100-eurový príspevok pre ľudí, ktorí nedostali inflačnú pomoc
Ahojte, neviete kde by som k tomuti našla bližšie info? Nič poriadne sa neviem k tomu dočítať. Ďakujem
už to tu bolo viac krát. Nárok majú tí, ktorí majú mesačný príjem za posledných šesť mesiacov najviac vo výške 1,81-násobku životného minima a nebola im poskytnutá dotácia na podporu humanitárnej pomoci alebo v roku 2022 nedostali žiadnu z doterajších foriem inflačnej pomoci - tou bola napr. aj jednorazový zvýšený PnD. Vyplácať sa má v máji. Ak chceš vedieť podrobnosti - hľadaj cez google, je toho kopec k nahliadnutiu v rôznych článkoch.
Áno toto všetko som našla, ale nikde nieje ci oň treba žiadať, alebo bude chodiť automaticky každému kto ma nárok. Alebo za posledných 6 mesiacov od kedy? Vsade je iba toto, čo ste napísali rovnaké to je v každom článku, ale už potom nič viac 🤷
logicky za posledných 6 mesiacov k 30.4.2023 keďže sa príspevok bude poskytovať v máji. A bude sa oň žiadať cez miestne ÚPSVaR - akým spôsobom ešte upresnia.
ani na upsvar nevedia presne co a ako, ked som sa informovala. Co viem ma sa vyplacat v juni 2023 za obdobie 5-2023 a to ludom co im bola poskytovana hmotna nudza, sirotam a jednorodicom.
Aj ja tiez googlim uz par tyzdnov a nikde ziadne konkretne info ako postupovat