icon

Aké sú pravidlá hypotéky bez manželstva?

28. júl 2025

Ste tu niektore baby, ktore zijete bez manzelstva a mate hypo? Ja som anti manzelsky typ, ale byvat musime a zvazujeme hypoteku, ake tam platia pravidla , dajme tomu zeby nastal.problem a clovek nikdy nevie..poznam take pary, kde jeden robi naprieky druhemu tak pre istptu

klarissa25
28. júl 2025

My sme brali hypo asi 2 roky dozadu. Na dom, manzelia nie sme. Partner je dlznik ja som spoludlznik.

pieksamaki
29. júl 2025

@anonym_autor za slobodna som mala hypoteku.....potom este s manželom 3x

basska_b
29. júl 2025

Moja kamoska ma tiez hypo este za slobodna, splaca to sama a vdaka tomu ma hlboko do vrecka, lebo este deti, dve materske mala, vsetko podrazelo, energie na tu nehnutelnost tiez plati ona... partner ma penazi dost, nic nesplaca, dava na hromadu a tak im to vo vztahu trochu skripe, ale su tam aj ine dovody. Parkrat jej dal na splatku, ked uz fakt nemala.

mogaa
29. júl 2025

záleží na koho hypotéka je.....lebo ak na priateľa , tak ty nemusíš z bytu ani splátok dostať nič - tam sa ťažko dokazuje kto koľko do bytu dal....ak by si bola spoludlžník a priateľ prestane platiť, záväzok prechádza na teba.....nie byt či dom ale hypotéka....ono pri vysporiadaní sa beriete ako cudzí ľudia nie ako manželia kde sú financie spoločné....

liz_lemon
29. júl 2025

je treba, aby ste obaja boli na LV, a tiez mali HU spolu, v pripade problemov, bud vyplati jeden druuheho, alebo nehnutelnost sa preda, uver vyplati, ak nieco ostane, rozdelite si to

nikushka8
29. júl 2025

Hypo sme brali pred manzelstvom, na hypo som hlavny dlznik ja (brali sme v mojej banke za najlepsi urok), teraz uz manzel spoludlznik, na LV sme obaja vlastnici 1/2 bytu. On mi roky posiela polku splátky, ja jemu polku nakladov na byt. Iba pocas rodicovskej platil hypo sam (co je samozrejme pochopitelne, no to uz sme boli manzelia). Takto nam to poradila znama pravnicka.

gantleman
29. júl 2025

Mňa udivuje že ľudia ktorí žijú spolu nemajú spoločnú kasu . Ak si neveria načo sú spolu??

klarissa25
29. júl 2025
@gantleman

Mňa udivuje že ľudia ktorí žijú spolu nemajú spoločnú kasu . Ak si neveria načo sú spolu??

@gantleman zo ze nie sme manzelia neznamena ze nemame spolocnu kasu

sorkaaa
30. júl 2025

Ja som si brala hypotéku na byt sama, záleží aký máš príjem a koľko ti maximálne vie banka poskytnúť. Da sa to vopred prepočítať, koľko ti banka dá hypotéku, aby si vedela do akej sumy si môžeš hľadať. Ak by ťa to zaujímalo, mozem to prepočítať

synne
4. aug 2025

Mala som spoločnú hypotéku s ex, neboli sme manželia. Na hypotéke bol jeden hlavný dlžník a druhý solidárny spoludlžník. Ak by jeden nesplácal, banka bude "naháňať" toho druhého. Ale zároveň sme na LV boli obaja vlastníci, každý vlastnil 1/2. Po rozchode sme sa dohodli, že byt ostane jemu. V banke sme požiadali o môj výmaz z HÚ, samozrejme, musel mať dostatočný príjem. Banku nezaujíma, že ste sa rozišli a výmaz jedného dlžníka povolí len ak si to ten druhý môže dovoliť. Následne som mu ja prepísala môj podiel na byte. My sme však mali veľmi dobré vzťahy aj po rozchode, nemali sme problém dohodnúť sa a nerobili sme si problémy. Viem si predstaviť, že pri rozchode plnom vášni je toto problém.
Problém pri takejto nehnuteľnosti môže nastať ak by jeden zomrel. V takom prípade môže dediť rodina a nie druh/družka, čo môže byť naozaj veľká komplikácia.