Aká je priemerná výška dôchodku na Slovensku?
Ahojte, aká je vlastne priemerná výška dôchodku na Slovensku? ďakujem
@martinka13 nejedná sa mi o štatistiku, ale reálne sumy, ktoré majú ľudia. Ale ďakujem
@ajka19 V tom prípade sa nemáš pýtať na "priemer", lebo to je čisto štatistický pojem. Keď ja zjem kura a ty nič, v priemere mal každý pol kuraťa.
(pri dôchodkoch to ale tak ako v tomto vtipe nie je, je tam silná "solidarita", takže kto zarábal 2x toľko ako iný, ani zďaleka nemá 2x vyšší dôchodok)
@ajka19 Reálne sumy koľko majú ľudia,niekto má ledva 400 eur dôchodok a niekto má aj 1000ku dôchodok.Vacsina tak medzi,okolo 500-600 eur,závisí od toho kde pracoval koľko a či odvádzal dane.
ako je vyššie napísané, nepýtaj sa na priemer, sú ľudia - skôr tí čo sú už dlho na dôchodku, kde majú +/- 500-600 € a sú ľudia čo majú 800 - 1200 €.... zálaží od mnohých faktorov
Reálne každý dôchodca dostáva toľko, koľko si zaslúži (koľko odviedol do systému).
Zeny, to je strasne...... Aj ked teda v mojej rodine na Sk maju ovela viac. Ale z tohoto sa neda ani vyzit, ani prezit. Tu je odpoved na to, preco chce mat kazdy na Sk svoje vlastne byvanie, pokial je este mlady a vladze pracovat a splatit hypo.... Lebo po odchode do dochodku by nemal sancu splacat prenajom, bud by skoncil na ulici, alebo posiel hladom
aky dochodok starobny ci vysluhovy ? znama ma vysluhovy 1300€ a babka ma 350€ starobny
mne vychadza starobny cca 1200€ (este ho nepoberam )
@tenerifka zial, vela ludi na SVK ma oficialne minimalku alebo taki zivnostnici platia minimum naschval a potom maju take dochodky. U nas v rodine su to predavacka a zdravotna sestra, teda priemerne platy.. A to su nastastie z generacie, ktora nikdy hypoteku ani najom neplatila. Buducich dochodcov cakaju ovela horsie casy..
@mamina7070 dokiaľ budeš mat narok, tak dôchodok vyplácaný Soc.poistovnou aj zrušia 😅
@mamina7070 máš ID a starobný ti vychádza 1200?? To z čoho sa vyráta takáto suma?
@rozculena zakladom vypoctu ID je vypocet hodnoty starobneho dochodku a nasledne sa prepocita % invalidity
tj ak mas ID pri 65% 780€ tak starobny nebude nizsi ako 1200€ plus samozrejme ak clovek k tomu pracuje tak vude pri odchode do starobneho vyssi (ale nizsi isto nie)
@rozculena nie este raz a pomaly ak ti soc poist vypocita tvoj narok na ID tk to znamena:
1. ak mas invaliditu 71% a viac tak vyska tvojho ID je vyska tvojho starobneho dochodku v buducnostinak by si uz nepracovala a dozijes sa veku odchodu do starobneho
2. ak mas invaliditu napr 65 % (proste medzi 41-70% ) tak zoberies sumu co ti vyratali 780€ (to je hodnota) vydelis % invalidity 65 % (percento) a vynasobis 100 a dostanes zaklad (tj minimalna hodnota starobneho dochodku co budes mat
@mamina7070 kde je v tvojom výpočte zohľadnený osobný mzdový bod? Si na omyle,ak si myslíš,že budeš mať dôchodok 1200
@rozculena nauc sa citat ja mam urceny invalidny dochodok kde sa samozrejme zohladnil moj osobny mzdovy bod, zvysok si nacitaj https://www.peniaze.sk/dochodky/4620-prechod-z-...
a ak pri 65% invalidite mam 780€ invalidny
tak pri 100% (to je aj starobny) budem mat 1200€ plus navyse kedze popri ID pracujem

Ujo Google pohladal