Ako efektívne hospodáriť s financiami počas rodičovskej?
Ahojte, idem si k Vam po nazor. Manzel zaraba cca 1600 eur v cistom (priemer, niekedy mava aj odmeny) a ja som na RD. Danovy bonus posielame na sporenie malemu. Vydavky mame rozdelene nasledovne: najom elektrinu hypoteku plyn internet si delime na polovicu, cize kazdy cca 350 eur. A potom na spolocnom ucte mame peniaze (co posle muz) na nakup potravin plienky, kozmetiku, lieky, atd. co tvorí dokopy nejakých 300 e, 100 dam ja. Dokopy teda 400 e, s tým ze ak su nejake vydavky napriklad oprava auta, benzin, obcas nejaky nakup, donaska cca 2-3 x v mesiaci, to plati manzel. Problem je, ze peniaze zo spolocneho uctu nam nikdy nevystacia, je to moja chyba? Minam vela? Varim doma, cca kazdy 2 den, muz ma obedy v praci. Samozrejme malemu nejake chrumky, kapsicky, snazim sa kupovat do zasoby ked je akcia, ale aj tak nam to nestaci. Kolko miniete na potraviny vy? Myslite ze by som mala prehodnotit to co minam v obchode? Budem rada za vase nazory
@hygienka presne keď kúpiš dajme tomu 20 kapsiciek za 1.5 tak to je dosť peňazí .netreba kupovať blbosti a 400 eur vám musí stačiť
Inak kedy ľudia pochopia že rodicak je pre dieťa a nie na stravovanie celej domácnosti ???!
Nechápem logike ste manželia takže všetko je vaše spoločné. Nie moje a nie tvoje. Ja kým som bola na materskej a rodičovskej s dcérou manžel financoval domácnosť. Čo som mala svoj príjem bokom som dala do rozpočtu ale čo chodila materská a prídavky a neskôr rodicak a prídavky bolo na spotreby dcérky. Či na nejaké aktivity, herné detský kútik. Chodili sme na playwisely. Nikdy sa tie peniaze nepoužívali na domácnosť je to na starostlivosť o dieťa. A 400€ pre dvoch dospelých a malé bábätko je veľmi malo. Všetko šlo extrémne hore. Takže manžel by sa mal zamyslieť.
U nas hypo, poistky a väčšinu účtov plati muž, keďže zarába. Ja platím škôlku, elektrinu a veci z lekárne, zvyšok ide na investície a sporenie. Neviem, nepríde mi, že míňaš veľa. Ono záleží aj na tom, kam u vás ide zvyšná tisícka. Ak na nejaké investície a sporenia, tak ok, možno chce muž predčasne splatiť hypotéku, ak nie, pýtala by som sa a riešila to.

@zuzana92521 presne ako u nas 🙂 len sa prizera. O vsetko je postarane, o deti, o domacnost, ucty poplatene. Sporenie tiez nastavene. Tak naco delenie.