icon

100-eurový príspevok pre ľudí, ktorí nedostali inflačnú pomoc

18. apr 2023

Ahojte, neviete kde by som k tomuti našla bližšie info? Nič poriadne sa neviem k tomu dočítať. Ďakujem

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
alenah31
18. apr 2023

už to tu bolo viac krát. Nárok majú tí, ktorí majú mesačný príjem za posledných šesť mesiacov najviac vo výške 1,81-násobku životného minima a nebola im poskytnutá dotácia na podporu humanitárnej pomoci alebo v roku 2022 nedostali žiadnu z doterajších foriem inflačnej pomoci - tou bola napr. aj jednorazový zvýšený PnD. Vyplácať sa má v máji. Ak chceš vedieť podrobnosti - hľadaj cez google, je toho kopec k nahliadnutiu v rôznych článkoch.

autor
18. apr 2023

Áno toto všetko som našla, ale nikde nieje ci oň treba žiadať, alebo bude chodiť automaticky každému kto ma nárok. Alebo za posledných 6 mesiacov od kedy? Vsade je iba toto, čo ste napísali rovnaké to je v každom článku, ale už potom nič viac 🤷

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
alenah31
18. apr 2023

logicky za posledných 6 mesiacov k 30.4.2023 keďže sa príspevok bude poskytovať v máji. A bude sa oň žiadať cez miestne ÚPSVaR - akým spôsobom ešte upresnia.

lanka999
18. apr 2023

ani na upsvar nevedia presne co a ako, ked som sa informovala. Co viem ma sa vyplacat v juni 2023 za obdobie 5-2023 a to ludom co im bola poskytovana hmotna nudza, sirotam a jednorodicom.

comika
19. apr 2023

Aj ja tiez googlim uz par tyzdnov a nikde ziadne konkretne info ako postupovat