icon

Aké sporenie založiť dieťatku?

reni1512
19. júl 2013

Ahojte maminky, zaujíma ma, či sporíte vašim deťom a kde... Ja mám doma 11 dňové bábo a neviem či sa obrátiť na banku, stavebné sporenie, alebo na nejaké iné spoločnosti, prípadne či neostať pri sporení do ,,ponožky" Poradte 🙂 vďaka 😉

Strana
z3
bubulka722
31. júl 2013

@pipi191 Načo argumentovať...? Uvedom si, baviť sa takým tónom ako si začala je naozaj úbohé.

pipi191
31. júl 2013

Keď tu tlačíš tým babám hlúposti do hlavy, tak sa potom nečuduj.

bubulka722
31. júl 2013

@pipi191 Ak mám iný názor ako ty, je to dôvod byť drzá? Prepáč, ale s osobami tvojho vyjadrovania nemá zmysel sa o niečom baviť. Skončila som.

strapatymajo
1. aug 2013

Dámy nevytrhajte si vlasy 😀 😎

Pipi191 chcela povedať v podstate to samé čo ja a súhlasím s ňou, bubulka722 máš svoj názor na zlato, ok.

Investuj, ale ja na tvojom mieste by som sakra dával pozor ...

elbard
4. aug 2013

@erienka ahoj, ja by som to riešila kapitálovou životkou FARBIČKA. Podľa mňa je najlepšia a úročí sa každý rok o zaujímavý úrok, aký v banke nedostaneš. Termínovaný účet je dnes hlúposť- úroky nepokryjú ani infláciu. Ak chceš, napíš mail a poradím.

elbard
4. aug 2013

@reni1512 riešila by som to životkou FARBIČKA, úroky sú fajn, čím skôr založíš, tým menej platíš a viac našetríš. A aj na tom sa dá ušetriť. Ak chceš, poradím viac.

elbard
4. aug 2013

@dasa10 ale existuje sporenie s poistením a to je najvýhodnejšie 🙂

erienka
4. aug 2013

@elbard dakujem, ale pred 3 dnami som predsa len uzatvorila pre dcerku stavebne sporenie

dasa10
4. aug 2013

@elbard urcite 😀 😀 😀 😀 pisala som o tom vyssie, 😉

dasa10
4. aug 2013

@erienka dobrá voľba 🙂

elbard
5. aug 2013

@dasa10 sice nemas pravdu co si pisala vyssie 🙂, vedela by som to dokazat, ale respektujem kazdy nazor, aj nespravny, rovnako ako respektujem kazdeho rozhodnutie

elbard
5. aug 2013

@erienka aj to je riesenie 🙂. Mohla si predtym pozriet kapitalovku s jednorazovym vkladom, je tam zaujimave zhodnotenie.

dasa10
5. aug 2013

@elbard ja zas rešpektujem každého slušného finančného poradcu, bohužial, je to tak 5%. Ostatní to berú ako prácu, ktorá ich živí a radia podľa výšky provízie produktu... s tym že neručia a nenesu riziko v pripade zlej investicie. Ak by to brali ako poslanie a neboli by na provízii úplne závislí vyzeralo by to inak 😉

erienka
5. aug 2013

@elbard hm, to vobec neviem, co je, ta kapitalovka🙂 Mozes mi dat nejaky link, nech si o tom nieco precitam? Dakujem

strapatymajo
5. aug 2013

@elbard Ja mám nápad, zjednodušme si túto reklamu ... napíšte sem každý svoje číslo viazaného finančného agenta a budeme vedieť o akú farbu sa jedná :D

Kapitálové poistenie je totálny prepadák, slušne napísané. Viem, že isté spoločnosti sa musia za každú cenu brániť, že nie je to tak, vraj nejaká istota a podobne ... ľudia, toľko linkov tu dalo mnoho ľudí a stále dookola to samé.

Poistenie je primárne určené na poistnú ochranu. Sporenie na sporenie. Zapamätať a 100 napísať na DÚ !!!

IŽP má vyšší potenciál rastu a pri správnom výbere fondov vie bezpečne zaručiť vyšší výnos ako kapitálové poistenie, ale pozor toto sú opäť len poistenia !

Dnes sú trendy v poistení niekde inde, inteligentní a hlavne finančne gramotní ľudia si uvedomujú nutnosť mať poistenie a tomu sa aj prispôsobuje trh. Dôkazom je čoraz častejšia separácia krytia rizika a produktov určených na sporenie. Riziko ľudia čoraz viac vnímajú presne tak isto ako PZP, KASKO či cestovné pistenie ... nutnosť mať keby niečo , alebo preto , že človek si nevie vykryť zrazu takú finančnú záťaž ...

Sporí sa separo čo to znamená? Že ak mám poistenie aj sporenie, tak v prípade problému len na nevyhnutnú dobu stopnem sporenie a platím poistenie ! Toto sa pri jednom produkte nedá ! Iste je tu možnosť znížiť poistné ... ale pozor, kto zníži poistné, zároveň musí (takmer 100%) znížiť aj výšku krytia !

Takže drahé maminky, ak budete už strašne moc premýšľať nad Farbičkou, tak si rozmyslite či ju využijete ako full produkt a tým pádom je to celé zle , alebo vyberiete z nej len úraz a sporenie založíte inde ...

Toto je rada zdarma a nech s ňou naložíte ako chcete ...

Pre oponentov, kritické choroby a dávky sa dajú nakombinovať aj inde a ako písali na jednej stránke, kde mi poskytli zaujímavé info a práve preto to nebudem zverejňovať zdroj, len doplním, že allianz má síce pekné krytie v otázke kritických chorôb, ale je tu silná konkurencia kde sa to dá inak bez nutnosti fixovať toto riziko na sporenie a tým pádom sa vieme vyhnúť trápnej kapitálovke !

strapatymajo
5. aug 2013

@erienka lepšie ako kapitalovka, ale inak nič tým neriešiš ... len akumuluješ € pre dcéru ... poistenie je niečo čo by malo zabezpečiť vašu rodinu v prípade problémov ... Takže krok jedna si spravila, krok dva dorieš , že si dáš ešte dcéru poistiť , prípadne dopoistiť k zmluvám rodičov.

strapatymajo
5. aug 2013

@dasa10 dá sa docieliť aby poradca za to bral zodpovednosť ...treba pozorne čítať tzv. záznam o finančnom poradenstve 🙂

dasa10
6. aug 2013

@strapatymajo rada si pozriem zdroj hodis mi link do správy ? dík 🙂

elbard
6. aug 2013

@strapatymajo ahoj strapaty majo, nemozem Ti napisat cislo, lebo nie som viazany financny agent, sorry. A stale budem tvrdit, ze kapitalovka sa da urobit tak, aby priniesla lepsi financny efekt, ako sporenie v banke s minimum urokov. A bonus- da sa zarobit aj na urazovke. 🙂

elbard
6. aug 2013

@dasa10 nemozem hovorit za kazdeho, mozem tvrdit len za seba a ja radim uplne zadarmo 🙂.

elbard
6. aug 2013

@erienka ahoj, kapitalovka je kapitalove zivotne poistenie, vygugli si a porovnaj🙂

domca2009
12. aug 2013

Ahoj.ja by som pre dietatko odporucala urcite sporenie do 25rokou ale s moznostou vyberu uz v 18roku života.Venujem sa aj tomuto tak ak mate nejake otazky kludne sem s nimi🙂

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
strapatymajo
12. aug 2013

@domca2009 Ahoj a na čo je dobrý taký produkt? Príde mi to ako produkt Kooperativa poisťovne 🙂

Ja si myslím, že treba sporiť celý čas, pravidelne, ale nie s nožom pri krku ... skrátka tak ako to tu už bolo neraz písané ...

ultra
13. aug 2013

ono..na investovanie je vela nazorov a myslim ze ani dobry ekonom dnes neodpovie ako budu vyzerat trhy o 2-5 -10 rokov

03babicka
12. sep 2013

Ponukam poistenie pre deti viac cez IP

dominika936
12. sep 2013

Baby keby ste chceli poznám jednu dobrú finančnú poradkyňu ktorá uzatvára šporiace účty pre deti s vysokým úrokom ročne..lepší úrok jak je na vkladnej knižke alebo na stavebnom sporeni, aj detské poistky.tak keby ste chceli dajte mi vedieť.kľudne dojde k vám poradí vám čo je najlepšie uzatvoriť.

beata79
12. sep 2013

Väčší syn má kooperatívu/ futura junior/ má 11 rokov , jemu sa hvaľabohu ešte nič nestalo a mladší syn má 2 roky Farbičku od Allianz. Presne v júli mal malý rozbitú hlavu cca.1,5cm, nezašívali, len lepili, v auguste som odovzdala papiere do poisťovne a o týždeň sme mali doma peniažky a o rok zasa budeme mať trvalé následky / doktor napísal /, takže keď máš také dieťa, ako môj starší syn neoplatí sa poistka, ale keď máš takého aký je môj mladší, tak určite ti odporúčam poistku+šporenie.

nercia
20. sep 2013

Sporenie? tak jednoznačne stavebne sporenie... take zhodnotenie vám nik iný nedá a máte aj právny nárok na stavebný uver... ak nie pre vás tak pre blízkeho... my sme si takto spájaním zmluv pomáhali v rodine a brat má 3% úrok na 25 rokov- stály, sa nezmení a keďže o dva roky bude už vo fáze úveru tak môže kedykoľvek splatiť bez poplatku...mimoriadnymi splatkami si znižil roky v medziuvere o štyri...takže zhrniem: stavebné sporenie Krôčik od Wustenrot (kde je aj urazové poistenie ako bonus)

Strana
z3