icon

Aké sú vaše mesačné splátky na hypotéku?

4. sep 2025

AHojte, aku máte splátku na hypo/uver? S manželom zarábame cez 3100-3300 dokopy. Ideme stavať dom a vyrátali nám splátku okolo 880€.
Trošku sa bojím, aby sme to zvládli s ostatnými vydavkami.
Kludne aj anonymne odpovede, akú splatku mesačnú máte.
Prosim len odpoved k teme...

Strana
z5
anonym_8e1dbb
7. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor vôbec nechápem ako sa pri plnom varení a ešte s dieťaťom dostanete na sumu 200 € za mesiac…

@tiezjedna ja asi viem ako to myslela. Manzel ma stravenky,ona ma stravenky a dieta chodi do MS,toto tam.v vsetko nezaratala,takze to robi tych min. 400 eur mesacne pre troch

autor
7. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor vôbec nechápem ako sa pri plnom varení a ešte s dieťaťom dostanete na sumu 200 € za mesiac…

@tiezjedna neviem,.. robíme tak 2x týždenne 30€ nákupy

autor
7. sep 2025
@anonym_8e1dbb

@tiezjedna ja asi viem ako to myslela. Manzel ma stravenky,ona ma stravenky a dieta chodi do MS,toto tam.v vsetko nezaratala,takze to robi tych min. 400 eur mesacne pre troch

@anonym_8e1dbb okej, tak zrejme vieš lepšie naše výdavky 😆 čo to s tým má že manžel a ja máme strávenky? Tie miniem na jedlo v obchode snáď nie ?
A dieťa 70centov/deň (predskolacka)pri 20 pracovných dňoch je 14€ .. to je ozaj položka

tiezjedna
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_8e1dbb okej, tak zrejme vieš lepšie naše výdavky 😆 čo to s tým má že manžel a ja máme strávenky? Tie miniem na jedlo v obchode snáď nie ?
A dieťa 70centov/deň (predskolacka)pri 20 pracovných dňoch je 14€ .. to je ozaj položka

@anonym_autor to nie je jedno... pretože ak je to 200 € + stravenky, tak už si na iných číslach.

autor
7. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor to nie je jedno... pretože ak je to 200 € + stravenky, tak už si na iných číslach.

@tiezjedna aké strávenky? Veď máme príspevok na stravu vo výplate 🫣 takže na účte .. a neviem teraz načo vlastne sa rozoberá naše stravné keď sa pýtam na niečo iné

anonym_1d51cd
7. sep 2025
@anonym_autor

@tiezjedna aké strávenky? Veď máme príspevok na stravu vo výplate 🫣 takže na účte .. a neviem teraz načo vlastne sa rozoberá naše stravné keď sa pýtam na niečo iné

@anonym_autor mozno sa to pletie s inou temou,kde sa tiez pyta na hypo ale maju uz teraz nizsi prijem ako vy,a tam ma stravnu kartu a plati stravu z toho.

autor
7. sep 2025
@anonym_1d51cd

@anonym_autor mozno sa to pletie s inou temou,kde sa tiez pyta na hypo ale maju uz teraz nizsi prijem ako vy,a tam ma stravnu kartu a plati stravu z toho.

@anonym_1d51cd lebo neviem čo má strava s touto témou 🫣 okrem odpovede čo písala jedna pani že majú 500€ na stravu mesačne

anonym_1d51cd
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_1d51cd lebo neviem čo má strava s touto témou 🫣 okrem odpovede čo písala jedna pani že majú 500€ na stravu mesačne

@anonym_autor no niekedy sa to pletie,teda chcu napisat do tej temy,napisu tu alebo opacne.

tiniho2la
8. sep 2025
@arieska

my sme mali hypo+PSS+spotrebák cca 1000 €. Po pár rokoch a refinancoch sme sa dostali na sumu 570 €. To bola úroková sadzba 1,09%. Teraz sme sa dostali na sadzbu 4% takže splátka opäť porástla na takmer 800 eur. Nie je to ľahké. Manžel pracuje v zahraničí, takže zarobí trošku viac ale nie nejako extrémne, ale na druhej strane zase musíme platiť dom tu a aj jeho byt tam...

@arieska ak by ste chceli môžme sa na to spolu pozrieť, keďže úroky sú už dávno pod 4% 🙂

anonym_b82aa2
8. sep 2025

Príjem cca 3000€, hypo 230€, teraz nám išla splátka hore zo 180€

arieska
8. sep 2025
@tiniho2la

@arieska ak by ste chceli môžme sa na to spolu pozrieť, keďže úroky sú už dávno pod 4% 🙂

@tiniho2la fix mi končí až o 2 roky takže by sa tam platila pokuta 1%...tzn. v našom prípade 1400 €. To sa mi neoplatí keďže výška splátky by sa mi znížila len o cca 60 € (60x24 = 1440 €)
To som na tom istom. Skúsime ešte počkať či nepôjde sadzba nižšie

masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5