Ako funguje energopomoc?
ahojte, pani na infolinke povedala že nárok mame . Povedala však, že pre ludi sa ceny zdvihaju cca 20% pre nás teda ostavajú približne rovnake.
Takže žiadne € resp poukazky nechodia? Bude to zohladnené v dalsích fakturach teda, že budeme platit rovbako? Dakujem
@anonym_autor Nikdy ziadne poukazky nechodili, ani v minulosit plyn. Proste ide to priamo spolocnosti, ktora vam poskytuje tuto sluzbu
@anonym_autor Nikdy ziadne poukazky nechodili, ani v minulosit plyn. Proste ide to priamo spolocnosti, ktora vam poskytuje tuto sluzbu
@zmrzlinka2021 lebo som videla nejake članky o energopoukažkach preto sa pýtam
@zmrzlinka2021 lebo som videla nejake članky o energopoukažkach preto sa pýtam
@anonym_autor energopomoc bude uplatnená vo vyúčtovaní
@anonym_autor energopomoc bude uplatnená vo vyúčtovaní
@rozculena ano to sa pýtam či som správne pochopila dakujem
seky by mali chodit na teplo, elektrina bude odratana na fakture, plyn neodoberam
"Ako bude pomoc poskytovaná:
Elektrina – prostredníctvom kompenzovanej ceny priamo na faktúre od dodávateľa.
Plyn - prostredníctvom kompenzovanej ceny priamo na faktúre od dodávateľa.
Teplo - dodávané cez CZT - formou energopoukážky."
https://www.energopomoc.sk/
Neprídu ti žiadne € na ruku ani poukážky. Proste to uvidíš až priamo na faktúrach, dodávateľ ti vyfakturuje sumu tak, že sa ti zohľadní tá pomoc. V praxi teda platíš rovnako alebo len s minimálnym rozdielom oproti tomu, čo by si platila pred zdražením.
dakujem za odpovede tak správne som si myslela
Prišla enerpoukazka za teplo za 1.stvrtrok, ostatné pri vyúčtovaní.
@anonym_autor odoberáš teplo z centrálneho vykurovania?
Nedostala si mail, či list? Mne písali: Ceny za dodávku elektriny so zohľadnením adresnej energopomoci Vám budú uplatnené vo vyúčtovacej faktúre v roku 2026.
A my ostatní ktorí bývajú v obciach bez plynu a kúria s drevom tých zas každá pomoc obijde ako vždy
A my ostatní ktorí bývajú v obciach bez plynu a kúria s drevom tých zas každá pomoc obijde ako vždy
@anonym_96670b haha…. U nás zvýšenie 760 EUR, energopomoc 220. Takže zvýšenie pre našu domácnosť 540 iba na teplo… to chceš vymeniť?
@anonym_96670b haha…. U nás zvýšenie 760 EUR, energopomoc 220. Takže zvýšenie pre našu domácnosť 540 iba na teplo… to chceš vymeniť?
@oriesocek veď chod bývať na dedinu pánu Bohu za chrbtom, čo ťa v Ba drží , ak ti to nevyhovuje
@oriesocek veď chod bývať na dedinu pánu Bohu za chrbtom, čo ťa v Ba drží , ak ti to nevyhovuje
@anonym_96670b a Ty zas naopak, choď bývať tam, kde budeš mať aj plyn aj centrálne vykurovanie, aby si mala energopomoc 🙂
Však za elektriku máš, či nie?
Teraz sa už strašne veľa bytov stavia bez plynu, čiže to sa netýka len dedín...
No nám prišiel šek na prvý štvrťrok, máme si vybrať na pošte - to na teplo a teplú vodu. Elektrina a plyn budú vyúčtované na faktúre..
Ja nechapem, prečo vas to tak zaujíma a každý deň téma. My kúrime, aj platíme zalohu, ako doteraz a keď sa niečo zmení, bude to uvedené v Sipo poukážke, alebo dójde list. Nezaťažujem sa tým
@anonym_autor prisiel mail, ze energopomoc bude zapocitana pri vyuctovani roku 2026 automaticky, ze o to netreba ziadat
@oriesocek tak to drevo tiež nie je zadarmo a paradoxne, využívajú ho hlavne tí chudobnejší a tí pomoc nedostanú. My napríklad nemáme zemný plyn, takže nás sa to tiež netýka i keď plynom kúrime.

máme aj plyn, ale teda nič viac nepovedala