icon

100 eur od štátu pri výživnom pod 150 eur

27. okt 2022

Vcera bolo avizovanych nejakych 10 bodov kompenzacie inflacie. Mna sa dotyka prispevok 100€ pri vyzivnom pod 150€.
Poberam vyzivne na syna 130€ od byvaleho partnera.
Viem, ze to je cerstva informacia, ale neviete blizsie info?
Este som zachytila, ze sa musi na to podat ziadost.
Mozno su v tom opat nejake haciky?
Aspon kvapka, ked neleje. Rada by som tuto moznost vyuzila ako kazda mamicka 🙂
Dakujem

draik
31. okt 2022

@moni73
Predovšetkým 100e nie je príspevok, ale dotácia. Ostatné Vaše závery sú tiež mylné, pretože v prvom rade majú vyživovaciu povinnosť rodičia.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
autor
31. okt 2022

@veronika295 nie, nie je uverejnena stale

lubka73
31. okt 2022

ucinnost to nadobudlo 29.10. /sobota - cize treba este chvilku pockat , urcite sa coskoro objavi tlacivo na stranke UPSVaR- u

brita
31. okt 2022

@dididudu Ahoj,podla tohto dostanu aj ti,co maju presne 150.😉

dididudu
31. okt 2022

@brita áno, ja som to tiez tak pochopila 🙂

moni73
31. okt 2022

@cocolino234 nie ze, uz aj tie drobne by ste trhali... Tie "drobne" by som dopriala viacerym

moni73
31. okt 2022

@draik dotacia je podla slovnika synonymom prispevku. "Ostatné Vaše závery sú tiež mylné, pretože v prvom rade majú vyživovaciu povinnosť rodičia.", toto asi nebude platit v pripade, ze sudom urcene vyzivne je max 150 eur.

draik
31. okt 2022

@moni73
Tu sa nehráme na gramatický výklad. Ak by malo dieťa právne dvoch rodičov, tak obaja majú vyživovaciu povinnosť, hoc by bola malá. V takom prípade by bol nárok na dotáciu. Ak také niečo nie je resp. výživné nie je určené, niet dôvod, aby štát suploval rodičov. Nedajú sa vyberať len hrozienka.

sebestulka1
2. nov 2022

Ahojte , tlacivo je uz na stranke UPSVAR https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam...

autor
2. nov 2022

@sebestulka1 Dakujeme 👌

mondolina
2. nov 2022

dokedy to treba prosím podať

autor
2. nov 2022

@mondolina Do konca roka 2022

tehotna40
2. nov 2022

Viete mi niekto poradiť kam to poslať tu žiadosť?

mondolina
2. nov 2022

@tehotna40
upsvar

lubka73
2. nov 2022

@tehotna40 ved si klikni na ten link a mas to tam jasne napisane
Úrad poskytne dotáciu na základe žiadosti podanej do 31.12.2022:

osobne alebo poštou na príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podľa trvalého/prechodného pobytu;
elektronickými prostriedkami (e-mailom, pričom žiadosť je potrebné podpísať a vo forme skenu poslať na úrad) bez kvalifikovaného elektronického podpisu, doplnenie žiadosti v listinnej podobe sa nevyžaduje.

angeli27
Autor odpoveď zmazal
dididudu
3. nov 2022

Boze ženy ved si to prečítajte je tam vsetko napísané

kajulqa47
3. nov 2022

Žiadosť som odoslala a dnes mi volala pani z úradu že vraj odkiaľ mám žiadosť pretože oni ešte ani nevedia kto to bude vybavovať...

autor
3. nov 2022

@kajulqa47 🤣🤣🤣

autor
3. nov 2022

@kajulqa47 To uz nie je mozne v tomto state 🤦‍♀️ Ja uz mam tu ziadost vytlacenu, rozhodnutie o vyzivnom okopirovane a idem zajtra osobne na UPSVaR to vybavit

breznica
3. nov 2022

@anavixy súdom určené výživné 200eur,ale milostivy platí občas a to len polovicu. Takže moje dieťa zase nič. Takto sme dopadli aj pri skvelom daňovom bonuse aj pri príspevku "na krúžky"🙄

tiumen
3. nov 2022

A to mám dodať celé rozhodnutie súdu k tej žiadosti ? Lebo ten rozsudok má 17strán 🤣🙈

mondolina
3. nov 2022

@breznica
a prečo to nerieši? berie sa to ako nezaplatené výživné, tak s tým niečo rob. Zákonné páky na to sú. Čo si už v tomto smere podnikla?

autor
3. nov 2022

@tiumen ano, moj len 10 stran - dnes to chlap kopiroval v robote zadarmo, lebo by som sa nedoplatila

breznica
3. nov 2022

@mondolina máme ústnu dohodu a sľúbil mi, že si podá na súd žiadosť o zníženie.je ale väčšinu času v zahraničí,tak je problém sa stretnúť a spísať dohodu

dididudu
3. nov 2022

#autor Ja tak isto

autor
3. nov 2022

@dididudu Daj vediet, ci si vybavila. Dakujem

veronika295
Odpoveď bola odstránená
tiumen
3. nov 2022

@veronika295 však vyššie je link a tam je