icon

Aká je výška hmotnej núdze pre slobodnú mamičku s dvoma deťmi?

nik370
20. máj 2025

Chcem sa spýtať koľko sa dostava hmotná núdza keď mam dve deti a som slobodná mamička ďakujem

Strana
z2
melanta
20. máj 2025

Si nezamestnaná a už bez podpory? Výživné máš stanovené súdom?

nik370
autor
20. máj 2025
@melanta

Si nezamestnaná a už bez podpory? Výživné máš stanovené súdom?

@melanta nemám výživné a som slobodná mama skončila mi materska

uzivajden25h
20. máj 2025
@nik370

@nik370 až keď budeš mať poriesene výživné. Inak nic

rachel36a
20. máj 2025
@nik370

@nik370 nedostaneš hmotnú núdzu kym nedolozis rozhodnutie o vyzivnom

melanta
20. máj 2025
@nik370

@nik370 ak ti skončila materská, máš rodičovský. Ak ti skončil aj rodičovský, na hmotnú núdzu nemáš nárok, ak nemáš vyriešené výživné súdom. To je prednostné. Štát ti nedá žiadnu dávku, ak ty nemáš vyriešené peniaze, na ktoré majú tvoje deti nárok. Rozhodla si sa dobrovoľne neriešiť výživné, preto na dávky nárok nemáš.

balerina2025
20. máj 2025

@nik370 treba ist do prace a mas po probleme.

veronicka1901
20. máj 2025
@nik370

@nik370 maju deti zapisaneho otca v rodnom liste? Ak ano, tak najskor treba poziadat o vyzivne.

nik370
autor
20. máj 2025
@veronicka1901

@nik370 maju deti zapisaneho otca v rodnom liste? Ak ano, tak najskor treba poziadat o vyzivne.

@veronicka1901 nemajú

abbey1
20. máj 2025
@nik370

@veronicka1901 nemajú

@nik370 Prepáč moju otázku, ale ako dôjde k situácii slobodná matka s 2 deťmi bez otca aspoň zapísaného? Ešte jedno pochopím, ale 2?

balerina2025
20. máj 2025
@abbey1

@nik370 Prepáč moju otázku, ale ako dôjde k situácii slobodná matka s 2 deťmi bez otca aspoň zapísaného? Ešte jedno pochopím, ale 2?

@abbey1 a este ich chce uzivit z HN? 🙄

nik370
autor
20. máj 2025
@abbey1

@abbey1 a co ta do toho

melanta
20. máj 2025
@nik370

@veronicka1901 nemajú

@nik370 máš nárok požiadať otca/otcov detí o zápis do rodného listu. Ak nesúhlasí či nesúhlasia, požiadaj súdnou cestou. Následne keď budú v rodnom liste, tak súdne požiadaj o výživné. A potom, ak stále nebudeš pracovať, môžeš požiadať o dávku v hmotnej núdzi. O deti sú v prvom rade povinní starať sa rodičia. Že tvoje deti oficiálne otca nemajú je tvoje rozhodnutie. Tým rozhodnutím si sa rozhodla taktiež nemať výživné. A preto nemáš nárok na hmotnú núdzu.

melanta
20. máj 2025
@nik370

@abbey1 a co ta do toho

@nik370 a co ta do toho

To je čo za reakciu? Robiť deti, bez otca, ale pýtať peniaze od štátu. Nie nie, takto to nefunguje našťastie.

balerina2025
20. máj 2025
@melanta

@nik370 a co ta do toho

To je čo za reakciu? Robiť deti, bez otca, ale pýtať peniaze od štátu. Nie nie, takto to nefunguje našťastie.

@melanta ta reakcia hovori za vsetko. je mi luto takych deti...

sisska96
20. máj 2025

Asi bude nejaká spoluobčianka z osady

ekira1
20. máj 2025
@abbey1

@abbey1 no asi klasicky, pozorný, starostlivý partner sa po tehotenstve/narodení dieťaťa zmení, je alkoholik a násilník / stratil záujem o rodinu. A rovno 2x 🤷‍♀️

melanta
20. máj 2025
@balerina2025

@melanta ta reakcia hovori za vsetko. je mi luto takych deti...

@balerina2025 áno, aj mne. Lepšie by im bolo, keby ich dala hneď na adopciu. Mohli sa dostať k zodpovedným rodičom.

martinka17
20. máj 2025
@nik370

@abbey1 a co ta do toho

@nik370 choď na Upsvar - príslušné oddelenie a podaj si riadne žiadosť. Ak bude pracovníčka tvrdiť, že máš najprv riešiť výživné, povedz že otec nie je v RL a máš na to dôvod. Výživné nie je podmienka, ak spĺňaš podmienky HN, dostaneš ju.

bielasovicka
20. máj 2025
@sisska96

@sisska96 asi urcite🤦🏼‍♀️

abbey1
20. máj 2025
@ekira1

@abbey1 no asi klasicky, pozorný, starostlivý partner sa po tehotenstve/narodení dieťaťa zmení, je alkoholik a násilník / stratil záujem o rodinu. A rovno 2x 🤷‍♀️

@ekira1 No musel ešte pred narodením sa každý z nich zmeniť, keďže ani jeden nie je zapísaný v rodnom liste.
Úprimne ma serú takéto slobodné mamičky, ktoré potom berú dávky a žobrú charitu na úkor ľudí, ktorí tu pomoc reálne potrebujú.

nik370
autor
20. máj 2025

Vaše blbé komentáre ma nezaujímajú

nik370
autor
20. máj 2025
@sisska96

@sisska96 a ty si co sedlacka z ....

caramellka
20. máj 2025
@nik370

@sisska96 a ty si co sedlacka z ....

@nik370 Autorka, vygooglit si to určite vieš... - Hmotná núdza 2025
"164,50 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi"
Otázne je samozrejme to možné výživné... ,na ÚPSVaR Ťa poučia.

nik370
autor
20. máj 2025
@caramellka

"164,50 eura mesačne, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi"

@caramellka ďakujem

melanta
21. máj 2025
@caramellka

@caramellka výživné nie je otázne. Výživné je povinná mať vyriešené, inak nárok nemá. Je to podmienka. V jej prípade teda nárok nemá.

lasona
21. máj 2025

Myslím, že pokiaľ nemáš poriesene výživné, tak dávku v hn nedostaneš. Ale skus sa popýtať na úrade.

veronikaszabova
21. máj 2025

Baby, ved ked pobera RP, tak HN by aj tak nedostala, nie?

balerina2025
21. máj 2025
@veronikaszabova

Baby, ved ked pobera RP, tak HN by aj tak nedostala, nie?

@veronikaszabova vela ludi si myli MD s RD...pre nich je vsetko materska...vsimla som si to tu

caramellka
21. máj 2025
@melanta

@caramellka výživné nie je otázne. Výživné je povinná mať vyriešené, inak nárok nemá. Je to podmienka. V jej prípade teda nárok nemá.

@melanta Ja to viem, len autorka sa v dvoch diskusiách pýta na sumu, ktorú si za pár sekúnd vygoogli, keď ju tak zaujíma a ostatné komentáre si nevšíma. Preto som ju odporučila na ÚPSVaR, tam jej povedia to isté...

gubcikova
21. máj 2025

Možno obe deti boli pracovný úraz 😄

Strana
z2