icon

Ako efektívne šetriť pri narastajúcich nákladoch na domácnosť?

15. aug 2025

Ahojte, napíšem svoju diskusiu, nech poradíte aj mne ohľadom šetrenia ako a čo robíte vy...
S manželom máme spolu 2000 eur výplatu. Z toho 900 eur platíme za - hypotéku, plyn, elektrika, voda, tv, internet, poistky pre 4 osoby. Stravu a drogériu sme vedeli dať do 500 eur. Lenže posledné mesiace ma trochu chytá panika a dostali sme sa na sumu 700 eur mesačne strava plus drogéria pre 4 osoby. Benzín tancujeme do auta 150 mesačne, ostane nám 250 eur z čoho teraz riešim zubárov tak mesačne dám u zubárky 100 eur. Ostane nám 150 z toho keď treba deťom oblečenie, teraz do školy pomôcky. Máme budúceho prváčika a tretiacku. Ušetriť moc neni z čoho...
Rozmýšľam čo robiť čo variť, menej jesť, už fakt neviem kde ušetriť.? Jeme len doma varím skoro každý deň každý druhý. Do reštaurácie nechodíme vôbec. Teraz cez leto sme chodili na výlety s deťmi, to som si minula cca 500 eur za dva mesiace, ale minula som to z úspor. Mám niečo nasporené, minulé roky sa mi darilo sporiť. Tento rok už neusporim nič nedá sa mi.
A do toho stále každý mesiac niečo platiť, raz sú narodeniny, raz Vianoce, v septembri teraz veľa som nakúpila deťom do školy, raz treba smeti zaplatiť dane, stále niečo.

Strana
z10
sisska96
17. aug 2025
@anonym_autor

@hopatko Čisto hypotéka je 470 eur a máme 4 izbový rodinný dom s veľkým pozemkom.

@anonym_autor ak máte pozemok tak pestovať

letfenixa
17. aug 2025

@anonym_autor si samá výhovorka , nič iné.

salonka22
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_afec40 Poistky máme životné poistenie na všetkých, keby sa niečo stalo aby sme neostali bez peňazí. A deti dostanú peknú sumu v 18tke. Oblečenie a obuv tiež často kupujem keďže deti rastú a dlho im to nevydrží.

@anonym_autor ahoj, vyjadrím sa ti k poistke - tiež sme mali všetci individuálne, potom som si vyhliadla finančného poradcu, ktorý bol seriózny, pozrel sa na ne, odstránil zbytočne pripoistenia a poistil nás celú rodinu na jednu zmluvu a nastavil ročne, nie mesačné splátky. teraz platíme okolo 1000€ ročne životnú, ak sa nemýlim: ja na RD, muž má manuálnu prácu s rizikom úrazu, deti máme dve malé pod 5r, takže podľa toho boli nastavené riziká

Strana
z10