icon

Ako často kupujete oblečenie a topánky?

simsalabim
22. aug 2014

Dnes rano sme sa s kolegynami pustili do tejto zavaznej debaty 😀 a bola som celkom prekvapena.... Ja mam pocit, ze stale kupujem nejake oblecenie ci topanky, ci uz detom alebo sebe/manzelovi - po platbach za byvanie a vydavkoch na potraviny je to kazdy mesiac 3. najvacsia polozka v nasom rozpocte. Niektore kolegyne nakupuju narazovo, vraj iba 2x za rok pokupia "par veci" a "zbytocne neminaju". Hm, ja "par veci" kupujem kazdy mesiac a nejako nemam pocit, ze by som "zbytocne minala". Pre ilustraciu, tento mesiac som mladsej dcere kupila pyzamo, teplakovu supravu do skoly, prechodnu bundu a zimnu bundu (videla som presne taku, ktora spnala moje poziadavky, tak som ju vzala) a tenisky, lebo jej narastla noha (na buduci mesiac mam naplanovane iba pre nu kupu rifli, legin a baleriniek, pravdepodobne aj nejake pancuchy - lebo vyrastla). Starsej dcere som kupila sveter a prechodnu bundu. Sebe tiez prechodnu bundu, satku a kabelku (vsetko veci, ktore som nutne potrebovala - teda okrem satky - lebo som tieto veci nosila cca 7 rokov od nastupu nasutpu do prace po materskej a proste kupa novych uz bola nevyhnutna). Manzel si kupil 2 kosele. Vsetko to su veci, ktore potrebujeme bud preto, lebo deti z veci vyrastli, alebo - to sa tyka nasich dospelackych veci - su uz obnosene a nevhodne na nosenie do prace. "Na cakacke " pre mna su napr. cizmy na zimu a zimny kabat, lebo tieto veci nosim uz 7 rokov a proste...uz s tymi starymi do prace ist nemozem. Rovnako sa chystam kupit si nejake topanky do dazda, lebo vo vykrojenych lodickach mam mokre a studene nohy a tiez mam pocit, ze sa nosenim v dazdivom pocasi zbytocne nicia. A takto by som mohla pokracovat, ide zima, detom bude treba zimnu vybavu....manzel urcite tiez zahlasi, ze mu treba nejaky sveter a tak dalej. Ako sa da dokupit "par veci" 2x do roka? Nejde mi to do hlavy..... tie 2 kolegyne stale mleli, ze netreba kupovat zbytocnosti a ze treba "disciplinu", ale..... ved ja nemam pocit, ze kupujem zbytocnosti 😒 Ako to robite vy?

Strana
z3
ninah1486
22. okt 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja to nemám tak že ako často ale keď sa mi niečo páči tak si to proste kúpim a neriešim

danieli
22. okt 2021

Tak u nas je to presne ako si opisala, vzdy nieco treba

beahavala
26. okt 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

kupujem buď keď s ami čosi páči alebo keď to potrebujem

cloviecka
26. okt 2021

Tak, ja si nakupovanie oblečenia 2x do roka predstaviť neviem. Veď, deti rastú a momentálna kvalita oblečenia a obuvi dokonca aj v značkových obchodoch! je taká, že po pár opraniach to vyzerá desne. A nakupujem presne tak ako ty autorka témy. Vždy niečo treba a to nemajú moje deti X vecí, ale 1-2 bundy, 3 topánok, po 5 tričiek...atď. Proste deti rastú a veci sa ničia 🤷🏼‍♀️

Strana
z3