icon

Ako efektívne ušetriť 2000 EUR popri štúdiu?

9. dec 2024

Ahojte . Ako najrýchlejšie viem ušetriť 2000€. Chodím do školy. Aj občas na brigadu. Od mami mám mesačne 100€, tam miniem niečo na cvicenie, paušál jedlo

Strana
z2
rozculena
9. dec 2024

a máš aj normálnu zmluvu?

autor
9. dec 2024

@rozculena bola som tu s mamou, ona niečo podpisovala

lindous
9. dec 2024

Och, ja že si vysokoškoláčka niekde na intráku... čo presne znamená, že míňaš na jedlo? nevieš si ho nosiť z domu (predpokladám, že tam bývaš teda)? nekupovať blbosti v bufete (neviem či to robíš, je to príklad)... paušál by ste nenašli nejaký výhodnejší?...cvičiť môžeš naozaj aj doma nejakú dobu, možno to nie je na mesiac veľa, ale € k €... nejaké oblečenie, ktoré už nenosíš, keby si posunula cez V?... ja som za to, že človek si má peniažky aj užiť, ale keď tak nutne potrebuejš šteriť, tak niečo musíš aj obetovať... alebo teda potom sa zmieriť s tým, že to potrvá dlhšie.. koľko sa ti teraz darí ušetriť za mesiac?

earlgrey
9. dec 2024

Na čo potrebuje 15 ročné dievča 2000€? 🤔

martinkatinka
9. dec 2024

@earlgrey proste potrebuje 🤷

hellwant
9. dec 2024

@earlgrey Mozno chce e-bike , alebo kvalitnejsi klasicky bicykel? Kedže cvičí, napadlo ma.

earlgrey
9. dec 2024

@hellwant Hmm tak ja tiež veľa toho chcem a nemám...🤷‍♀️

hellwant
9. dec 2024

@earlgrey Ja tiež, som mlsný čo sa tyka źivota a nielen na dobroty, aj na dovolenky aj e-bike by sa hodil. 😅

earlgrey
9. dec 2024

@hellwant Ale tak my už mám aj vek na to, že ak niečo chceme, vieme si zarobiť, kúpiť...len ma vážne zaujíma čo také môže chcieť 15 ročné dieťa za 2000€

levantinka
9. dec 2024

Musis si urcit priority. Chces davat na cvicenie, pausal, jedlo predpokladam z bufetu? (ak sa mylim oprav ma). Tak to je potom priorita. Ak chces usetrit tak cvic doma ako ti vyssie radili, strava domaca, pausal znizit. Zmen pracu co najskor, daj si inzerat na nieco co ti ide a vies si tak privyrobit. Zbav sa veci co nepotrebujes, nevyuzivas - predaj na bazari, daj si inzeraty. Nieco musis obetovat ak chces aby tych 2000€ bola tvoja priorita...

gab1sol
9. dec 2024

15-ročné dieťa (voči ktorému majú rodičia ešte vyživovaciu povinnosť) chodí každý deň niekam robiť na 3-4 hodiny, okrem toho chodí ešte do školy, stíha chodiť cvičiť, platí si vlastný paušál a aj jedlo… A potrebuje našetriť 2000e.

autor
9. dec 2024

@gab1sol ano presne, jedlo bolo myslené desiate v škole. Obedy platí mama

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

@earlgrey čo také môže chcieť 15r za 2000? v 15tich som chcela všetko 😂😂 to skôr teraz chcem už len kľud 😂😂

earlgrey
9. dec 2024

@zuzanka.zuzu Tak ja som bola asi skromné dievča a mne aj v 15tich stačil kľud 🤣

zuzanka.zuzu
9. dec 2024

@earlgrey ja som skromná nikdy nebola a možno aj vďaka tomu to "všetko" dnes mám 😎 ak v tom naozaj nie je žiadny pofidérny háčik, tak ja jej fandím 💪

ivangeline
9. dec 2024

Minút len na nevyhnutne. Jedlo. Hygienické potreby. ;D Nepotrebuješ fitko, aby si cvičila. Ani mobil, aby si stretávala ľudí.

rozculena
9. dec 2024

v príspevku píšeš,že občas máš brigádu,potom píšeš,že denne si v práci niekoľko hodín.Tak ako teda?

autor
9. dec 2024

@rozculena ano to je pre mňa občas. Že tam niesom celý deň ale pár hodín denne. Chápeš?

barrilla
10. dec 2024

porozprávaj sa s rodičmi

autor
10. dec 2024

@barrilla nemám otca, matka mi nedá
Nič

nominka86
15. jan 2025

Nič? Veď Ti dáva 100e mesačne. Viac ako samoživiteľka nemá. Kde presne brigáduješ? V 16r.skús Sinsay. Tam máš v čistom okolo 4.50e na hodinu.

Strana
z2