icon

Ako efektívne nakupovať a šetriť peniaze?

8. okt 2024

Ahojte, sledujem, ze pomerne často sa tu rieši nakupovanie a šetrenie, tak skúsim aj ja poprosiť o radu. Rozpisem podrobné. Týždnenne necháme v obchode na potravinách cca 200 eur, sme 5 členná rodina, ja som na RD, varim doma, dve deti desiata, najmladšej varím osobitne, manžel má obed v práci, cize akurát večer niečo zje. Mäso mam z domáceho chovu, neplatím nič,sem tam keď kúpim kuracie prsia. Vajcia mam tiež domáce. Veľa nakupujeme zeleninu, ovocie, jogurty, syry, mlieko. Potom bežné potraviny ako muka, cukor, cestoviny, ryža, tvaroh, niečo sladké, slané a pod. Sladené vody veľmi málo, polotovary takmer vôbec. Ale aj tak sa mi zdá len na potraviny táto suma veľa... Drogériu a iné sem nezahŕňam,to kupujem inak. Alebo je to ok? Jasne, pri detoch sa nemôžem riadiť akciami veľmi, tam ideme podľa toho, co potrebujú a chcú. Prosím, koľko utracate na potraviny mesačne? Možno len ja mam skreslené predstavy... Alebo teda, ako nakupovať? Zvyčajne robíme jeden veľký a dva malé nákupy týždenne. Možno lepšie len denne kúpiť, co treba? Alebo len jeden veľký nákup týždenne? Neviem...

Strana
z5
sonia04
13. okt 2024

@letfenixa používame kefky medium a soft a po chorobe ich vydezifikujem vriacou vodou a zuby mame zdrave a aj celkovo chory tak 1x do roka...za mna zbytocne to takto menit

espeo
14. okt 2024

My bežne minieme na stravu 1200 eur + k tomu par obedov ja a par muž v praci. Varím takmer každý deň. Kupujem drahý chlieb a mäso, mäsové výrobky a vajíčka. Ostatne veci v LIDL. Casto, keď je akcia na obľúbené veci, kupujem do zásoby. Kupujem vela vela ovocia a zeleniny., ziadne sladke vody, resp par ks plechoviek na mesiac. Ziadny alk, sladkosti a blbosti 1 ks na tyzden pre jedneho. Jogurty, mlieko pre deti... Nemáme nič svoje. Neobieham akcie, nestudujem letáky (max ten lidl). Sme dvaja dospelí, jeden 13r a jeden 6r. Deti majú obed v škole. Je to strašne veľa. Penazi, co mine na jedlo. Ale tak hovoríme si, že to jedlo vyzivnejsie za to stojí. Kedysi, keď som bola na materskej a nemali sme peniaze, každú položku z blociku som mala zapísanú v Excel. Vedela som presne, koľko sme dali za mliečne výrobky, ovocie, zel, mäso... tento mesiac odkladám bločky tiež a asi si opäť na nejaký cas začnem robiť takúto štatistiku, lebo fakt je to dosť eur... Takže neporadím, ako znížiť výdavky, možno ale skus porozmýšľať, či niečo konkrétne ta vela nestojí v tom jedálničku, ako nás...

tryromy
15. okt 2024

Skus kupovat v dm a len to co mas kupon na to. Celkom sa mi to vyplatilo ked som bola na rd.

Strana
z5