icon

Ako dlho teraz trvá schválenie hypotéky vo VUB?

alzbetakuka
24. jún 2026

Ahojte,

10. juna sme poziadali o hypoteku, 22. juna sa nam ozvali, ze SP nepotvrdila jeden prijem (pricom ide o statneho zamestnanca, nechapeme). Ako dlho aktualne trva schvalenie hypoteky vo VUB? Uz sme si predlzovali rezervaciu..

wade
24. jún 2026

Predschvalenie 8 hodin, schvalenie 2 dni. Bol som ale ich klient (mal som ine hypoteky, a dalsie produkty). Po predschvaleni sme este vyjednavali urokovu mieru.

anonym_ca8360
24. jún 2026

Preco u nich? Nasa PrimaBanka je ovela lepsia pre teba.

sasa1310
24. jún 2026

@alzbetakuka ak ide o štátneho zamestnanca, môže mať utajený príjem a teda v sociálnej poisťovni nedostane banka údaje. Už ste dodali príjem zo zamestnania toho štátneho zamestnanca?

misanthropicdann
24. jún 2026

@alzbetakuka ja nerozumiem prečo overenie trvá tak dlho.
Ja keď som volal do VÚB aby som sa informoval akú vysokú hypo dostanem príjem mi overili počas telefonátu

sasa1310
24. jún 2026
@misanthropicdann

@alzbetakuka ja nerozumiem prečo overenie trvá tak dlho.
Ja keď som volal do VÚB aby som sa informoval akú vysokú hypo dostanem príjem mi overili počas telefonátu

@misanthropicdann hypotéku na príjem overia za pár minút. U nich sa overuje už samotná hypotéka na konkrétnu nehnuteľnosť. A tam sa už zohľadňuje viacero faktorov

misanthropicdann
25. jún 2026
@sasa1310

@misanthropicdann hypotéku na príjem overia za pár minút. U nich sa overuje už samotná hypotéka na konkrétnu nehnuteľnosť. A tam sa už zohľadňuje viacero faktorov

@sasa1310 verím na jednu stranu, na druhú stranu aj tam nerozumiem co tak dlho trvá.
My sme mali schválenú hypotéku neviem ci v ten istý deň alebo na druhý ako som odniesol znalecký posudok a kúpnu zmluvu.
Absolvoval som už 4 žiadosti o novú hypotéku a ani pri jednej netrvalo schválenie dlhšie ako týždeň.

alzbetka56
25. jún 2026
@misanthropicdann

@sasa1310 verím na jednu stranu, na druhú stranu aj tam nerozumiem co tak dlho trvá.
My sme mali schválenú hypotéku neviem ci v ten istý deň alebo na druhý ako som odniesol znalecký posudok a kúpnu zmluvu.
Absolvoval som už 4 žiadosti o novú hypotéku a ani pri jednej netrvalo schválenie dlhšie ako týždeň.

@misanthropicdann my tomu tiez nerozumieme, lebo uz sme mali schvalenu hypoteku od CSOB - tam to trvalo 5 prac. dni a ziaden problem. Len sme zial nakoniec tu hypoteku nevedeli vyuzit.
Cize s prijmom by nemal byt problem, preto nerozumieme, co sa deje.

modrykolibrik
25. jún 2026

Nám to trvalo cca tyzden

sasa1310
25. jún 2026
@misanthropicdann

@misanthropicdann a ty nečítaš? Sociálna poisťovňa nemá údaje o štátnom zamestnancovi. Ak dodajú všetky údaje, tak vtedy to trvá tých tvojich pár hodín. Tu si treba uvedomiť, že nemajú všetky podklady k žiadosti v poriadku, čo ty si mal

sasa1310
25. jún 2026
@alzbetka56

@misanthropicdann my tomu tiez nerozumieme, lebo uz sme mali schvalenu hypoteku od CSOB - tam to trvalo 5 prac. dni a ziaden problem. Len sme zial nakoniec tu hypoteku nevedeli vyuzit.
Cize s prijmom by nemal byt problem, preto nerozumieme, co sa deje.

@alzbetka56 príjem z práce ste doložili?