Ahoj prosim vie mi niekto poradit? maly sa narodil 7.9.2012, takze za minuly rok som poberala matersku a potom rodicovsky prispevok. manzel je zamestnany a jeho prijem je 500eur v hrubom. moze si na mna uplatnit nezdanitelnu cast a je mozne ze nieco dostane? mam aj ja podavat danove priznanie? a este jedna otazka potrebujem ist aj do socialnej poistovne po nejake tlaciva? u nas su totiz dost neochotne damy na socialke a nejak som sa konkretneho vyjadrenia nedostala.dakujem velmi pekne
No pokiaľ si nemala iný príjem, len neviem, či to nebolo potrebné odovzdať k manželovmu daňovému najneskôr do 15.februára
Do dan.priznania ide tvoja materska, davky rodicovske a prispevok na dieta nie..ale musis vydokladovat vysku poberanej materskej v roku 2013, takze treba tlacivo zo soc.poist... o tento prijem sa znizuje Tvoje nezdanitelne minimum, ktore si manzel moze uplatnit. Urcite nieco dostane spat..
Áno môže si na teba uplatniť nezdanitelnu čiastku ZD.A to či niečo dostane sa ťažko hovorí závisí to aj od výšky príjmu, výšky preddavkov na daň zrazených zamestnávateľom a pod.A nie ty si daňové priznanie nepodavas nakoľko si nemala príjem zo zamestnania, dohôd, brigád. 🙂