Ako efektívne hospodáriť s rozpočtom 900 EUR?
Ahojte baby, budem písať anonymne. Samozrejme rozumiem ze nie každá z Vas mi bude chcieť odpovedať. Ale ak by sa nejaká našla budem rada. Ideme s manželom kupovať väčší byt. A tým pádom sa nám zníži rozpočet do rodiny. Doteraz sme si žili nadštandardne. Mala som krásnu matersku. Teraz som na rodicaku a plus keďže mus bude platiť hypo a všetko čo sa týka áut, inkasa mi dá k rodicaku 400euro. To mam na stravu a dieta. Spolu mi to robí 900e. A ja teraz neviem ako to mam spraviť aby bolo dobre. Potraviny sú drahé a neviem ci mi vôbec 400e bude stačiť na potraviny a nie ešte dieťa. Nechcem Samozrejme safarit. Ale zasa chcem aby mi niečo zostalo aj na moje veci. Z tých 900e - 100e nafta- 100e moja poistka. Zostane mi 700e na dieťa, potraviny a drogériu. Dieťa mam na UM plus už aj papa prikrmy. Mlieko za mesiac minieme aj 3 pixle, jedna stojí 30e. Čiže mi zostane 610. A teraz ako ostatok aby mi zostalo aj na moje potreby, hygiena, oblecenie atď. Budem vďačná za tipy ako to máte Vy .
Akoze veľmi by ma zaujímala ťa 100€ poistka. Veď bežné stojí okolo 30€.
mne muz neposiela nic, mam len svoj rodicak a pridavky, cize 460€ a z toho platim potraviny ( raz ja raz manzel, podla toho kto ide do obchodu ) a co treba detom, oblecenie, lieky drogeriu atd. este si z toho kupim aj veci pre seba … vacsinou mi to staci, ale ja ciastocne pracujem, ale to mam kazdy mesiac inu sumu zarobenu a tu si zvyknem odkladat na sporiaci.. keby mam rodicak + 400 od muza tak som vysmiata 🤷♀️
Šetrenie penazi poistkou je generálna blbosť...to by ti vedel vysvetliť moj blízky, ktorý robil šéfa z poisťovni. Môj strýko si nedal povedať a po 10 rokoch sa prekecol, že zrušil že to bola najväčšia blbosť. Zrus čím skôr poistku, tým si veľmi pomôžeš. 100 eur na oblečenie a drogériu pre teba na mesiac....na materskej nepotrebuješ nové oblečenie každý mesiac. Z ostatného by si mala vyjsť. Treba si sledovať jeden mesiac výdavky na stravu a zhodnotiť, čo by ste mohli zredukovať ak treba. Pár rokov to vydržíš a potom šup do práce.
Prosím to ako fakt?Ja som samoživiteľka a staram sa o dve deti.A po zaplatení inkasa ,poplatku za školku,a všetky poistky mi ostáva cca 500€ Aj to nie vždy...Treba sa uskromniť...doma navariť a nakupovať hlúposti.U vás je to dočasné ja takto žijem dlho a ešte dlho budem.Nechápem takéto sťažnosti.Veď 900€ je kráľovská suma,by som z toho ešte ušetrila.
Naozaj treba niekedy poskromnejší byť.
Ved ale handry si nekupujes kazdy mesiac a ani kazdy den, kozmetiku a hovadiny tiez nekupujes kazdy den a okrem toho nechapem naco ti dava vlastne peniaze ved nech kupuje on vsetko. Ja ked som bola na rodicovskej alebo materskej tak manzel platil vsetko. Potom uz ked som zacala robit tak sme kupovali potraviny, oblecenie pripadne hygienicke potreby spolocne. Benzin som si platila zo svojeho a poistku za auto mam raz rocne hradit. Ale za 100€ natankovat???? Ja tankujem za 40€ mam tristvrte nadrze a vydrzi mi to 3 mesiace mam nizku spotrebu. No a my 2 dospely 2 deti minieme na stravu mesacne cez 1000€.
Nerobila by som paniku ze "zly muz ti vydelil". Normalne chce hospodarit tak vydelil.
Ak z toho prvy mesiac nevyjdes, sadnete si spolu, zistite preco. Ty niekde uberies ak rozflakavas, on prida ak je treba.
My mame tiez spolocnu kasu, ale brutalne sa pocas RD vydelovalo (ale moj to nechal na mna) aby bolo aj na povinne, zakladne, necakane aj radovankove veci.
Normalna vec na RD.
Ked som nastupila do roboty, peniaze su stale spolocne no uz neriesime kazde euro, nevydelujeme, ani nekontrolujeme.
Kupili sme si take byvanie na ake mame, takze nemusime zivorit ani s 2 detmi a somnou na rodicaku 🤷🏼♀️
Sice pekne zeny, ze tu pisete ako vxzijete z menej este viaceri, ale zrejme ste nikdy nezili z nasobne viac a smerom dole ak je clovek zvyknuty na nejaky standard sa velmi tazko ide.
Autorka je to u vas ale iba docasne a ked sa vratis do prace, tak budete ok. Ja by som neostala 3r doma ak by sme boli takto natesno s financiami.
No to uplne v pohode..... 👌 Ja som si na rodicovskej dovolenke nekupovala ziadne saty. Iba potrebne ked sa znicilo, ku kadernicke som chodila 2x za rok na narodeniny a pred vianocami. Ako darcek som si vzdy od rodiny pytala kozmetiku ktoru pouzivam. Prezila som, netvrdim ze to bolo prijemne a urcite ziadny luxus som nemala na RD. Takze ty z 900 urcite lepsie. Mozno ako hovoris budes sa musiet niecoho vzdat. My mame spolocny rozpocet s manzelom ale po zaplateni vsetkeho nam neostalo. Ked som sa vratila do prace tak to bol novy zivot 😅
@tiezjedna bože dievča 😀 keď tebe vydržia mihalnice dva týždne tak neznamená že každej tak vydržia 😀 odporúčam ti vymeniť mihalničiarku 😊 a predstav si , že vyžijem a to dokonca staršiej platím ja škôlku mesačne a manžel stravu 🙂 nepotrebujeme jesť každý deň pečené holuby 😀 a tak isto každý mesiac nekupujem sebe a ani dcérkam šampóny a podobne blbosti vždy to mam minimálne na viac mesiacov ...a to dokonca si aj tankujem , predstáv si 🙂 a stravu viac menej zabezpečujem ja , kedže som doma a manžel v práci. A teda naozaj veľmi malinko sa stane že mi musí niečo poslať. Takže taak 💋
Neviem, kto tu vymysla tieto (trapne) témy neustále dookola🤦♀️
@mackove áno, áno... ešte si zabudla dodať, že sa v ničom neobmedzujete a nakupuješ len kvalitné potraviny😂😂 A sorry, ale ak si tým chcela povedať, že na mihálnice chodíš raz za mesiac, tak ok, ale ja si svoju kozmetičku s dovolením nechám. Look a a lá vypelichaný operenec, alebo zabetónované mihálnice, ktoré by ani hurikán neohol, nie je zrovna môj štýl😉
Prečo máš tak vysokú poistku? Máš nejaké rizikové povolanie, alebo robíš nejaký šport, kde sú časté úrazy? Ja som mala poistku 20 € mesačne a nikdy sa mi nič našťastie nestalo. Teraz mám poistku 30 € a to už tam mám aj hospitalizáciu. Nepreplácas zbytočne poistenie ? 🤔 Aaaa inak, určite z toho čo máš vyzijes, nezomriete od hladu 👍
@margotka17 mna zaujíma kde sa da mat dobru poistku za 30e mesačne
@mamkalentedkova NN poisťovňa, som nadmieru spokojná. Dokonca mi vedia prednostne zabezpečiť v prípade potreby magnetickú rezonanciu tuším do 3 dní. Našťastie som to doteraz nepotrebovala. No radu lekára a iný názor som už využila.
@margotka17 aha aha.. A co vsetko v tom jebpoistene, lebonpriznam sa, ze za taku cenu som v poslednych rokoch dobru poistku nevidela. Vzdy tam bolibpoistene len male veci, denne odskodne, hospitalizácie, lievenie drobrych udauov, chirurgicky zakrok, ale žiadne velke plnenia ako smrt, invalidita, trvale nasledky a kritické choroby.
Ak naozak je za 30e dobre krytie, tak to chcem aj ja.
@mamkalentedkova zájdi do poisťovne, urobia ti poistku na mieru.
@margotka17 ja mam na to ľudí, alebteda za taku cenu mi to nsvie spraviť nikto.

Podľa mňa pre ženu je zbytočné mat 100€ poistku. Životku by mal mať zivitel rodiny. V tomto prípade chlap. A potom keď na to mam tak aj ja. Ale keď nie, tak je zbytočná.