Ako financovať nové auto spotrebným úverom?
Ahojte prisla som si tu po radu. S priatelom sme spolu necely rok a chcel by aby som sa k nemu nastahovala. Ide vsak o to ze ja byvam a pracujem v jednom meste (cesta do prace mi trva 10 minut pesou chodzou). Priatel byva v inom meste (cesta do prace by mi trvala 30 min autom alebo cca hodinu a pol - peso na zastavku + autobusom + peso zo zastavky do prace). Preto uvazujeme nad tym zeby som si kupila auto. Ja som dala aj taky navrh aby sme si kupili spolocny byt v tom mojom meste ale potom sme to zhodnotili tak ze vyhodnejsie bude pre nas ked budeme byvat v jeho byte + ja by som si kupila auto na spotrebny uver. Uver by som potrebovala okolo 10000 eur, lebo pozerame take trosku lepsie auto - do buducna aj kvoli detom. Myslite si ze je to dobry napad? Trosku mam o tom pochybnosti ale priatel mi nasiel take dobre auto a stoji az 17000 eur. 7000 zo svojich uspor som ochotna dat ale viac nie. Lebo si setrim aj na pripadnu svadbu kedze mame casom v plane aj svadbu a aj deti. Dakujem za nazory.
My ked sme sa spoznali tak sme par mesiacov randili v meste z ktoreho pochadzam. Casom ked chcel aby som prisla za nim ci uz mi prvykrat chcel ukazat kde byva, alebo som prisla k nemu na silvestra, tak ma priviezli moji rodicia alebo starsia sestra ktora uz auto ma. Ked skoncil v praci neskor tak som peso isla k jeho firme aby ma zobral k nemu. Ale zas na druhu stranu... vedel ma priviest domov. Tie prespavacky ze raz u nas u rodicov alebo u neho ho velmi nebavia lebo on by uz chcel fungovat tak ze spolu byvame bez tych prespavaciek. Tak mi navrhol spolocne byvanie a moja reakcia nebola velmi taka zeby som bola tomu naklonena lebo si uvedomujem co to vsetko obnasa (cestovanie do prace, nove prostredie, situacia so psikom ktoru ani neviem ako vyriesit). A ja si to neviem predstavit zeby som bola napriklad cely tyzden u neho a psa videla len v sobotu ked by sme prisli na navstevu. A este aj to dochadzanie pre mna to je vela penazi a aj casu. Lebo teraz to mam 10 minut. Ako netvrdim ze mat auto by mi nepasovalo, lebo by som bola aspon samostatnejsia. Povedala som mu aj o mojich pochybach tak sa mi zdal urazeny alebo nahnevany. A myslim si ze nas vztah ani nevydrzi ked budeme fungovat tak ako fungujeme teraz. Preto sa mi to auto zdalo ako dobry napad ale po precitani tejto diskusie do toho pravdepodobne nepojdem a pockam ako sa to vyvinie dalej. Co sa tyka deti tak on mi uz v zaciatkoch vztahu hovoril ze si vie si mnou predstavit deti tak mi to cele nejde do hlavy ze preco ma voci mne taky postoj ze nechce najst nejaky kompromis ale ze ja sa musim vo vsetkom prisposobit. Lebo aj to stahovanie to by bolo pre mna obrovska zmena. Bola by som sama v meste kde nikoho nepoznam len jeho a jeho rodicov a jednu jeho tetu. Takze si neviem predstavit ani matersku ze ako by som tam fungovala sama. Proste je v tom celom viac pochybnosti.
@anonym_autor tak kup jazdenku za 2-3tis. Mozes byt u neho 4 dni a u rodicov 3 alebo naopak. Jasne, ze nechce byt pod strechou s tvojimi rodicmi, uz ma svoj vek... tipujem aspon o 5r viac...
Ale nechapem preco by ste mali jazdit hednym smerom kazdy zvlast
Kamaratky si najdes na ihriskach a detskych kruzkoch, budes mat to rodinne auto za Xtisic a mozes hazdit do rodneho mesta za kamoskami ...ale to teraz predbiehas... este ste ani neskusili to byvanie
My ked sme sa spoznali tak sme par mesiacov randili v meste z ktoreho pochadzam. Casom ked chcel aby som prisla za nim ci uz mi prvykrat chcel ukazat kde byva, alebo som prisla k nemu na silvestra, tak ma priviezli moji rodicia alebo starsia sestra ktora uz auto ma. Ked skoncil v praci neskor tak som peso isla k jeho firme aby ma zobral k nemu. Ale zas na druhu stranu... vedel ma priviest domov. Tie prespavacky ze raz u nas u rodicov alebo u neho ho velmi nebavia lebo on by uz chcel fungovat tak ze spolu byvame bez tych prespavaciek. Tak mi navrhol spolocne byvanie a moja reakcia nebola velmi taka zeby som bola tomu naklonena lebo si uvedomujem co to vsetko obnasa (cestovanie do prace, nove prostredie, situacia so psikom ktoru ani neviem ako vyriesit). A ja si to neviem predstavit zeby som bola napriklad cely tyzden u neho a psa videla len v sobotu ked by sme prisli na navstevu. A este aj to dochadzanie pre mna to je vela penazi a aj casu. Lebo teraz to mam 10 minut. Ako netvrdim ze mat auto by mi nepasovalo, lebo by som bola aspon samostatnejsia. Povedala som mu aj o mojich pochybach tak sa mi zdal urazeny alebo nahnevany. A myslim si ze nas vztah ani nevydrzi ked budeme fungovat tak ako fungujeme teraz. Preto sa mi to auto zdalo ako dobry napad ale po precitani tejto diskusie do toho pravdepodobne nepojdem a pockam ako sa to vyvinie dalej. Co sa tyka deti tak on mi uz v zaciatkoch vztahu hovoril ze si vie si mnou predstavit deti tak mi to cele nejde do hlavy ze preco ma voci mne taky postoj ze nechce najst nejaky kompromis ale ze ja sa musim vo vsetkom prisposobit. Lebo aj to stahovanie to by bolo pre mna obrovska zmena. Bola by som sama v meste kde nikoho nepoznam len jeho a jeho rodicov a jednu jeho tetu. Takze si neviem predstavit ani matersku ze ako by som tam fungovala sama. Proste je v tom celom viac pochybnosti.
@anonym_autor to ze si vie s tebou predstaviť deti neznamená ze hneď budúci rok, to môže byť kľudne o 3-5-7 rokov.
Kým dieťa nečakáte nekupujte rodinné auto
@sense no to so psikom trapi aj mna. On ze nechce byvat v meste kde su moji rodicia s ze nechape preco by mal predat svoj byt aby kupil so mnou novy byt.
Dobrá vychcanka tento tvoj Amant 🤮.
Po roku vzťahu má takéto jednostranné a až nehorázne požiadavky na teba, to by aj po 70 rokoch bolo moc. To ON sa má postarať o rodinu a nie ty sa zadlžovať kupovaním mu auta (to budeš potom platiť a splácať na neho aj zo svojho RD sama?)
Mimochodom, už ťa požiadal o ruku keď tára o rodine do vetra?
Nemá rád tvojho psa, čiže vlastne nemá rád teba a tvoju osobnosť, nepraje si tvoje šťastie. To nebude láska ani náhodou. Ešte mi napíš (nečítala som všetko), že on nejaké to auto už má, no neprejavil ti statostlivosť? Načo ti je muž, ktorý nie je k tebe starostlivý, neľúbi ťa, nepraje si pre teba len to dobré a jedná s tebou podliacky a neférovo?
Obaja mame pracu v mojom meste ale priatel casto pracovne cestuje cize auto by som vyuzivala hlavne vtedy a tiez aj pocas dni kedy by jeden z nas musel byt v praci dlhsie. Kupit si auto sa mi zdalo ako dobry napad lebo si to neviem velmi predstavit byvat v tom jeho meste bez auta (aby som vedela dochadzat napriklad domov za mojim psom, ktoreho nechce mat v byte). Byvam s rodicmi momentalne (som dva roky po ukonceni vysokej skoly) a pracu mam dobru neplanujem ju menit. A kedze obaja pracujeme v mojom meste tak sa mi zdala aj kupa spolocneho bytu ako fajn napad. Ale to casom. Momentalne fungujeme tak ze niekedy idem po praci s nim do jeho bytu pripadne idem na autobuse. Co sa mi vsak nepaci je to ze mi zatial nenavrhol ze po mna pride. Aj prvykrat ako mi ukazoval byt tak navaril nejaky obed a povedal mi ze kedy asi pridem na autobuse. Pritom to dochadzanie je celkom komplikovane. Autom je to podstatne rychlejsie. A nie nepotrpim si na nejake vyvazanie autom len som cakala ze sa kusok zachova ako gentleman. Preto som sa aj trapila kvoli tomu ze kedze nemam vlastne auto tak nie som samostatna a musim sa spoliehat na spoje alebo inych ludi. A po precitani vasich komentarov si to velmi dobre premyslim lebo mne sa to nepozdava. A jasne ze mam ruzove okuliare a aj ho mam velmi rada lenze niektore veci su obcas take zvlastne v nasom vztahu
@anonym_autor nedovolí Ti mať psa??? Prepáč,ale radšej havko ... ani auto nepožičia, odvoz neponúkne. Utekaj z kratšej cesty. Nájdeš si lepšieho, uvidíš
Dobrá vychcanka tento tvoj Amant 🤮.
Po roku vzťahu má takéto jednostranné a až nehorázne požiadavky na teba, to by aj po 70 rokoch bolo moc. To ON sa má postarať o rodinu a nie ty sa zadlžovať kupovaním mu auta (to budeš potom platiť a splácať na neho aj zo svojho RD sama?)
Mimochodom, už ťa požiadal o ruku keď tára o rodine do vetra?
Nemá rád tvojho psa, čiže vlastne nemá rád teba a tvoju osobnosť, nepraje si tvoje šťastie. To nebude láska ani náhodou. Ešte mi napíš (nečítala som všetko), že on nejaké to auto už má, no neprejavil ti statostlivosť? Načo ti je muž, ktorý nie je k tebe starostlivý, neľúbi ťa, nepraje si pre teba len to dobré a jedná s tebou podliacky a neférovo?
@anonym_8826bd vidíš, to je dobrý dotaz, to o požiadanie o ruku, asi ešte ju nepožiadal, ináč, by písala o snúbencovi, nie priateľovi .... to s tým autom, ma tiež štve, chce ju nahuckať na kto vie aké?? za 17 000 € možno ho chce pre seba. Ja osobne mám rada drahšie autá, ale mi máme dlhšie trate, nie ako ona, čo môže dôjsť do práce peši,
ale si predstav, ona sa chce k nemu presťahovať / mala by predať svoj byt a nasťahovať sa k nemu .... ak si dobre pamätám/ a na to potrebuje auto - aby chodila do svojej práce autom.
Autorka, svoj byt nepredávaj, daj si ho do podnájmu radšej. Ak predsa len chceš, tak nech predá aj tvoj priateľ a kúpte si spoločný byt /dom/ .
@anonym_8826bd vidíš, to je dobrý dotaz, to o požiadanie o ruku, asi ešte ju nepožiadal, ináč, by písala o snúbencovi, nie priateľovi .... to s tým autom, ma tiež štve, chce ju nahuckať na kto vie aké?? za 17 000 € možno ho chce pre seba. Ja osobne mám rada drahšie autá, ale mi máme dlhšie trate, nie ako ona, čo môže dôjsť do práce peši,
ale si predstav, ona sa chce k nemu presťahovať / mala by predať svoj byt a nasťahovať sa k nemu .... ak si dobre pamätám/ a na to potrebuje auto - aby chodila do svojej práce autom.
Autorka, svoj byt nepredávaj, daj si ho do podnájmu radšej. Ak predsa len chceš, tak nech predá aj tvoj priateľ a kúpte si spoločný byt /dom/ .
@elenka.k byva u rodicov kde ma pracu aj ona aj on, ale on ma aj sluzobky a este ju nikdy nezviezol
@anonym_524427 aha,
potom, kde že to ju volá bývať? k jeho rodičom?? som poletená. Tá,aaaa ešte lepšie, keby k jeho rodičom 😒 pls. autorka nieeeeee.
@elenka.k jeho byt niekde vo vzdialenosti hodiny peso ked jej nejdu spoje asi tam kraca, nechapem :D
Celé zle. Otvor trochu oči a začni rozmýšlať. Týpek sa odmieta akokoľvek prispôsobiť. Vybral aké auto si máš kúpiť za celkom riadnu pálku. Svoje ti požičiať odmieta ale hlavne že chce deti 😂
@anonym_autor spotrebak je najhorší úver - pôžička. Najrýchlejšia ale aj najdrahšia. Najvyšší úrok. Auto ti rýchlo stratí svoju cenu a ty preplatíš veľa na úrokoch. Určite by som do toho nešla.
A prečo furt žena sa ma prispôsobiť? Prečo ty máš viac cestovať? Lebo chlapovi je to pohodlnejšie
Čo nekúpi auto on?
Je to tvoje rozhodnutie ale spotrebným úverom by som to neriešil

@anonym_autor čiže ťa k sebe odviezol len vtedy, keď si ty prišla za ním do firmy, nikdy ťa on nečakal, ak skončil skôr.
A pokiaľ ide o chcenie detí, so mnou ich chcel každý, s ktorým som spala. Bez ohľadu na perspektívu vo vzťahu.