icon

Ako dlho trvá priznanie podpory v nezamestnanosti?

elizabeth88
6. jan 2024

Dobrý deň,zaevidovala som sa 5 januára,kedy asi by mi mohla prísť podpora?
Otázka či.2:keď som bola zaregistrovaná v nejakej pracovnej agentúre v priebehu posledného roka a nič som tam nezarobia,ani euro,ukráti mi to nejako podporu?posledných 6 rokov som bola na rodičovskom kvôli zdrav.stavu dieťaťa a popritom táto registrácia za posledný rok.

nelca84
6. jan 2024

@elizabeth88 ak si bola poslednych 6 rokov na rodicaku, z coho chces mat podporu? Trval ti nejaky PP pocas rodicaku okrem tej agentury? Ak nie, tak nemas narok na podporu...

luliu
6. jan 2024

@elizabeth88 kedy ti skončil pracovný pomer? Ty pravdepodobne vôbec nemáš nárok na podporu

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@nelca84 vraj mám,ja som bola ale zamestnaná stále.Mam zťp dieťa a pracovat veľmi chcem,no musela som dať výpoveď v práci,do ktorej som sa pôvodne chcela vratit

nelca84
6. jan 2024

@elizabeth88 kedy si dala vypoved?

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@elizabeth88 zároveň so skončením rodicaku teraz po6 rokoch som aj sa dohodla na výpovedi.

elizabeth88
autor
6. jan 2024

No stihla som sa zaevidovať včas.

nelca84
6. jan 2024

@elizabeth88 tak potom ano, mas narok. Pride ti najskor vo februarovom vyplatnom termine.

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@nelca84 dik,ale tá registrácia v agentúre bola cca od marca 2023 do decembra 2023,hoci pracovať sa mi nikdy nedalo,nemali pre mňa nikdy nič adekvátne mojim časovým možnostiam,čiže zárobok 0

elizabeth88
autor
6. jan 2024

To sa obávam,že mi prudko zníži podporu😒

nelca84
6. jan 2024

@elizabeth88 vsak ked si nic nezarobila, nemala si ziadne odvody, takze to nema ziaden vplyv na podporu. Podpora sa ti bude ratat zo zamestnania pred materskou.

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@nelca84 no..nejak im to vraj vyskočilo na sociálnej...tak som dokladovala

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@nelca84 to by bolo fajn ..no nechám sa prekvapiť.

nelca84
6. jan 2024

@elizabeth88 neviem si predstavit, ako registracia v agenture, kde si nemala ziaden prijem moze ovplyvnit podporu, ale mozno poradi @zalka

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@nelca84 ďakujem.🤗

valer88
6. jan 2024

@elizabeth88 majú na to čas do 2 mesiacov od zaevidovania. Mne nič nič a potom v ten istý deň mi prišli peniaze na účet (čo som sa čudovala, keďže som už nedúfala) a aj list poštou o schválení. 🙂 čo sa týka príjmu, neviem ako sa to počítala ale ja som veľa nezarabala a prišla mi pekná suma. 🙂

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@valer88 diky🤗

zalka
6. jan 2024

@elizabeth88 no bohužiaľ agentúra tá prihlásila do SP čiže sa ti to ráta do výpočtu podpory takže tá môže byť extrémne nízka

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@zalka toho som sa bala😒nikto mi to,žiaľ nevysvetlil,bolo.i povedané,že aby som dostávala ponuky,musím sa zaregistrovať🤔,nuž čo,nevedomosť..dik,aspoň sa ponaucim.

zalka
6. jan 2024

@elizabeth88 a kto za teba platil odvody do ZP...mám pocit, že tam dlhujes peniaze. Skús si pozrieť na nete či tá neevidujú ako dlžníka. A akú zmluvu si mala s agentúrou? Aký typ, pozri a napíš.

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@zalka hm...to asi nedohladam,mám tu plné ruky práce,ale ak sa podarí,napíšem,akú.Kuknem veru aj na ten zoznam.

elizabeth88
autor
6. jan 2024

@zalka dik za tipy,skúsim to pozrieť,aj tu zmluvu

elizabeth88
autor
7. jan 2024

@zalka nenašla som to,ale buď dohoda o vykonaní ale sprostredkovaní práce to tuším bola...vtrvani od február po december.