Aké sporenie založiť dieťatku?
Ahojte maminky, zaujíma ma, či sporíte vašim deťom a kde... Ja mám doma 11 dňové bábo a neviem či sa obrátiť na banku, stavebné sporenie, alebo na nejaké iné spoločnosti, prípadne či neostať pri sporení do ,,ponožky" Poradte 🙂 vďaka 😉
Keď tu tlačíš tým babám hlúposti do hlavy, tak sa potom nečuduj.
@pipi191 Ak mám iný názor ako ty, je to dôvod byť drzá? Prepáč, ale s osobami tvojho vyjadrovania nemá zmysel sa o niečom baviť. Skončila som.
Dámy nevytrhajte si vlasy 😀 😎
Pipi191 chcela povedať v podstate to samé čo ja a súhlasím s ňou, bubulka722 máš svoj názor na zlato, ok.
Investuj, ale ja na tvojom mieste by som sakra dával pozor ...
@elbard ja zas rešpektujem každého slušného finančného poradcu, bohužial, je to tak 5%. Ostatní to berú ako prácu, ktorá ich živí a radia podľa výšky provízie produktu... s tym že neručia a nenesu riziko v pripade zlej investicie. Ak by to brali ako poslanie a neboli by na provízii úplne závislí vyzeralo by to inak 😉
@elbard Ja mám nápad, zjednodušme si túto reklamu ... napíšte sem každý svoje číslo viazaného finančného agenta a budeme vedieť o akú farbu sa jedná :D
Kapitálové poistenie je totálny prepadák, slušne napísané. Viem, že isté spoločnosti sa musia za každú cenu brániť, že nie je to tak, vraj nejaká istota a podobne ... ľudia, toľko linkov tu dalo mnoho ľudí a stále dookola to samé.
Poistenie je primárne určené na poistnú ochranu. Sporenie na sporenie. Zapamätať a 100 napísať na DÚ !!!
IŽP má vyšší potenciál rastu a pri správnom výbere fondov vie bezpečne zaručiť vyšší výnos ako kapitálové poistenie, ale pozor toto sú opäť len poistenia !
Dnes sú trendy v poistení niekde inde, inteligentní a hlavne finančne gramotní ľudia si uvedomujú nutnosť mať poistenie a tomu sa aj prispôsobuje trh. Dôkazom je čoraz častejšia separácia krytia rizika a produktov určených na sporenie. Riziko ľudia čoraz viac vnímajú presne tak isto ako PZP, KASKO či cestovné pistenie ... nutnosť mať keby niečo , alebo preto , že človek si nevie vykryť zrazu takú finančnú záťaž ...
Sporí sa separo čo to znamená? Že ak mám poistenie aj sporenie, tak v prípade problému len na nevyhnutnú dobu stopnem sporenie a platím poistenie ! Toto sa pri jednom produkte nedá ! Iste je tu možnosť znížiť poistné ... ale pozor, kto zníži poistné, zároveň musí (takmer 100%) znížiť aj výšku krytia !
Takže drahé maminky, ak budete už strašne moc premýšľať nad Farbičkou, tak si rozmyslite či ju využijete ako full produkt a tým pádom je to celé zle , alebo vyberiete z nej len úraz a sporenie založíte inde ...
Toto je rada zdarma a nech s ňou naložíte ako chcete ...
Pre oponentov, kritické choroby a dávky sa dajú nakombinovať aj inde a ako písali na jednej stránke, kde mi poskytli zaujímavé info a práve preto to nebudem zverejňovať zdroj, len doplním, že allianz má síce pekné krytie v otázke kritických chorôb, ale je tu silná konkurencia kde sa to dá inak bez nutnosti fixovať toto riziko na sporenie a tým pádom sa vieme vyhnúť trápnej kapitálovke !
@erienka lepšie ako kapitalovka, ale inak nič tým neriešiš ... len akumuluješ € pre dcéru ... poistenie je niečo čo by malo zabezpečiť vašu rodinu v prípade problémov ... Takže krok jedna si spravila, krok dva dorieš , že si dáš ešte dcéru poistiť , prípadne dopoistiť k zmluvám rodičov.
@dasa10 dá sa docieliť aby poradca za to bral zodpovednosť ...treba pozorne čítať tzv. záznam o finančnom poradenstve 🙂
@strapatymajo rada si pozriem zdroj hodis mi link do správy ? dík 🙂
@strapatymajo ahoj strapaty majo, nemozem Ti napisat cislo, lebo nie som viazany financny agent, sorry. A stale budem tvrdit, ze kapitalovka sa da urobit tak, aby priniesla lepsi financny efekt, ako sporenie v banke s minimum urokov. A bonus- da sa zarobit aj na urazovke. 🙂
Ahoj.ja by som pre dietatko odporucala urcite sporenie do 25rokou ale s moznostou vyberu uz v 18roku života.Venujem sa aj tomuto tak ak mate nejake otazky kludne sem s nimi🙂
@domca2009 Ahoj a na čo je dobrý taký produkt? Príde mi to ako produkt Kooperativa poisťovne 🙂
Ja si myslím, že treba sporiť celý čas, pravidelne, ale nie s nožom pri krku ... skrátka tak ako to tu už bolo neraz písané ...
ono..na investovanie je vela nazorov a myslim ze ani dobry ekonom dnes neodpovie ako budu vyzerat trhy o 2-5 -10 rokov
Ponukam poistenie pre deti viac cez IP
Baby keby ste chceli poznám jednu dobrú finančnú poradkyňu ktorá uzatvára šporiace účty pre deti s vysokým úrokom ročne..lepší úrok jak je na vkladnej knižke alebo na stavebnom sporeni, aj detské poistky.tak keby ste chceli dajte mi vedieť.kľudne dojde k vám poradí vám čo je najlepšie uzatvoriť.
Väčší syn má kooperatívu/ futura junior/ má 11 rokov , jemu sa hvaľabohu ešte nič nestalo a mladší syn má 2 roky Farbičku od Allianz. Presne v júli mal malý rozbitú hlavu cca.1,5cm, nezašívali, len lepili, v auguste som odovzdala papiere do poisťovne a o týždeň sme mali doma peniažky a o rok zasa budeme mať trvalé následky / doktor napísal /, takže keď máš také dieťa, ako môj starší syn neoplatí sa poistka, ale keď máš takého aký je môj mladší, tak určite ti odporúčam poistku+šporenie.
Sporenie? tak jednoznačne stavebne sporenie... take zhodnotenie vám nik iný nedá a máte aj právny nárok na stavebný uver... ak nie pre vás tak pre blízkeho... my sme si takto spájaním zmluv pomáhali v rodine a brat má 3% úrok na 25 rokov- stály, sa nezmení a keďže o dva roky bude už vo fáze úveru tak môže kedykoľvek splatiť bez poplatku...mimoriadnymi splatkami si znižil roky v medziuvere o štyri...takže zhrniem: stavebné sporenie Krôčik od Wustenrot (kde je aj urazové poistenie ako bonus)

@pipi191 Načo argumentovať...? Uvedom si, baviť sa takým tónom ako si začala je naozaj úbohé.