icon

Ako financovať domácnosť s nákladným partnerom?

4. sep 2024

Ahojte idem si sem pre divnu radu a to, ako uchopit financovanie domacnosti ked ju budem zdieľať s priateľom ktroý si potrpí na dobre veci, a z toho vyplývajú iné "pálky" ako pohovka cca 6000e, posteľ 10000e, samotná kuchyna cca 20000e ...proste normálne zarabajúci človek s tymto asi nevie držať krok,a kedže pracuje dlhšie nato aby si take veci mohol dovoliť (ja som cerstva absolventka VS) takže financovať zariadenie bytu bude on....ako by som sa rozumne po nasťahovaní sa mala podieľať ja,aby to bolo z mojej strany čestné a primerané môjmu zárobku? dakujem

Strana
z2
autor
5. sep 2024

@paulina291 Jedna vec je,že si potrpí na poriadne veci, ktoré nestratia na kvalite časom ....on po mne nejako nechce ,aby som financovala tieto "rozmary" a berie na vedomie, že pre mňa je aktuálne dôležité budovanie osobnej kariéry,ktorú už on má a vydrel si to od dieťaťa...a trávi v práci nie málo času...
Naopak si dá poradiť,ked sa k tomu vyjadrím,že niektoré veci sú vyhodené peniaze,že za tie peniaze sa môžu kúpiť zmysluplnejšie veci...
Naozaj max čo bude na bývaní drahšie je tá posteľ a pohovka...nie je to ,že na každej drobnej veci sa ide vyhodiť z penazí....
Čo sa týka iného financovania zastáva postoj ,že žena by nemala platiť veľké výdavky a v podstate jej zarobené peniaze sú jej ...

paulina291
5. sep 2024

Potom autorka súhlasím s tvojim partnerom. Ak má na takto drahé veci, nech si ich kúpi. Ak byt nie je tvoj, tak nejak veľa do neho určite neinvestuj. Som rada, že to po tebe ani nechce. A je veľké pozitívum, že aj teba zapája do rozhodovania. Niektorí chlapi tu ženám ani na topánky pre deti nedajú.
Môžeš pokupovať také maličkosti ako dekorácie. To by som na tvojom mieste urobila.

temperity
5. sep 2024

@paulina291 ja neriesim autorku ani kvalitu spanku ja vyvraciam komentar, kde niekto pisal, ze take drahe neexistuje. Treba citat s porozumenim.

paulina291
5. sep 2024

@temperity a ja hovorím opak? Teba som označila, lebo ty si dala fotku s cenou tej postele, tak aby bolo jasné, že je reč o tej posteli a nie o autorkinej priatela na 10 000€. Čítať s porozumením viem.

zmrzlinka2021
5. sep 2024

Ja by som mu neprispievala ani na energie. Človek s takým životným štandardom by nemal od teba na nič vziať ani euro. Si jeho partnerka

autor
6. sep 2024

@zmrzlinka2021 on ani nie je typ ktorý by mi povedal " počúvaj,bolo by fajn ,keby si mi prispievala toľko a toľko..." skôr je to moja iniciatíva ,lebo mi to príde blbé ....

margotka17
6. sep 2024

Ak na to on má, nebude riešiť to, či ty prispejes či nie. Ak to zaplatí, tak aby sa vám dobre spalo obom. Kuchyna bude slúžiť tiež obom, spotrebiče zhltnú značnú časť peňazí, no aj zvyšok kuchyne vie byť dráhy, ak sa použijú kvalitné materiály. Spýtaj sa ho len, akou čiastkou by si mala prispievať do domácnosti aj ty, keďže tam budete spolu. Ja som vždy za taký zlatý stred všetkého, že ak chcem novú kuchyňu, nebude mi ľúto, že som staru vyhodila. Nechcem mať jednu kuchyňu celý život.

princezna_bosorka
7. sep 2024

@jajanka31 jj, presne... alebo si dohodnite najomne (a ak sa rozidete, nech od teba nic neziada). Moj frajer to odo mna svojho casu ziadal, aby som mu urcila najomne, ked sa ku mne stahoval. Dala som symbolicke, bolo mi blbe pytat viac. Dnes sme manzelia a mame dve deti. Ak by sme sa boli byvali rozisli, zbalil by si svoje veci, dal mi papa a hotovo, ziadne dotahovanie o peniaze...

lianka123
7. sep 2024

@maranta_leuconeura MSj co mame doma stala 8tisic eur pred 8 rokmi v akcii

Strana
z2