Ako šetriť na jedle pri plnohodnotných jedlách?
Da sa ešte vôbec šetriť na strave a zároveň variť plnohodnotné varené jedlá? Na čom sa dá reálne ušetriť? Ako to robíte vy?
Kupovat zakladne potraviny, nie polotovary, nie donasky, nie restiky, kupovat sezonne veci, v zime jablka, banany, kapustu a cviklu, nie jahody, cucoriedky, uhorky a papriku. Varit si doma, nakupovat podla zoznamu, nerobit impulzivne nakupy. V lete mrazit, zavarat
Ak si zvyknes kupovat v akcii, tak mozes mat za cely zivot uspory na jedle -30-40%. Kupovat vopred, maso zamrazit. Momentalne su maso a mlieko lacne, lebo Cina odobera ovela menej mlieka z eu a aby farmari predali, musia ist s cenou dole. Casto na uroven nakladov. Preto stoji dnes mlieko 0,38 eur, lebo je ho prebytok, nie preto, ze je nekvalitne. (V cechach predavaju trvanlive mlieko po 5,9 kc) To iste s masom ...
trollia tema
@anonym_autor jedz o polovici menej a ušetríš
@anonym_autor ušetríš tak, ze budeš plánovať, vytvoríš si plnohodnotný jedálniček a nebudeš vyhadzovať
uz to tu raz bolo a ja som sa chytila - nie je to odzub... ak mas deti v ZS, SS alebo VS, objednaj im ISIC kartu a kazdy tyzden nakupis s kuponom a usetris 7%. Nie je to vela, ale pri 130E nakupe na tyzden ti to urobi 9,10 E. Kartu nabijes na rok za 13E a za 2 tyzdne tu sumu mas naspat...
Ja uz inak setrit neviem... a hlavne nebehat po obchodoch ako ja tento tyzden, ale urobit 1 velky nakup a viac do obchodu nepachnut... toto je moj idealny stav ktory si drzim, ale tento tyzden idem dole vodou...
Nakupujem online, cez Tesco. Urobím si zoznam tak, aby bolo dosť v mrazničke, v chladničke, v špajzi. A varím z toho.
uz to tu raz bolo a ja som sa chytila - nie je to odzub... ak mas deti v ZS, SS alebo VS, objednaj im ISIC kartu a kazdy tyzden nakupis s kuponom a usetris 7%. Nie je to vela, ale pri 130E nakupe na tyzden ti to urobi 9,10 E. Kartu nabijes na rok za 13E a za 2 tyzdne tu sumu mas naspat...
Ja uz inak setrit neviem... a hlavne nebehat po obchodoch ako ja tento tyzden, ale urobit 1 velky nakup a viac do obchodu nepachnut... toto je moj idealny stav ktory si drzim, ale tento tyzden idem dole vodou...
@katkaseiner ano, vyuzivame naplno... potvrdzujem
@katkaseiner to ju kde používate tu kartu? V Kauflande?
Snazim sa varit podla toho co je v akcii a tomu prisposobujem jedalnicek. Aby som bola presna nekupujem najlacnejsie ale nieco kvalitnejsie v akcii = za plnu cenu (niekedy lacnejsie) menej kvalitnejsej nahrady. Minule som tak nasla Zubaca v -50% a hned na veceru a aj dalsi den som ho pripravila. A vlastne aj ine maso, ryby ani neviem kedy naposledy som kupila v plnej cene vzdy -30%, -50% vyhliadnem a taka zlava pri cerstvej kvalitnej rybe/masu urobi naozaj vela. Podla mna nema zmysel planovat vopred lebo potom sa tazko setri ked nevies co budu mat vyhodnejsie. Ale tak myslim, ze kvalitna strava je zaklad k zdraviu takze nikdy by som nesetrila na ukor kvality.
@anonym_autor ho sem tento tyzden co ste jedli a aky mas plan na vikend. A uvidi sa ci sa da setrit alebo treba viac zarobit, pripadne setrit inde.
@anonym_autor samozrejme. Všetko sa dá keď sa chce (a musi).
Nakupujem online, cez Tesco. Urobím si zoznam tak, aby bolo dosť v mrazničke, v chladničke, v špajzi. A varím z toho.
@anonym_b48800
Neviem ci si uvedomujes ale ceny su ine online ako v obchode 😄
"Ceny produktov v našom online obchode sa môžu v niektorých prípadoch líšiť od cien v predajniach. To môže platiť najmä pre akčné ponuky prebiehajúce v kamenných obchodoch Tesco, ktoré nemusia byť platné pre službu Tesco Online Nákupy."
@anonym_b48800
Neviem ci si uvedomujes ale ceny su ine online ako v obchode 😄
"Ceny produktov v našom online obchode sa môžu v niektorých prípadoch líšiť od cien v predajniach. To môže platiť najmä pre akčné ponuky prebiehajúce v kamenných obchodoch Tesco, ktoré nemusia byť platné pre službu Tesco Online Nákupy."
@anonym_e65442 a?

@anonym_autor tak mozes nakupova "len v akcii" (kvalitne potraviny)... planovat a robit podla toho... proste ked bude v akcii syr, tak bude grilovany syr... ked kura, tak spravis kura...
Plus prestat kupovat sice suprove, ale extra drahe potraviny (svieckovu, steaky, bobulove ovocie apod)... tie su "drahe" takmer stale...
Ak budete chciet ovocie, skuste samozber ked je sezona a zamrazit...