icon

Aké sú možnosti dofinancovania hypotéky pre mladý pár?

ktrina
Dnes o 16:55

Zdravím mam otazku chceme si s priateľom zobrat hypoteku sme mlady par on zaraba približne tych 1200 eur ja tych 1000tisic nemame deti niesme nikde dlžný peniaze. Zistila som si ze by sme mali mat tych 10/20% so sumy čo si chceme zobrat no zial neviem skadial nato zobrat nehovorím ze nemame nieco nasetrene ale nieje to nic extra. Neviete ci je aj nejaka ina možnosť? Popripadne priatel kedysi daval do stavok ale uz nedava cca 2 roky budu to brat do uvahy? Absolútne sa v tomto nevyznám preto chcem počuť nejake rady od staršícha skusenejsich a ako to vlastne funguje, a ake mate skusenosti prijala by som nazor aj nejakych mladych čo podobne veci riešili. Prosim neziadam si neprijemne komentare. Vopred ďakujem za každú radu .

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
anonym_3464a8
Dnes o 17:10

mozu ti tu pisat vsetci vselico, najlepsie bude sa ist priamo opytat do banky na podmienky, ponuknu moznosti a mozte porovnavat potom medzi bankami... ten spotrebny mava vysoke uroky no ak sa vam inak neda tak jedine tak..

gejb
Dnes o 17:11

@ktrina na vašom mieste oslovím finančného poradcu, popýtaj sa v okoli na kontakt na niekoho spoľahlivého. Ten vám prezistí a vybaví najlepšie podmienky ako keby ste si to riešili sami.
Keď nemáte tých 20% budete potrebovať spotrebný úver...

anjelic
Dnes o 17:29

Určite rieš s finančným poradcom, majú najlepší prehľad o podmienkach , úrokoch a vedia na mieru nakombinovať všetko potrebné. Osobné odporúčam - Michal Bodorik +421 917 736 475, starostlivý, vychádza v ústrety, netlačí do niečoho s čím nie ste v pohode a skúsený.

anonym_097dd1
Dnes o 17:57

Tiez odporucam financneho poradcu. Tiez som za jedným sla, dofinancovala som cez medziuver z noveho stavebneho sporenia, neskor sa oba uvery zlucili do jedneho. Samej by mi take riesenie nenapadlo a vobec som nemala prehlad ako to pri financovani bytu chodi.

a0
Dnes o 18:44

@ktrina poopravím, potrebuješ nie 10-20% ale 20-30%. Keď nemáš, možno vám vyjde spotrebný úver + hypotéka, pripadne si požičať napr od rodičov. Treba rátať s tým, že si na začiatok kúpite tak max 1i byt. Ale za pár rokov predáte a pôjdete do väčšieho.