100 eur od štátu pri výživnom pod 150 eur
Vcera bolo avizovanych nejakych 10 bodov kompenzacie inflacie. Mna sa dotyka prispevok 100€ pri vyzivnom pod 150€.
Poberam vyzivne na syna 130€ od byvaleho partnera.
Viem, ze to je cerstva informacia, ale neviete blizsie info?
Este som zachytila, ze sa musi na to podat ziadost.
Mozno su v tom opat nejake haciky?
Aspon kvapka, ked neleje. Rada by som tuto moznost vyuzila ako kazda mamicka 🙂
Dakujem
@veronika295 nie, nie je uverejnena stale
ucinnost to nadobudlo 29.10. /sobota - cize treba este chvilku pockat , urcite sa coskoro objavi tlacivo na stranke UPSVaR- u
@cocolino234 nie ze, uz aj tie drobne by ste trhali... Tie "drobne" by som dopriala viacerym
@moni73
Tu sa nehráme na gramatický výklad. Ak by malo dieťa právne dvoch rodičov, tak obaja majú vyživovaciu povinnosť, hoc by bola malá. V takom prípade by bol nárok na dotáciu. Ak také niečo nie je resp. výživné nie je určené, niet dôvod, aby štát suploval rodičov. Nedajú sa vyberať len hrozienka.
Ahojte , tlacivo je uz na stranke UPSVAR https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam...
@sebestulka1 Dakujeme 👌
dokedy to treba prosím podať
@mondolina Do konca roka 2022
Viete mi niekto poradiť kam to poslať tu žiadosť?
@tehotna40 ved si klikni na ten link a mas to tam jasne napisane
Úrad poskytne dotáciu na základe žiadosti podanej do 31.12.2022:
osobne alebo poštou na príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podľa trvalého/prechodného pobytu;
elektronickými prostriedkami (e-mailom, pričom žiadosť je potrebné podpísať a vo forme skenu poslať na úrad) bez kvalifikovaného elektronického podpisu, doplnenie žiadosti v listinnej podobe sa nevyžaduje.
Boze ženy ved si to prečítajte je tam vsetko napísané
Žiadosť som odoslala a dnes mi volala pani z úradu že vraj odkiaľ mám žiadosť pretože oni ešte ani nevedia kto to bude vybavovať...
@kajulqa47 🤣🤣🤣
@kajulqa47 To uz nie je mozne v tomto state 🤦♀️ Ja uz mam tu ziadost vytlacenu, rozhodnutie o vyzivnom okopirovane a idem zajtra osobne na UPSVaR to vybavit
A to mám dodať celé rozhodnutie súdu k tej žiadosti ? Lebo ten rozsudok má 17strán 🤣🙈
@tiumen ano, moj len 10 stran - dnes to chlap kopiroval v robote zadarmo, lebo by som sa nedoplatila
#autor Ja tak isto
@dididudu Daj vediet, ci si vybavila. Dakujem
@veronika295 však vyššie je link a tam je

@moni73
Predovšetkým 100e nie je príspevok, ale dotácia. Ostatné Vaše závery sú tiež mylné, pretože v prvom rade majú vyživovaciu povinnosť rodičia.