icon

Aké doklady potrebujem k daňovému priznaniu?

27. jan 2025

Co všetko potrebujem k daňovemu priznaniu, ktoré mi bude robiť nový zamestnávateľ? Do minulého roka do konca júla, kým syn nedovrsil 3 roky som ešte poberala rodičovský príspevok a bola som s malým doma, potom v auguste som bola 1 mesiac ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, zdravotnú mi teda platil štát. A od septembra už som bola zamestnaná v terajšom zamestnaní. Potrebujem vraj voľáke potvrdenie za obdobie kedy som poberala rodičovsky a aj na obdobie toho 1 mesiaca keď som bola ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, vtedy som nepoberala nič. Odkiaľ mám ísť co pýtať? Kto sa v tom vyzná?

lucka_ke
27. jan 2025

z úradu práce potvrdenie o poberaní rodičovského príspevku, ale malo by stačiť aj čestné prehlásenie o poberaní RP

majusqa77
27. jan 2025

podla zakona nic. ved vsetko je v ziadosti o RZD

autor
27. jan 2025

@majusqa77 tiež som sa čudovala keď mi to dnes povedala účtovnícka lebo v predchádzajúcom zamestnaní keď som prišla po prvej rodičovskej nič pri daňovom nepýtali.

sisska96
27. jan 2025

Účtovníčka nevie čo treba?

autor
27. jan 2025

@sisska96 ja neviem čo mám na to povedať, nie je to prvýkrát co chce odo mňa zbytočnosti. A keď sama do toho nevidím, ťažko sa mi jej argumentuje...