Aké doklady potrebujete ako živnostník k daňovému priznaniu?
Ahojte blíži sa obdobie kedy sa podáva daňové priznanie a chcela som sa opýtať aký doklad potrebujem ako živnostník ku daňovému priznaniu ?
@simca06022011 na živnosť nepracujem prvý krát takze moje povinosti si plným všetko co mám si platím faktúre si robím sama a všetko mám v poriadku 🙂 iba to daňové som nevedela a s nikým to nekonzultovala ale to poriesim s účtovníčkou další tizden 🙂 daňové obdobie nám začalo takze to nieje pre mna až taká katastrofa že to riešim teraz keď faktúry a doklady mám pripravené ďakujem za info 🙂
@patka06 ja už som to hore pisala že mám zmluvu pracovnú ktorá skôr vyzerá ako mandantna vo firme vystupujem ako normálny zamestnanec len ten status nemám ale som živnostík jedine čo som si v minulej práci fakturovala bola mzda a platila zdravotné poistenie 🤌 nič iné a to ze je to nelegálne áno o tom viem … nemám v pláne takto pracovať stále ale mometalne tak pracujem skrz peniaze .. vo firme kde som pracovala sme nemali kontakt na účtovníčku od danej firmy ale kolegyňa ktorá tam somnou pracovala a robila tuto tiež “nelegálnu činnosť “ bola v minulosti účtovnícka takze ona mi tiež kontrolovala faktúry nemusíš sa báť 🙂 takze všetky faktúry aj doklady mám v poriadku
@patka06 no tak pre teba je ro nereálne ja ty len píšem že som mala normálnu mandátnu zmluvu podpísanú mnou a agentúrou ktorá mna mala na starosti a fakturovala som si mzdu sama s tým že mi bolo od agentúry napisana suma ktorú som si mala dať so faktúry ale však never si tomu ja sa tu tiež hádať a diskutovať o tom nebudem 🙂 ja pre tuto firmu už od minulého mesiaca nepracujem len to riešim skrz dane v každom prípade ako som pisala to budem riešim s účtovníčkou
@patka06 no však dobre preto píšem že som mala mandátnu zmluvu a dostávala som povedzme teda “odmenu za vykonanú prácu” ja proste tomu hovorím mzda výplata to je jedno proste som to dostala od agentúry ktorá mna mala na starosti to je už u mna slovíčkarenie to ja neriešim ale o mandantnej zmluve som pisala aj hore
@suzitok no ja neviem. Ked zacne niekto hned utocne a odsudi, tak asi nechce hned dobre. Moze byt clovek erudovany ako chce, ked chce “pomoct” a da sprsku kde hned “vie vysledok”, tak to je vypustenie a vyvrsovanie emocii na niekom. V kazdej praci su problemy a stretnete sa s ludmi, ktori sa nevyznaju a robia. Ale nikdy, naozaj nikdy sa na nich nevyvrsujem, ked sa slusne opytaju. To potom naozaj nie je pomoc, aj keby poskytnem neviem ake uzitocne info.
Tak keď to.nerobis prvýkrát a vieš čo.potrebujes, nechápem na čo sa potom pýtaš... ved vieš ako sa ti bude rátať daň, ze ideš napr. Na "paušál" a čo potrebuješ k tomu atď.
@simca06022011 píšem že som pracovala už na živnosti konkrétne asi 9 rokov späť .. a aj to pár mesiacov fakt si to nepamätám tady mám asi 4 zamestnávateľov proste som s tým potrebovala poradiť ale už som poprosila bývalú kolegyňu ktorá robí aj daňové takze mi to urobí a poradila mi aké doklady si pripraviť 🙂

@terezia98 Základ je, ak sa nevyznáš v účtovníctve, mať svoju účtovníčku, ktorá ti poradí hneď od začiatku - napr. aké náklady si budeš uplatňovať, čo potrebuješ k DP, aké doklady odkladať.
A možno by ti povedala aj to, že to čo robíš je nelegálne