100 eur od štátu pri výživnom pod 150 eur
Vcera bolo avizovanych nejakych 10 bodov kompenzacie inflacie. Mna sa dotyka prispevok 100€ pri vyzivnom pod 150€.
Poberam vyzivne na syna 130€ od byvaleho partnera.
Viem, ze to je cerstva informacia, ale neviete blizsie info?
Este som zachytila, ze sa musi na to podat ziadost.
Mozno su v tom opat nejake haciky?
Aspon kvapka, ked neleje. Rada by som tuto moznost vyuzila ako kazda mamicka 🙂
Dakujem
@janinamojka nechápem už či si z nás robia bláznov 🤭
#autor jasne dam 🙂
@dominiicka ano, na kazde tvoje dieta, ktore ma vyzivne max. 150 eur
Je to davka,co nema nic spolocne s pridavkami
Dnes som poslala ziadost,tak som velmi zvedava..nevie niekto kedy sa to bude vyplacat? V decembri ci az v januari kedze ziadosti sa daju podat do konca roka
A este jedna otazka. Bude to zase ako minule ,ze suma je 30 eur pridavky+70= 100 eur/dieta alebo to bude 30€ pridavky +100 eur dotacia.
Prosím vás, neviete ako je to pri náhradnom výživnom, ak otec neplati a výživné od štátu je rovnako ako súdom stanovené výživné, pod 150 eur? Majú aj tieto deti nárok, alebo len tie, ktorých otec ( rodič) riadne platí výživné?
@barbora1992 mas to v tom linku kde je aj tlacivo , staci si to precitat
Žiadateľ je povinný k žiadosti predložiť posledné vykonateľné rozhodnutie súdu o určení vyživovacej povinnosti. Úrad pri posúdení nároku na dotáciu neskúma, či povinná osoba si plní resp. neplní svoju vyživovaciu povinnosť, ani či je úradom poskytované náhradné výživné.
Ahojte, mám otázku - a čo maminy, ktoré berú výživné, ale nemajú to súdom stanovené? Majú na to nárok? My sme sa s bývalým dohodli na 150€, vieme to zdokladovať výpisom z účtu.
@anavixy ty si otehotnela s duchom svatym?
#autor no zaniesla som povedala ze je to vsetko v poriadku a kedze je dneska len 4teho tak ak sa to stihne tak ako ma, kedze maju toho dost tak mi to bude vyplatené uz tento mesiac 🙂
@dididudu Ahoj, bola som tam aj ja dnes. Posledny rozsudok - nemala som na nom peciatku pravoplatnosti. Bezala som na Okresny sud to opeciatkovat, potom zas na UPSVaR. Aj ja to mam uz OK. Kedy to bude vyplatene som sa nepytala, tiez dufam, ze tento mesiac by sa to hodilo. Ja som maximalne spokojna s pristupom uradnicok. Skvele, mile ✅ To ze som nemala pravoplatnost na rozsudku spred roka bola moja chyba. Cize zeny: Rozsudok len pravoplatny s peciatkou, bez toho Vas nevybavia a poslu Vas na Okresny sud, kde bol rozsudok vydany ho opeciatkovat ❗❗❗
@dididudu Dakujem za info ❤
@stanulienkat teba je holy ony do toho s kym som ja otehotnela alebo preco ho vychovavam sama. Ak si citala vsetky komentare, tak som sa opakovane jasne vyjadrila, ze povodne som sa (aj dalsi ludia) na to pozerala z pohladu dietata, z pohladu matky teraz uz chapem, ako je to myslene a preco prispevok dostanu len ti, ktori ho dostanu.
Staci tak ci este nieco? Fakt ma vyznam hento debilny posmesok reagujuci na tyzden stary komentar.
@anavixy Kazdy nech sa stara o seba a bolo by o kazdeho postarane ❗❗❗ Toto je diskusia, ako vybavit prispevok od statu. Aby sme si my zeny = mamicky pomohli, poradili a nie sa urazali. Plne s Tebou suhlasim, Tvoja vec s kym mas dieta, ako mas. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Len nechapem, ze vzdy sa tu najde nejaka s prepacenim chudera, co ma potrebu urazat, vyrypovat. Vsetci si pozametajme pred svojim prahom👌✅
@tiumen Nezabudni na peciatku pravoplatnosti - vykonatelnosti, aby bola na rozsudku.
Papier rozsudok čo som dostala na súde , to treba dať ? Lebo to nieje na jednej strane , alebo len napísať či ako 😁 ... Nech sa nemotam dvadsať x , nakoľko nebývam v trvalom bydlisku ☺️ďakujem za odpoveď 🙂
@dominiicka ahoj, okopirovat posledny rozsudok - cely (moj mal 5 listov = 10stran). Musi na nom byt peciatka na tom rozsudku pravoplatnosti = vykonatelnosti. Ak ju tam nemas, treba ist na Okresny sud, kde bol rozsudok vydany, daju ti na ten nepravoplatny rozsudok peciatku a uz s takym pravoplatnym rozsudkom ist na UPSVaR a ziadostou o dotaciu na ktoru link najdes vyssie v diskusii.
@nikha2809 ano
Ďakujem, tak v pondelok to pôjdem vybavit
@nikha2809 S radostou 🍀
@lubka73 Dobrý deň. Chcem sa spýtať či budú mať na to nárok aj tie deťi ktoré mali súdom určené výživné ale otec dieťaťa zomrel.?
@monika1293 ohladom sirot je tam tato pomoc :INFLAČNÁ POMOC PRE SIROTY S NÁHRADNÝM VÝŽIVNÝM
Jednorazové zvýšenie náhradného výživného o 100 eur je určené sirotám, ktorým nevznikol nárok na sirotský dôchodok. Suma 133 000 eur bude vyplatené približne 1 330 sirotám automaticky v novembri.
tu posielaju automaticky , neviem ci tam spadate
@lubka73 Ďakujem!

@kajulqa47 ja dnes to isté....akoby som si ju sama vymyslela.