Aká je výška hmotnej núdze pre slobodnú mamičku s dvoma deťmi?
Chcem sa spýtať koľko sa dostava hmotná núdza keď mam dve deti a som slobodná mamička ďakujem
@melanta nemám výživné a som slobodná mama skončila mi materska
@nik370 ak ti skončila materská, máš rodičovský. Ak ti skončil aj rodičovský, na hmotnú núdzu nemáš nárok, ak nemáš vyriešené výživné súdom. To je prednostné. Štát ti nedá žiadnu dávku, ak ty nemáš vyriešené peniaze, na ktoré majú tvoje deti nárok. Rozhodla si sa dobrovoľne neriešiť výživné, preto na dávky nárok nemáš.
@nik370 treba ist do prace a mas po probleme.
@nik370 maju deti zapisaneho otca v rodnom liste? Ak ano, tak najskor treba poziadat o vyzivne.
@veronicka1901 nemajú
@veronicka1901 nemajú
@nik370 Prepáč moju otázku, ale ako dôjde k situácii slobodná matka s 2 deťmi bez otca aspoň zapísaného? Ešte jedno pochopím, ale 2?
@veronicka1901 nemajú
@nik370 máš nárok požiadať otca/otcov detí o zápis do rodného listu. Ak nesúhlasí či nesúhlasia, požiadaj súdnou cestou. Následne keď budú v rodnom liste, tak súdne požiadaj o výživné. A potom, ak stále nebudeš pracovať, môžeš požiadať o dávku v hmotnej núdzi. O deti sú v prvom rade povinní starať sa rodičia. Že tvoje deti oficiálne otca nemajú je tvoje rozhodnutie. Tým rozhodnutím si sa rozhodla taktiež nemať výživné. A preto nemáš nárok na hmotnú núdzu.
Asi bude nejaká spoluobčianka z osady
@nik370 Prepáč moju otázku, ale ako dôjde k situácii slobodná matka s 2 deťmi bez otca aspoň zapísaného? Ešte jedno pochopím, ale 2?
@abbey1 no asi klasicky, pozorný, starostlivý partner sa po tehotenstve/narodení dieťaťa zmení, je alkoholik a násilník / stratil záujem o rodinu. A rovno 2x 🤷♀️
@melanta ta reakcia hovori za vsetko. je mi luto takych deti...
@balerina2025 áno, aj mne. Lepšie by im bolo, keby ich dala hneď na adopciu. Mohli sa dostať k zodpovedným rodičom.
@abbey1 no asi klasicky, pozorný, starostlivý partner sa po tehotenstve/narodení dieťaťa zmení, je alkoholik a násilník / stratil záujem o rodinu. A rovno 2x 🤷♀️
@ekira1 No musel ešte pred narodením sa každý z nich zmeniť, keďže ani jeden nie je zapísaný v rodnom liste.
Úprimne ma serú takéto slobodné mamičky, ktoré potom berú dávky a žobrú charitu na úkor ľudí, ktorí tu pomoc reálne potrebujú.
Vaše blbé komentáre ma nezaujímajú
@nik370 Autorka, vygooglit si to určite vieš... - Hmotná núdza 2025
"164,50 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi"
Otázne je samozrejme to možné výživné... ,na ÚPSVaR Ťa poučia.
@caramellka ďakujem
@nik370 Autorka, vygooglit si to určite vieš... - Hmotná núdza 2025
"164,50 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi"
Otázne je samozrejme to možné výživné... ,na ÚPSVaR Ťa poučia.
@caramellka výživné nie je otázne. Výživné je povinná mať vyriešené, inak nárok nemá. Je to podmienka. V jej prípade teda nárok nemá.
Myslím, že pokiaľ nemáš poriesene výživné, tak dávku v hn nedostaneš. Ale skus sa popýtať na úrade.
Baby, ved ked pobera RP, tak HN by aj tak nedostala, nie?
Baby, ved ked pobera RP, tak HN by aj tak nedostala, nie?
@veronikaszabova vela ludi si myli MD s RD...pre nich je vsetko materska...vsimla som si to tu
@caramellka výživné nie je otázne. Výživné je povinná mať vyriešené, inak nárok nemá. Je to podmienka. V jej prípade teda nárok nemá.
@melanta Ja to viem, len autorka sa v dvoch diskusiách pýta na sumu, ktorú si za pár sekúnd vygoogli, keď ju tak zaujíma a ostatné komentáre si nevšíma. Preto som ju odporučila na ÚPSVaR, tam jej povedia to isté...
Možno obe deti boli pracovný úraz 😄

Si nezamestnaná a už bez podpory? Výživné máš stanovené súdom?