icon

Aké sú vaše mesačné splátky na hypotéku?

4. sep 2025

AHojte, aku máte splátku na hypo/uver? S manželom zarábame cez 3100-3300 dokopy. Ideme stavať dom a vyrátali nám splátku okolo 880€.
Trošku sa bojím, aby sme to zvládli s ostatnými vydavkami.
Kludne aj anonymne odpovede, akú splatku mesačnú máte.
Prosim len odpoved k teme...

autor
6. sep 2025
@anonym_287e3a

Momentalne mame hypo 1500 eur.Prijem je ale vyssi ako vas.

@anonym_287e3a fuha tak to je palka😏

mimsk
Autor odpoveď zmazal
mimsk
Autor odpoveď zmazal
luteam
6. sep 2025
@anonym_autor

@derdia strava 500? 🫣 Tak k takej sume sa nepriblizijeme ani z ďaleká. Tak Max 200€/mes

@anonym_autor vy date za stravu 3 ludia iba 200 eur mesacne? 😯 kde robime chybu? 😅 my sme sice 4 ale dve male deti a strava okolo 550 mesacne

anonym_600f3d
6. sep 2025

Nešla by som do toho. Je to veľmi natesno. Čokoľvek navyše (zníženie príjmu, vyššie úroky, vyššie náklady na život) vás zloží. Tretina prijmu na bývanie nedáva veľa priestoru na “život”. Skús už dnes odkladať 1000ku mesačne a uvidíš sama, čo to urobí.
Máme 12 percent hypotéku z celkového príjmu. Jedine to dáva zmysel, ak ste v podnájme a toto je jediná možnosť niečo kúpiť. Ak už ale máte svoje bývanie, asi by som pockala, kým sa vrátiš do práce, ponuky budú stále.

vlado19822
6. sep 2025

@anonym_autor treba si uvedomiť že na ako dlho ,je rozdiel splácať takto 5 rokov rozdiel 30 rokov ,čo ak ochories , poprípade manžel , neviem koľko máte rokov teraz ale čo v 60 tke budete vládať splácať ? ,na ako dlho máš fixáciu atd

anonym_ef6e57
6. sep 2025

My sme dvaja a plus ročne dieťa splátka 870€ hypotéka a príjem 1900€ obaja žijeme na dedine uskromňujeme sa veľmi ale vyžiť sa dá.

trnavacka
6. sep 2025
@anonym_8e1dbb

@trnavacka ake vsetky zdroje vody mate? Recyklujete aj tzv." sivu vodu"? keby tieto zenske diskusie cital nejaky chlap, co vidi do stavieb ,tak by sa zasmial. Vsak vy tu, zeny, porovnavate neporovnatelne..

@anonym_8e1dbb vodu z trnavskej vodárenskej a kanalizáciu. Na bývanie komplet.
Vonku virivka, to sú dva kubiky na sezónu. Zahradu polievame vodou zo studne.

anonym_8e1dbb
6. sep 2025
@trnavacka

@anonym_8e1dbb vodu z trnavskej vodárenskej a kanalizáciu. Na bývanie komplet.
Vonku virivka, to sú dva kubiky na sezónu. Zahradu polievame vodou zo studne.

@trnavacka pozeram,ze ste traja. Sedi vec. Prispievajuca @slniecko5 ich je tusim v dome 6 alebo 7, ma to v prispevkoch na stene ,preto mi nijako suma podobna tvojej nesedela ako realna ..vravim,ludia tu porovnavaju neporovnatelne. Inak,neviem preco odpovede zmazala

anonym_205950
6. sep 2025

@anonym_autor splátku máme 960€, výdavky na dom a ďalšie základné veci cca 1400€ bez stravy, príjem spolu okolo 4000€ a to nevyskakujeme, povedala by som že to je normálny príjem. Ešte máme všelijake dorobky okolo domu, manžel teraz dokončuje terasu a chodníky okolo domu, treba ešte prístupovú cestu a plot + ďalšie drobnosti. Takže dom s pozemkom nás stál cca 230 000€, okolie počítame cca 10000-15000€ s tým, že to robí všetko manžel a kupujeme len materiál.

lizatko1009
6. sep 2025

798e pri hypo 162 000e rezia, poistky atd. 1250e realny naklad na byvanie v BA, kupovali sme, ked to bolo este "normalne".

tiezjedna
6. sep 2025

@anonym_autor hypo cca ešte 5 mio, splátka 20.000,-. Vzhľadom na príjem malá položka. Elektrina + plyn + voda = 10.000,- zálohy

autor
6. sep 2025
@luteam

@anonym_autor vy date za stravu 3 ludia iba 200 eur mesacne? 😯 kde robime chybu? 😅 my sme sice 4 ale dve male deti a strava okolo 550 mesacne

@luteam no akože naozaj tie výdavky u nás na stravu sú naozaj malé,tam si vieme celkom dobre ušetriť

autor
6. sep 2025
@anonym_ef6e57

My sme dvaja a plus ročne dieťa splátka 870€ hypotéka a príjem 1900€ obaja žijeme na dedine uskromňujeme sa veľmi ale vyžiť sa dá.

@anonym_ef6e57 tak to je takmer podobne . Lebo tých 900€ je len nejaká odhadovaná splátka,lebo asi ešte budeme mať o 0,5% pri finálnej verzii

autor
6. sep 2025
@lizatko1009

798e pri hypo 162 000e rezia, poistky atd. 1250e realny naklad na byvanie v BA, kupovali sme, ked to bolo este "normalne".

@lizatko1009 a príjem spoločný ?

anonym_8e1dbb
6. sep 2025
@luteam

@luteam ja tiez nerozumiem niektorym tu spominanym nizkym nakladom na kadeco. My rovnako, 2 dospeli+2 deti a strava mesacne tych 600 eur..a to ozaj nekupujeme somariny

luteam
6. sep 2025
@anonym_8e1dbb

@luteam ja tiez nerozumiem niektorym tu spominanym nizkym nakladom na kadeco. My rovnako, 2 dospeli+2 deti a strava mesacne tych 600 eur..a to ozaj nekupujeme somariny

@anonym_8e1dbb ja tiez nemam povit ze rozhadzujem fakt neviem. Asi vela zerieme 😜

anonym_90e6b5
6. sep 2025

My mame prijem 4500-5000 ( teraz este poberam popri praci rodicak, tak este par mesiacov +500eur). Hypoteku mame cca 600 eur, 800 eur platime aj s energiami a poistkou. Hypo (160 tis) sme ale brali pred 5 rokmi, ked boli splatky okolo 1-1.5% a domy v nasej lokalite mali polovicnu cenu vo dnes.

Teraz chceme investicne dokupit este byt, to ratame okolo 600-700 eur, ale kedze chceme prenajimat, predpokladam , ze budeme doplacat 2-3 stovky.

Na nas prijem si podla mna budeme moct bez problemov dovolit i tych 1500 eur, zo zvysku aj usetrit, i dostojne zit.

anonym_1d51cd
6. sep 2025

Rocne platime asi okolo 600eur za kanazilaciu,smeti.Takze okrem tej hypo,uz len mesacne za elektrinu 70eur,ale mame platit 50eur,kedze fotovoltika setri.Davame viac,ak by zdvihli cenu za elektrinu.Peletky 5ton,1450eur tiez raz rocne.Jaj a raz rocne poistku za dom 200eur.To su vsetky vydavky na dom.

lizatko1009
6. sep 2025
@anonym_autor

@lizatko1009 a príjem spoločný ?

@anonym_autor ako ci sa posudzoval pri uvere? ano

derdia
6. sep 2025
@anonym_autor

@derdia strava 500? 🫣 Tak k takej sume sa nepriblizijeme ani z ďaleká. Tak Max 200€/mes

@anonym_autor ale pytala som sa ci vám ostáva 900 eur teraz z platu. Ci to viete ušetriť... Ak už teraz všetko miniete tak sa buďte mat zle. Najskôr treba hospodáriť vedieť... Az potom brat hypo.

dianaaaaa
6. sep 2025

Príjem spolu okolo 4500€-5000€ a chvála Bohu žiadna hypo, žiadny leasing,žiadne pôžičky, NIČ. Všetko kupované v hotovosti ale náklady na dva byty do 400€(plyn,voda,kúrenie, internet,kablovka)

autor
6. sep 2025
@derdia

@anonym_autor ale pytala som sa ci vám ostáva 900 eur teraz z platu. Ci to viete ušetriť... Ak už teraz všetko miniete tak sa buďte mat zle. Najskôr treba hospodáriť vedieť... Az potom brat hypo.

@derdia teraz ma len muž splátku cca 400€, takže ušetríme až az..

azalk
6. sep 2025

Spoločný príjem 3000-3500 mesačná splátka 350 hypo teraz,po ukončení fix -pravdepodobne 400-450

tiezjedna
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak teraz ti to príde moc, pretože sa predpokladám stravujete v práci, ale počítaj s tým, že akonáhle budeš na MD, tak to logicky vyskočí + nabehne x ďalších položiek, ktoré teraz nemusíte riešiť...

anonym_d214aa
7. sep 2025
@mateson2004

@anonym_d214aa máme 2700, splátka 300 a žeby to bola pohoda sa mi nezdá 🤷

@mateson2004 no ja som mala predtým 350 splátku a plat 1300 ale teda som bola sama so synom teraz som s priateľom máme spolu splátku 500 a plat 2700 takže mne to príde teraz úplne v pohode každé syn je už samostatný

anonym_de5a19
7. sep 2025

@anonym_autor prijem rovnaky. Hypo 350€/mesacne - mame dve deti
Myslim, ze ak vam do togo nic nepride ( dlhodoba pn, strata zamestnania atd) je to ok.

anonym_06adf8
7. sep 2025

Sama si najlepsie vyppcitas, ci ti to vychadza. My sme boli uz v situacii kedy sme mali prijem 1300 a splatku 680 (skrz chybu pracovnicky nam to na vynimku schvalili) a boli sme v pohode, zacali sa nam zvysovat platy a vedeli sme nasetrit casom aj na pozemok. A teraz mame cca 3100 a splatku 270, bude 350 o chvilku. A je nam to akurat. Pri dome sa stale nieco nieco vyvrbi,dokupuje. Vela veci bolo drahsi ako bol plan.

autor
7. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor tak teraz ti to príde moc, pretože sa predpokladám stravujete v práci, ale počítaj s tým, že akonáhle budeš na MD, tak to logicky vyskočí + nabehne x ďalších položiek, ktoré teraz nemusíte riešiť...

@tiezjedna nie varím pretože ja sa stravovať v jedálni nemôžem, manžel má strávenky ako ja takže tiež neje v robote a dcéra keď príde zo škôlky je vždy hladná takže navarené musim mať ..
Samozrejme ale to či budem alebo nebudem nikto nenaplanuje či sa dieťa podarí,.. takže momentálne riešiť veci ktoré neviem s istotou či budú je zbytočne. Budem ich riešiť keď to bude aktuálne .. a ako píšem popri md/RD by som chcela ostať robiť takže dúfam že príjem nevypadne úplne

tiezjedna
7. sep 2025
@anonym_autor

@tiezjedna nie varím pretože ja sa stravovať v jedálni nemôžem, manžel má strávenky ako ja takže tiež neje v robote a dcéra keď príde zo škôlky je vždy hladná takže navarené musim mať ..
Samozrejme ale to či budem alebo nebudem nikto nenaplanuje či sa dieťa podarí,.. takže momentálne riešiť veci ktoré neviem s istotou či budú je zbytočne. Budem ich riešiť keď to bude aktuálne .. a ako píšem popri md/RD by som chcela ostať robiť takže dúfam že príjem nevypadne úplne

@anonym_autor vôbec nechápem ako sa pri plnom varení a ešte s dieťaťom dostanete na sumu 200 € za mesiac…