Ako efektívne šetriť pri príjme 2900 EUR?
S Manželom máme spolu príjem 2900 eur z toho povinne platby sú 710 nájom 375 eur pôžička telefóny a internet 70 eur spolu plus 300 eur ešte posielam mojej mame ..máme jednu dcérku 1 a pol ročnu a stále nič neušetrím ideme od výplaty k výplate
Je aj apka, volá sa rýchly rozpočet. Tam si poctivo nahadzuj každú platbu a aj prijem. Dajú sa tam urobiť aj kolacove grafy. Je to prehľadne. Hneď budeš vedieť, kde idú peniaze.
@terina25 neušetrila …s jedlom rastie chuť .. čím vyšší príjem tým vyššie výdavky a človek si dopraje …zarábali sme biedne voľakedy a teraz tisíce a tisíce a výdavky stále rastú.
@jarkove aj my sme zarába kedysi oveľa menej, zo zdravotných dôvodov sme museli minút aj väčšiu časť rezervy, a teraz vieme, odložiť na dovolenku, na rekonštrukciu , na nové auto a ešte aj na rezervu.
no mater vysoky najom a pozicku. Ale ini zas maju hypo .... skratka si musis spisat, na co realne tych zvysnych 1400 minies. male auto malo zerie - kolko? 100 mesacne? co okrem stravy kupujes? oblecenie? restiky? volny cas? co najdrahsie je v strave? sladkosti? alkohol? musis si to spisat a uvidis .... ale podla mna jednoducho pri vyplate odloz 300 - 400 a povedz si, ze skratka mas 300 na tyzden, viac minut NESMIES. ziadne ze len kava, len zmrzlina, len nova babika, nie. uvidis, ze sa to da.
@ukulela nič také nekupujeme len tú stravu ale potrebujem aj šetriť
Je aj apka, volá sa rýchly rozpočet. Tam si poctivo nahadzuj každú platbu a aj prijem. Dajú sa tam urobiť aj kolacove grafy. Je to prehľadne. Hneď budeš vedieť, kde idú peniaze.
@lion777 ďakujem za appku
Príjem máme rovnaký a investujeme do ETF skoro 1000€ plus máme normálne hypotéku. Máme dve deti.
@michal711 fúha a koľko dávate na stravu ?
Neriešim koľko dáme na stravu hneď po výplate idú peniaze na investície a na hypotéku a náklady spojené s bytom zvyšok na bežné potreby strava, výlety drogéria atď. Na strave tiež nešetrime
My sme dvaja príjem mame podobný, niekedy viac niekedy menej, ale každý mesiac cca 600 a viac odložíme. Ďalší mesiac nám to vychádza na cca 1100. Treba si zapisovať jednotlivé nákupy a zistíš kde ti utekajú peniaze. Minut 1500 len na stravu a drogériu je veľa
Pokial chces setrit, tak jedine tak, ze si budes vsetko zapisovat a uvidis presne, co Ta kolko penazi stoji a kde vies ist nizsie. Najlepsie je spravit si trvaly prikaz, ze hned ako pride vyplata tak ista suma penazi pojde na sporiaci ucet. Kde z neho mozes vyberat napriklad raz mesacne. Su rozne. A skusis, ze ci Ti tie peniaze "nebudu" chybat ten mesiac.
Mňa akcie nezaujímajú. Do obchodu so zoznamom, ideálne napísaný podľa umiestnenia regálov (ak ich opäť nepoprehadzovali)., ukladám do vozíka. Nepozerám vpravo, vľavo, môže byť akcia aká chce, ak nepotrebujem, nekúpim.
Zásadne nejeme vonku, doma navariť lacnejšie a dovolím si tvrdiť že lepšie.
Pritom šetriť ani veľmi nepotrebujeme, celý život sme si uvedomovali, že raz budeme v dôchodku, takže sme sa na to pripravili. Takže nemusím,valce je mi proti myslí vyhadzovať ťažko zarobené peniaze ak to nie je nevyhnutné.
Jeden mesiac si poctivo zapisuj výdavky.Ja tiež neviem šetriť a už ma to serie.Ked tu čítam tie cifry niečo robím zle.Prijem máme o trošku nižší ako vy.
Jeden mesiac si poctivo zapisuj výdavky.Ja tiež neviem šetriť a už ma to serie.Ked tu čítam tie cifry niečo robím zle.Prijem máme o trošku nižší ako vy.
@eliska13 no ja nie ze neviem setrit, ale co tu velakrat citam, tak tak ja setrit nechcem. Napriklad na jedle, ze varene jedlo iba cez vikend alebo 3 x tyzdenne mat lekvarove slize alebo rezance z polievky s grankom.
@eliska13 no ja nie ze neviem setrit, ale co tu velakrat citam, tak tak ja setrit nechcem. Napriklad na jedle, ze varene jedlo iba cez vikend alebo 3 x tyzdenne mat lekvarove slize alebo rezance z polievky s grankom.
@muchotrafka298 podobne...my varíme každý deň a sme fajnove papuľky😉to mi zase to šetrenie za to nestojí.Ale nemáme hypo a niekde mi utekajú peniaze.
@muchotrafka298 podobne...my varíme každý deň a sme fajnove papuľky😉to mi zase to šetrenie za to nestojí.Ale nemáme hypo a niekde mi utekajú peniaze.
@eliska13 ja som dost eliminovala kupovanie blbosti ako su nove sminky alebo celkovo kozmetika a handry. Proste si to uz nekupim. Mam prehlad o tom, kam idu moje vydavky a toto su veci, co su mne uz zbytocne a tak to beriem. Nie som nejaka skrblíčka, ale nemusim mat vsetko co vidim v reklame alebo v obchode. Detto oblecenie, topanky alebo kabelky. Mam ale len to, co vyuzijem. Nic "do skrine".
To máš aký internet za 70 €???? Máme Orange 15,90 € neobmedzený optický 5G. Volali mi z o2, tiež ponúkajú v tej istej cene. Skús to zmeniť. K čomu doplácas mamke?
My mame príjem 3700, sme 4, ja som doma na rodicaku a vieme si mesacne usetrit 1500€...povinne platby okolo 900 € so vsetkym....lenze ja si tie akcie pozeram, kedze som doma s 1,5r dcerkou a chodim nakupovat vela veci z akcii....inak sa neobmedzujeme, aj do restiky sa pojdeme najest, kazdy vikend na vylety, 2x dovolenka pri mori...
Urcite zacni pozerat aj akcie v letakoch, na tom usetris...a este ked si doma na rodicovskej, tak ten cas si najdes a uvidis, ze nieco si nasporite
Daj si námahu...a jeden dva mesiace si spíš všetky náklady ako písal niekto ... Každú jednu položku a potom uvidíš
Daj si námahu...a jeden dva mesiace si spíš všetky náklady ako písal niekto ... Každú jednu položku a potom uvidíš
@tom_i no sama som zvedavá čo mi vyjde
Pomoze Ti jedine detailny zapis vsetkych poloziek, za co zaplatis peniaze.Aj voda za 1 EUR alebo zmrzlina. Proste cokolvek. Je jedno, ci si to napises na papier, do appky, do mobilu, do xls suboru. Tak uvidis, ze na co davas peniaze a co s tym vies urobit.
@muchotrafka298 zbytočne bude šetriť a spisovat keď matke pošle 300e...sama má malé decko pritom..ťažko tam radiť.
@muchotrafka298 zbytočne bude šetriť a spisovat keď matke pošle 300e...sama má malé decko pritom..ťažko tam radiť.
@katty123456 hej to mas pravdu. Lebo ona ma automaticky -300 EUR mesacne, co je 3,5 tisica do roka. Co by mohla sama usetrit.
@katty123456 hej to mas pravdu. Lebo ona ma automaticky -300 EUR mesacne, co je 3,5 tisica do roka. Co by mohla sama usetrit.
@muchotrafka298 keď má na ostatné výdavky (strava drogéria, ost)cca 1450€ za mňa stále dosť, žena materskej a 1,5r dieťa nepotrebuje oblečenie za stovky eur, nepotrebuje denne auto. Nevieme či objednáva stravu, či a koľko chodía von? Keď varí denne koľko jedla vyhadzuje? Už keď len tretinu vyhodí z nakúpeného jedla, je za rok slušná čiastka.
Nevieme prečo treba mamke 300/mes, čo je to krátkodobá či dlhodobá záležitosť. Ak mamka nepracuje možno by mohla postrážiť vnúča a autorka by sa mohla vrátiť do práce.
@muchotrafka298 keď má na ostatné výdavky (strava drogéria, ost)cca 1450€ za mňa stále dosť, žena materskej a 1,5r dieťa nepotrebuje oblečenie za stovky eur, nepotrebuje denne auto. Nevieme či objednáva stravu, či a koľko chodía von? Keď varí denne koľko jedla vyhadzuje? Už keď len tretinu vyhodí z nakúpeného jedla, je za rok slušná čiastka.
Nevieme prečo treba mamke 300/mes, čo je to krátkodobá či dlhodobá záležitosť. Ak mamka nepracuje možno by mohla postrážiť vnúča a autorka by sa mohla vrátiť do práce.
@katica06 ako jasne, my nevieme vobec ziadne podrobnosti o tejto rodine. Vieme len malo od autorky prispevku. Ale stale za mna je najlepsia cesta, ako zistit, na co kolko penazi ide (okrem povinnych platieb) je zapisovat si kazdy vydavok.
Matka žije kde? Koľko má rokov? Nemôže predať nehnuteľnosť a ísť do.menšej? Ak aj manželova matka bude potrebovať každý mesiac 300 € tak budete posielať 600? Toto mi nepríde OK.
my mame spoločny prijem cca 2000e. A dve malé deti. Vyjdeme a navyše aj investujeme, sebe i dcérkam. čiže šetriť je kde ..a dosť
my mame spoločny prijem cca 2000e. A dve malé deti. Vyjdeme a navyše aj investujeme, sebe i dcérkam. čiže šetriť je kde ..a dosť
@matusformanek a kde by som mala investovať ? Si finančný poradca ?
nie som finančný poradca, ani predavač produktov. ale vyznám sa, investovanie je moje hobby, robím čisto len vzdelávanie v tejto oblasti, ak má niekto záujem, vysvetlujem pojmy a princípy, učím na VŠ: https://matusformanek.com/ Investujem už roky, rozumne, bez špekulovania, dlhodobo a do produktov, ktorým rozumiem. Nie je v tom žiadna mágia, len treba vedieť čo kupujem a ako, prečo a podobne. Toto všetko sa dá naučiť aj z voľne dostupných zdrojov a literatúry, nie sú v tom žiadne tajnosti. Môže to ktokoľvek. Osobne investujeme deťom cez XTB, každá dcérka (1,5r a 5r) má svoj vlastný podúčet v XTB vedený na moje meno. Kupujem im široké indexové ETF, ktoré pokrýva tisíce firiem z celého sveta. Náš rodinný majetok mám zas v Interactive brokers. Obe riešenia sú takmer zadarmo, bez poplatku tretej strane. Mám aj niekoľko článkov na webe Bluenumbers: https://bluenumbers.sk/skor-nez-zacnete-s-inves... a https://bluenumbers.sk/ako-investovat-detom.html Každý si môže urobiť obrázok sám a slobodne sa rozhodnúť-to je dôležité 🙂
To máš aký internet za 70 €???? Máme Orange 15,90 € neobmedzený optický 5G. Volali mi z o2, tiež ponúkajú v tej istej cene. Skús to zmeniť. K čomu doplácas mamke?
@margotka17 To nebude iba net 🙂, pisala telefony a net 70. Cize tam su 2 pausaly (mozno s mobilny netom) a aj domaci net.
710 nájom? A ešte aj pôžička.. ste v prenajatom byte a pôžička sa platí načo?

no mater vysoky najom a pozicku. Ale ini zas maju hypo .... skratka si musis spisat, na co realne tych zvysnych 1400 minies. male auto malo zerie - kolko? 100 mesacne? co okrem stravy kupujes? oblecenie? restiky? volny cas? co najdrahsie je v strave? sladkosti? alkohol? musis si to spisat a uvidis .... ale podla mna jednoducho pri vyplate odloz 300 - 400 a povedz si, ze skratka mas 300 na tyzden, viac minut NESMIES. ziadne ze len kava, len zmrzlina, len nova babika, nie. uvidis, ze sa to da.