100 eur na týždeň
Ahojte je tu niekto kto používa obalový systém a žije zo 100e na týždeň myslim strava+drogeria, nemyslím výlety a podobne aj po tomto zdražovaní? Ako sa vám to darí? Dajte nejaký tip. My sme doma traja a neviem vyjsť týždenne zo 100e. Vôbec mi to nejde. Niekedy som sa zmestila do 100e a to som kupovala aj plienky a UM a teraz už nekupujem mlieko, plienky len na spánok a vôbec sa do tej sumy nezmestím.
Ahoj. 🙂 Ja to takto robím. Áno dá sa to aj keď občas miniem o 20 až 30€ viac. My sme len dvaja plus z času na čas sa u nás naje niekto z rodiny.
Ale teda my jeme raw živé jedlo. 80 percent nášho jedálnička sú ovocie a zelenina. Nakupujem žiadne mäso, mlieko, syry, jogurty, cukor, olej...
Raz za mesiac spravíme veľký nákup kde nie je len ovozel ale aj rôzne orechy, plodiny a pod z ktorých si vyrábame napr. vlastné rastlinné mlieka.
Nejeme žiadne sladkosti, žiadne vysokospracované potraviny, všetko si robím sama doma. V lete máme väčšinu zeleniny a ovocia z vlastnej záhrady. Vtedy z tých 100€ miniem len zlomok.
Takže dá sa to, pri tomto druhu jedla, len neviem či to funguje aj pri inom druhu stravovania. Každopádne držím palce aby sa ti podarilo nájsť cestu ktorou to dostaneš. 🙂
Neviem, kolko to mame presne ale je to cca 100 az 150e,max. 2 dosp a 3 deti
@manushka tak nemôžeš porovnávať sumu za potraviny kde sú 3 z toho jedno malé dieťa a kde ste 5 z toho 3 deti v puberte.
@gabika128 ty nevidíš rozdiel v letnej paradajke, paprike a v tých čo je v obchode?To sa mi nechce veriť.Ja tie paradajky kupujem chuť nemajú, papriku len červenú tá sa aspoň trocha dá.Kupila som karfiol je horký to som mohla kúpiť kuracie mäso🙂za tie peniaze čo som dala za suroviny na zapečeny karfiol.
@luccija presne radsej zmasa navarit ako tie zelene umeliny
Ono niektory zabudnu zaratat stravenky a obedy ci uz v praci alebo v skole.
Zmestim sa do 100-120€ na tyzden (2dosp,2skolaci, 1batola), ale vtedy, ked deti+chlap obeduju v skole/v praci.
My máme 2 malé deti a máme limit 250€ na týžden. So všetkým aj s tankovaním.. párkrát sme to prekročili ale so 100€ by sme nevysli.
@luccija ja čo kupujem paradajky tak sú naozaj výborne chuťovo, aj šalát ma tento týždeň prekvapil aký bol dobrý, uhorky kupujem tiež pravidelne a občas sa stane že sú menej výrazne, ale väčšinou chutné. 🤷♀️ čiže nie, nemôžem povedať že kupujem niečo umelé a bez chuti a to si naozaj veľmi potrpím na jedle a ani letnú paradajku keď je bez chuti, tak nezjem.
@diamondsspaces toto máš pravdu, som minulý týden zistila že Rajo lactose free mlieko v akcii v Lidli ale že vobec nie je LF mlieko+ farba obycajneho mlieka a chuť Detto...aj moje creva si to vsimli
Neviem kto tu pisal ako je v Tescu na clubcard vsetko lacnejsie - dostala Som sa po 2.stranu, ale tak napr bez clubcard plienky 22, s clubcard 14 ale pozor přesně tie iste plienky v DM bez akcie 12.95.
Osobne kupujem vsetku drogeriu co sa dá aj umělé mlieko v dm - za body mám potom lacnejsi nakup + ak sú kupóny v app tak aj 20-25x nasobne co je super.
Maso v masiarstve, kura z farmy čerstvé. Vařím max na 2 dní - kvoli hit. Do 100 sa tyzdenne zrejme nevpraceme, radsej to neratam...
Co sa týká zeleniny a ovocia - čerstvé ovocie nad 100g denne pre male děti zatazuje oblicky.
Aka niekto dobru imunitu nadelenu do vienka tak nech dakuje tým hore ale urcite to nebude len stravou
@pink_lady pravda, Tesco je za mňa najdrahší reťazec, chodím tam fakt zriedkavo, ale napríklad minule som tam nakúpila sladkosti na veľkú noc, balík v akcii za 3,35, som myslela, že ako dobre som kúpila a ďalší týždeň v Kauflande to isté za 2,89 🤣, akože pár centov, ale keď človek kúpi 4 balenia, už to niečo spraví a to nebola jediná takáto položka. Sama sebe som sa potom smiala ako som sa dala nachytať, ale boli to veci, ktoré zvyčajne nekupujem, tak neviem, koľko bežné stoja. Veľmi veľa vecí tam má pôvodnú cenu tak nadhodenu, že človek má pocit, že akú super zľavu dali, ale v skutočnosti sa dá nakúpiť inde oveľa lacnejšie.
@matkahelka u takto malého dieťaťa sa tými malinami a cucoriedkami dopracujes akurát tak k alergii plus je veľmi diskutabilné či majú vôbec nejakú vyzivovu hodnotu alebo len samú chémiu. Paradajky to isté, tie sú bez chuti, môžu byť neviem aké slovenské, aj tak sú nič moc. Už som si všimla v diskusiách preteky, kto koľko kupuje zeleniny/ovocia ale načo také kvantum chémie je dobre, som nepochopila. Aj tu platí, že zlatá stredná cesta...
@kristiii ja som robila v Tescu roky (popri celej SŠ som tam brigádovala) a pamätám si takú vec, čo sa stala 😅
Chcela som veľmi kúpiť malému bratrancovi Monopoly Bláznivé bankovky pod stromček. A v Tescu ich mali za 12.99. Samozrejme, ako študentka som málokedy mala pri sebe peniaze, tak som si povedala, že kúpim nabudúce. Prišla som na ďalšiu smenu a na tých Monopoly AKCIOVÁ cenovka že 24.99 😵💫 pýtala som sa hneď na to manažéra a on mi vraví, že však to je inflácia. Takže asi takto fungujú u nás supermarkety.
@mima1608 v elektro obchodoch tiež. Pred akciou cena 500€ televízor a v zľave je to 700€ na 500€ , čiže žiada zľava. Ľudia ako fakt si myslíte, že tie zľavnené produkty sú ozaj v zľave? Častokrát nie . O potravinách sa vyjadrovať nebudem. Všetko čo je v zľave bolo bud nedochutené, tvrdé, mäkké. Úplne iná chuť. Prečo kvalitné produkty nie sú nikdy v zľave? Všimnite si v obchodoch
@ivana11155 dakujem za upozornenie, uz mam jednu pubertu doma s rovnakymi stravovacimi navykmi a bez alergii. A svagra lekara, ktory stravuje seba a svoju rodinu rovnako ako sa stravujeme my. Ako som pisala, tesime sa plnemu zdraviu bez chorob vaznych aj beznych, dievcata maju ucebnicovu imunitu, takze zostavam verna nasmu jedalnicku.
@ivana11155 nič nie je diskutabilné, môžeš si dať kľudne na rozbor hocijake ovocie. Výsledok bude na základe vedy a nie názoru, že nemá žiadnu výživovú hodnotu.
@gabika128 rozbor mi netreba. Rozum mi hovori, ze ked to nezreje priamo na slnku ale neviem kde a za akych podmienok, tak to asi bude rozdiel. A dalsia vec, nazor tu moze napisat kazdy akykolvek, neviem co tu na mna utocis s rozbormi, ja som na teba nereagovala a ani co si tu pisala ma nezaujima.
@deginko a vieš o tom ze male dieťa by malo jest mäso tak 5x do týždňa, aspoň 1x rybu a a vajíčko?
@pink_lady ja som robila chvíľu v jednote a keď bolo niečo v akcii tak to vždy stalo menej ako bez nej a v tescu som si to tiež všimla ze keď je niečo v akcii tak to stojí menej
Akože ty co to dajú za 100e na týždeň sú podľa mňa kúzelníci... Ja keby som nemala 300e na týždeň, tak mam pocit ze by sme umreli, ale v tých peniazoch je zarátané aj tankovanie aj parkovne (keď ideme na krúžky) a to kupujem trvanlivé potraviny a mäso v akcii
@mamusa123456789 tak asi viem co som videla, zazila, kupila..ale možno si si len nevsimala tie věci co já lebo si ich nepotrebovala a naopak. Do jednoty nechodím, je to dráhy obchod, ani sa v blízkosti nenachází
A to to je téma stovka tyzdenne na jedlo nie p kruzkoch či parkovnom a benzine
@mamusa123456789 ale ja som nikde nenapísala,že nejeme ryby..veď ja som vymenovala iba nejaké jedla,veď nejeme stále dokola to isté.Opakujem sa my ale mame domácu zeleninu,ovocie,aj vajíčka.A mäso máme 2-3krat do týždňa v podstate,keďže ho varím cez víkend a varím vždy na aspoň na 2 dní.Obcad vyjde aj na 3 ti deň málokedy.Dcera má mäso aj v škôlke,takže deficit ho určite nemame.A čo sa týka množstva 5krat za týždeň to je za mňa veľmi veľa,ale každý ako uzná za vhodné.Podla mňa to je až nezdravé mať ho 5krat do týždňa ani ja sama by som ho toľko nedokázala jest.Jedavame strukoviny a kopu iného.Pre mňa je podstatné,že nemusím kupovať teda iba vo výnimočných prípadoch tu otravu zvanú ovocie a zelenina a bledozlte vajcia.Tajze kupovať toto z obchodu,tak sa fakt zamyslím či to má vôbec význam jest
@pink_lady v každom prípade mi 100e na týždeň na vystačí, obaja s manželom tankujeme cca 30e týždenne a parkovne cca 10e,takze vyše 230e na potraviny a drogériu míňame za týždeň... V každom prípade kto to dá za 100e na týždeň je pre mňa kúzelník pri týchto cenach
@mamusa123456789 možno si to viem predstaviť, keď majú všetci obedy v práci, malé deti v škôlke aj desiatu a olovrant... Tak vtedy si to viem predstaviť, že sa kúpi iba pečivo, maslo, mlieko, šunka syr zelenina na raňajky, nejaké ľahké jedlá na večeru a cez víkend varené. Ja varím stále, dieťa staršie viac doma ako v škôlke, muž každý deň doma na obed 🙈
@pink_lady prepáč zle som najskôr napísala nie vystačí 100e,ale nevystaci
@1fifinka1 presne nad tým sa v každej diskusii pozastavuje aj ja. To si naozaj každá maminka myslí, že toto umelo vyhnane ovocie a zelenina je naozaj zdravé a potrebné pchať do deti? Čučoriedky, maliny, jahody v zime, napchate chemikaliami.. Ja varím normálne, si myslím, aj zo zdravých potravín, včera sme mali napr. na večeru rizoto z krupov, bulgur, šošovice belugy a cuketou, v pohode sa zmestime do 400€, 2 dospelí a 2 chlapci, 12 a 14 rokov. Niektoré mesiace ani to nie. Mäso varím len cez víkend, sme viac na vege jedla. Šunky a salámy kupujeme veľmi málo, jednak mi to deti nechcú a jednak to veľmi zdravé nie je
sme 3 a do 100 eur na tyzden sa uplne v pohode zmestime. ked to spriemerujem. myslim ze aj tych 100 eur je luxus.
jedine na com setrit sa da je strava podla mna, takze varim na viac dni 🙂

100 eur veď nejaké zásoby doma máš kúpiš mäso,ryžu, jogurty, šunku, syry, zeleninu...nezdá sa mi to tak zle.Jasne, že budeš viac plánovať čo kúpiš a navaris.Huste polievky...mäso robím na 2 dni, rizoto začala som si sledovať koľko minieme a dá sa to okresať.Ale tak my je doma 2 muž v práci ovocie, zeleninu kupujem veľa, ale nie čučoriedky tie mám mrazené z leta..suché večere nemáme len občas omeletu, bryndzovu pomazánku...