icon

Ako efektívne šetriť na potravinách?

19. aug 2024

Nemám moc peňazí na stravu..ako šetriť na jedle? Dá sa to vôbec v dnešnej dobe? Ako šetríte vy keď idete napríklad raz do týždňa na nákup? Tie ceny niesu ok...kuracina 7eur za kg 😔

thirstymonk
19. aug 2024

@zuzulka558 To mne je jedno, lebo ja kupujem poľské mäso priamo v poľsku a už len v poľskom lidli je to mäso kvalitou úplne inde ako u nás. Nehovoriac, že sa dá kúpiť ešte aj od chovateľa.

zuzulka558
19. aug 2024

@thirstymonk ved jasne len milujem keď sa niekto bije do pŕs ze nie ukrajinské alebo poľské len slovenské a pritom stačí len na obal SK dat

biba_18
19. aug 2024

a hlavne neplytvať - nevyhadzovať potraviny

mell27
19. aug 2024

@zuzulka558 to isté mi povedala kamoška, ktorá robí na rvps-ke. Žiaľ, ... ja jem už iba mäso zo zvierat, ktoré moji rodičia dochovajú, nedá sa to ani porovnať s tým, z obchodu. Škoda,že je ťažko zohnať poctivé mäso, radšej by som si raz za čas priplatila za kvalitu, ako jesť ten odpad...

zuzulka558
19. aug 2024

@mell27 ja známemu na bitúnok chodím priamo ešte tam som ochotná tie peniaze nechať

hiro
19. aug 2024

Kuracina za 7€? To si robíš srandu, tá stojí tak 2,5€ za kilo. To si už radšej kúp hovädzinku...

rozculena
19. aug 2024

tiež sa čudujem kuracine za 7 eur

hortenziaj
19. aug 2024

Pozri si letáky lidl, kaufland tesco a pod, pripadne také kde to máš po ceste, najbližšie aby si neprecestovala, nebehala veľa po meste a naplanuj si jedalny listok na celý týždeň, a aj aké suroviny (ideálne vyberať také co sú v akcii) ak je v akcii mlieko, muka a iné kúpiť viac do zásoby.
A snažíme sa nekupovat sladkosti, slanosti, polotovary, sladké vody a pod, ale len základné potraviny, je to lacnejšie... Záhrad strukoviny do jedálneho lístka, červenú Sosovicu používam do omacok dakedy miesto mäsa, prívarky zo strukovín a vajcia k tomu napríklad. Mäso mame my len raz do týždňa. Ale my veľa zeleniny pôjdeme, ovocia ale snažíme sa sezónne, nás vyjde strava 500-600za mesiac pre dvoch dospelých a dve malé deti.

hiro
19. aug 2024

Inak dnes som robil také rýchle detské jedlo - kuracie prsia v smotanovo syrovej omáčke so zeleninou a rôznymi koreninami k farebným cestovinám

margotka17
19. aug 2024

Nejako zvlášť na jedle nešetril, ale pri nákupe už vopred premýšľam, čo by som uvarila napr.dnes, aby bolo ešte na ďalší deň. V práci často nestíham obedovať, muž si objedná obed a mne nejakú polievku. Večer na varím večeru. V lete varím prívarky s volským okom, klobásou, fašírkou. Často spravím šišky, buchty, lokše, palacinky, tam toho toľko nieje treba. Veľa zeleniny máme v záhrade, šaláty robím často. Víkendy hodíme niečo na gril, často kúpim v akcii niečo. Aaaa, máme nenormálny spotrebu klasického masla, to kupujem len v akcii. Myslím si, že na jedle sa veľmi šetriť neda.

evcagabi
20. aug 2024

Setrit? Naco? Ved take lacne potraviny, slubene panstvom, sme tu este jakziv nemali 😅😅😅

andulka1988
20. aug 2024

Pozerám akcie a nakupim zásobu . Okrem toho našla som si brigádu na 10 hodín do týždňa a celkom sa dá aj pomôcť si brigádou

adaluc338
20. aug 2024

Nakupujem v akcii,planujem jedalnicek dopredu. A kupujem aj do zasoby za dobru cenu. Vonku nejeme,nepijeme. Vsade si beriem vodu zo sebou a aj pre deti( minule ma dokonca porazilo 3e za 0,5 l vody 🫣) obmedzujem sladke, slane a vyrazne aj balene napoje. Vsetko sa snazim zuzitkovat, neplytvat. Ale musim teda povedat ze jeme viac zo zahrady a bez masa, mam pocit ze kupujem menej kvalitne ale nadruhej strane viac z vlasnej zahrady.

thirstymonk
20. aug 2024

Kare z polska. No ta to lahoda.

lorin29
20. aug 2024

No ja už neviem ako ušetriť na jedle 🤦🏻‍♀️míňame 1000e mesačne a to sme 2dos a 1 dieťa

macatt
20. aug 2024

Ja nepozerám na akcie, nemám na to čas, ale pamätám si staré ceny a čo je predražené nekúpim z princípu, nebudem to podporovať.. idem ďalej a kúpim si melón😀
Ja viem, že to v rodinách s deťmi nejde, ale ak by sa predražené nekupovalo, tak sú reťazce nútene cenu znížiť(To si myslím ja🤣)
Kuracinu už nekupujem, nechutí mi, za 7€ dupľom.. to si kupim radšej kačicu😜

luccija
20. aug 2024

Cca si premyslim co budem celý týždeň variť.
Vždy kúpim viac druhov mäsa a dám do mrazáku.
Nechodím do obchodu pre pár veci, lebo to vždy kúpiš ešte to a to.Strukovinove husté polievky, radšej kúpim mäso ako karfiol za 3,50 eur.Do mrazáku dám aj vianočku, pečivo, chleba, maslo, tvrdé syry a vyberám.Snazim sa striedať mäso, strukoviny, občas cestovinu, rybu..z každého niečo.
Svoje mám vajíčka a trocha zeleniny cibuľu, cesnak, ovocie si mrazim na koláč, puding
Nekupujem sladkosti, skôr ulietavam na slanom oriešky, tyčinky.Nekupujem sladké vody, občas minerálky.Minieme dosť, ale dve osoby sa komplet stravujú doma obedy...ale rozhodne viac premýšľam čo vložím do košíka.
Mäso pozerám akcie, ryžu kupujem u Vietnamca a oveľa menej kupujem drogeriu mala som veľa všelijakých čistiacich prostriedkov všetko som zredukovala.Rada objednávam Tesco mám úsporu času a v kľude si vyberiem z letáku akciové veci a majú pekne ovocie, zeleninu.
Polotovary nekupujem max knedľu a parené buchty.Pre mňa je základ nechodiť po obchodoch potom miniem menej.

luccija
20. aug 2024

@hiro ty si aký šikovný🙂
@thirstymonk si nešetril korením.Ja mám rada karé len tak minútku k tomu volské oko, hrášok podusený, zemiakové pyré šalát to moja dcéra stále chce, keď sa pýtam čo variť.Plus bolognske a rizoto tri naj jedla u nas

kulumulu123
20. aug 2024

@hiro to cudo co ti olava na tej druhej fotke je maslo???

kulumulu123
20. aug 2024

Plava

tinqua
20. aug 2024

Na potravinach nesetrim, kupujem co mozno najkvalitnejsie...co si davam pozor tak objem. Planujem co budem varit, sledujem akcie a podla toho...proste v nedelu bude kacka ked nestoji full prestrelenu cenu, ale je v akcii...a nekupim kvantum, ale realne kolko zjeme. Neviem ako vy ale v tychto teplach sa fantasticky setri, nikomu nic nechuti pomaly do vecera, fungujeme na studenych polievkach, cestovinach a inych lahkych jedlach.

mercy13
20. aug 2024

Co sa cudujete na kuracine za 7€? Ja kupujem prsia za 9,20€ z topfarmu. Z obchodu by som nekupila...

sisska96
20. aug 2024

@mercy13 ježiši 😂 😂 😂 😂

hiro
20. aug 2024

@kulumulu123 Syrokrem 🙂 Celkom fajn dochucovadlo 🙂

earlgrey
20. aug 2024

@thirstymonk A za benzín nedáš tých 60€? teda koľko ťa stojí benzín do Poľska a z Poľska?...lebo ak okolo 60€ tak si na tom rovnako akokeby si nakúpil na Slovensku 😀

kikul21
20. aug 2024

Na jedle nešetrim , kupujeme domáce kuracie prsia aj hovädzie mäso, syr, prevažne nakupujeme v Rakúsku, všetko je príliš drahé , ale ozaj ten bordel sa mi jesť nechce

thirstymonk
20. aug 2024

@luccija Výborný nápad ;) Teraz som zrobil celé mäso, lebo žena už hučí, že furt robím soté a okrem mňa to nikto žrať nechce :D Ale žena je vegetarianka, to v zaujme deti hučala 🙂

thirstymonk
20. aug 2024

@earlgrey Ty si čo? 60€ to je plna nadrž, to by som do toho poľska musel chodiť asi z berlína, aby som minul celu nádrž. Mám to 14km do poľskeho lidlu. Do najbližšieho slovenskeho mám 30km, a ešte k tomu aj cez blbé kopce... tak si rozvaź jaki v śercu słyszysź głos :D (to posledné je citát z nejakého poľského svetého obrázku) :D

luccija
20. aug 2024

@thirstymonk a ešte ho robím na horcicovej omáčke s ryžou.Ja inú bravčovinu moc nemusím, ale karé a panenka nesmie chýbať.Sote robím z kuraciny zjem, ale nemusím to.Po rokoch čo varím by som si dala aj špenát len nech uvarí niekto druhý🙂

earlgrey
20. aug 2024

@thirstymonk Ja som človek a aj tak sa správam, narozdiel od niekoho 😀 bola to normálna otázka a mohol si aj normálne odpovedať, ale asi od ľudí očakávam nemožné 🤣