Ako efektívne ušetriť 2000 EUR popri štúdiu?
Ahojte . Ako najrýchlejšie viem ušetriť 2000€. Chodím do školy. Aj občas na brigadu. Od mami mám mesačne 100€, tam miniem niečo na cvicenie, paušál jedlo
@rozculena bola som tu s mamou, ona niečo podpisovala
Och, ja že si vysokoškoláčka niekde na intráku... čo presne znamená, že míňaš na jedlo? nevieš si ho nosiť z domu (predpokladám, že tam bývaš teda)? nekupovať blbosti v bufete (neviem či to robíš, je to príklad)... paušál by ste nenašli nejaký výhodnejší?...cvičiť môžeš naozaj aj doma nejakú dobu, možno to nie je na mesiac veľa, ale € k €... nejaké oblečenie, ktoré už nenosíš, keby si posunula cez V?... ja som za to, že človek si má peniažky aj užiť, ale keď tak nutne potrebuejš šteriť, tak niečo musíš aj obetovať... alebo teda potom sa zmieriť s tým, že to potrvá dlhšie.. koľko sa ti teraz darí ušetriť za mesiac?
Na čo potrebuje 15 ročné dievča 2000€? 🤔
@earlgrey proste potrebuje 🤷
Musis si urcit priority. Chces davat na cvicenie, pausal, jedlo predpokladam z bufetu? (ak sa mylim oprav ma). Tak to je potom priorita. Ak chces usetrit tak cvic doma ako ti vyssie radili, strava domaca, pausal znizit. Zmen pracu co najskor, daj si inzerat na nieco co ti ide a vies si tak privyrobit. Zbav sa veci co nepotrebujes, nevyuzivas - predaj na bazari, daj si inzeraty. Nieco musis obetovat ak chces aby tych 2000€ bola tvoja priorita...
15-ročné dieťa (voči ktorému majú rodičia ešte vyživovaciu povinnosť) chodí každý deň niekam robiť na 3-4 hodiny, okrem toho chodí ešte do školy, stíha chodiť cvičiť, platí si vlastný paušál a aj jedlo… A potrebuje našetriť 2000e.
@gab1sol ano presne, jedlo bolo myslené desiate v škole. Obedy platí mama
@earlgrey čo také môže chcieť 15r za 2000? v 15tich som chcela všetko 😂😂 to skôr teraz chcem už len kľud 😂😂
@zuzanka.zuzu Tak ja som bola asi skromné dievča a mne aj v 15tich stačil kľud 🤣
@earlgrey ja som skromná nikdy nebola a možno aj vďaka tomu to "všetko" dnes mám 😎 ak v tom naozaj nie je žiadny pofidérny háčik, tak ja jej fandím 💪
Minút len na nevyhnutne. Jedlo. Hygienické potreby. ;D Nepotrebuješ fitko, aby si cvičila. Ani mobil, aby si stretávala ľudí.
v príspevku píšeš,že občas máš brigádu,potom píšeš,že denne si v práci niekoľko hodín.Tak ako teda?
@rozculena ano to je pre mňa občas. Že tam niesom celý deň ale pár hodín denne. Chápeš?
porozprávaj sa s rodičmi
@barrilla nemám otca, matka mi nedá
Nič
Nič? Veď Ti dáva 100e mesačne. Viac ako samoživiteľka nemá. Kde presne brigáduješ? V 16r.skús Sinsay. Tam máš v čistom okolo 4.50e na hodinu.

a máš aj normálnu zmluvu?