icon

Ako efektívne znížiť mesačné výdavky?

27. apr 2024

Ahojte, niekedy tu citam diskusie o tom, ako ludia v pohode vyjdu z 1200 Eur a este usertria. Tak tu dam diskusiu z kategorie ani 5000 nestaci, kedze konkretne som minula tento mediac o 1605 Euro viac nez som chcela. Tychto 1605 Euro musim v maji nejako ubrat, ale aj ked uplne vylucim riadky, ktore si viem predstavit ("x" v stlpci D), stale nedojdem k tej sume, ktoru som minula navyse. A podotykam, ze toto je uz taky mesiac, ze som sa snazila setrit. A chcela by som vydavky osekat kludne aj o 2000, aby som si nieco trochu pre zmenu usetrila, nez stale brat z kedysi usetreneho.

Ako to urobit? Z pravidelnych vydavkov sa neda nic osekat, jedine, ze od septembra mi ubudne jeden vydavok oznaceny "x" a ten pojde zo 400 na 200, lebo taky tu je system.
Takze treba ubrat iba z tej druhej casti, ktora je vedena ako vydavky april. Ten riadok "nezaradene" by som mohla nazvat aj mimoriadne vydavky a tie budu asi vzdy. To zdravie verim, ze buduce mesiace nebude nic treba. To bola skor asi vynimka tento mesiac. Prosim poradte, podla moznosti bez vysmechu, nie som troll.

Zvykne ma zachranit 13. a 14. plat, ale ako stupli vsetky platby a ceny, vidim, ze uz ani takyto system nemozem viest a musim nieco zmenit.

Ako efektívne znížiť mesačné výdavky?
Strana
z4
kristiii
30. apr 2024

@tiezjedna je to síce normálne, ale nie, keď je niekto 1600 za mesiac v mínuse.

autor
30. apr 2024

@kristiii a bez upratovacky by som bola 1525 v minuse

kristiii
30. apr 2024

Tak keď to berieš takto, tvoja kapusta 🤷

andrejkap123
30. apr 2024

A preco by si bola 1650 v minuse bez uprstovacky? 😀 pocuj stazujes sa tu ludom co skoro vsetci ziju z ovela menej ako ty 🙈

tiezjedna
1. máj 2024

@andrejkap123 ale nežijú, hoď si to na % a zas taký rozdiel v príjmoch v porovnaní s nutnými výdavkami to nie je (bývanie, školka, jedlo)...

@autorka ale keď zredukuješ výdavky na zdravie, ako si sama písala, že už to nebude 800€, tak dajme tomu, že tam zostane 100€, zrušíš kavarne, reštiky a tú upratovačku (dočasne), tak už nebudeš v mínuse 1605, ale len 635€... Česi na na to majú také fajn porekadlo že "halíře dělají talíře". Niečo na tom bude👍

Strana
z4