsatvy a ocakavania, on je ciste platno.

petamich
19. máj 2024

@elanor prosim ta a to sa ti ako podarilo, ze muz pozera s tebou 🙂 ten moj, ked je pri mne a pozeram, tak len vzdycha a toci ocami (to robi pri vsetkych romantickych filmoch) 🥴

dzejsik
19. máj 2024

v podstate sa mi paci, i ked je ina ako kniha (ta je zabavnejsia) a teda mi len prekazaju Colinove priblble vyrazy (alebo ze ich je vela? ) a scena s balonom bola riadne odveci (to ze stala ako puk a aj to ze ju hned Debling netahal so sebou ale usiel sam) … v prvych dvoch seriach sa mi Colin pozdaval viac, prirodzenejsi … aj knizne by mal byt ten dovtipny a dohadzovacny nie ako tu

knizny SPOILER - mrzelo ma, ze po ziadosti o ruku Pen nevypadla z koca na chodnik od soku ako v knihe, namiesto toho bola straaasne dojata :D a v knihe bolo super ako ju Colin sledoval, odhalil a nastval sa a tu to asi take zial nebude

carolynka
19. máj 2024

@petamich aj moj je taky, mne odlahlo ked to so mnou prestal pozerat, lebo pre neho to bol uplny cringe fest.☺️

elanor
19. máj 2024

@petamich co ja ti viem 😀 Asi to bude tym, ze sa mi to paci od prvej serie, no, a iste sceny cloveka trosku rozkokosia, takze .... chapes, no... ehm... a tak no 😀
Takze sa spolu najprv dobre narehoceme pri takych absurditach, ako ked Dafne netusila nic o menzelskych radovakach, ked Eloise s Penelope preberali ako je mozne byt tehotna, ked nieje dama vydata 😀 aj teraz ked jedna Fedringtonova, ze sa jej to nelibi, lebo jej to kazi frizuru, a druha sa cudovali naco a kam sa ma muz zasunut 😀 😀 no a potoooom na neho skocim a "zneuzijem" 😀 😇 tak coby nekukal 😂

petamich
19. máj 2024

@elanor som sa dobre zasmiala 🙃😁😀 ze mne toto nenapadlo!