icon

Aká je priemerná výška dôchodku na Slovensku?

ajka19
20. jún 2024

Ahojte, aká je vlastne priemerná výška dôchodku na Slovensku? ďakujem

Strana
z2
rozculena
21. jún 2024

@mamina7070 budem čítať,keď to ty budeš zrozumiteľne písať

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hiro
21. jún 2024

Co hovorite na toto?

teranus
21. jún 2024

svokra poberala ID nejak 300€ plus robila na polovicny uvazok za 150€. to bolo dokopy 450€. a ma starobny dochodok nejak 700€. svokor cely zivot robos ak dostal 500€ bol majster sveta. dnes ma starobny dochodok 900€. Do dochodku sli pred 10 rokmi. Gratulujem im obom (myslim ironicky) sprosti mali v zivote vzdy stastie.

miro25
22. jún 2024

@mamina7070 zapojim sa aj ja. Ak má človek ID a žiada o starobný, tak sa použije osobný mzdový bod ktorý je väčší, pri vzniku ID, alebo pri vzniku nároku na starobný. Penzie sa nesčítavajú, vypláca sa vyšší.

miro25
22. jún 2024

@mamina7070 určite je ten bod 2 správny? Nie je to tak, že sa vypočíta starobný, porovná sa s aktuálnym čiastočným ID a ten, ktorý je vyšší sa vypláca?

mamina7070
22. jún 2024

@miro25 ano vyplaca sa vyssi ak si pracoval pocas ID tak urcite bude vyssi

miro25
22. jún 2024

@mamina7070 nemusí byť vždy vyšší, ak zamestnanec pracoval počas ID na čiastočný úväzok, tak sa mu môže osobný mzdový bod aj znížiť. Zase na druhú stranu, za každý rok ID sa pripočítava k osobnému mzdovému bodu hodnota 0.3.

mamina7070
22. jún 2024

@miro25 ano ale potom sa mu bude vyplacat ten vyssi dochodok

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vlastnynazor
22. jún 2024

@hiro zrejme preto su tie vysledky, lebo tu poberaju ID na zaklade psych.chorob aj taki, ktorym nic nie je. Ved si zober priklad toho zdravotnika, kt.uniesol to dievca. Vsetko premyslene, ale i tak bol zrazu podla tych, co to akoze posudzuju, psychicky mimo, cize sudit ho nebudu. A to som bola nedavno na kave s kamoskou a vedla nas sedeli tak 30 rocni, kt.si davali navod, ako si vybavit ciastocny invalidny (ved ked sa da vytiahnut zo ststu peniaze, tak preco nie) a bavili sa o tom, ze najlahsie je to cez psych.diagnozu.

Strana
z2