Ako uplatniť rekreačný poukaz na ubytovanie?
Zdravim, prosim poradite
ideme na 6 dni do obytovania a mame platit 360 euro za ubytovanie, apartman,mam narok si uplatnit rekreacny poukaz, ak to mame bez jedla?
Chapem, ze nam vystavia fakturu na moje meno, idem s rodinou, a to si nasledne uplatnim v praci?
Ako to prosim chodi, este sme rekreacny nevyuzili, dakujem.
Dostanem spat 180 euro? Ci kolko?
Hlavne sa opýtaj v práci aké sú podmienky uplatnenia. Niekde je napríklad podmienka ísť na pobyt cez sprostredkovateľa napríklad Edenred.
Ale všeobecne platí pobyt minimálne 2 noci na Slovensku.
Musíš byť ubytovana 2 novi a viac a musi to byť na Slovensku. Môže byť aj bez stravy.
@lasona dakujem, ano 6 noci to je a bez stravy, na Slovensku
staci ze na Fakture bude moje meno? aby som si to uplatnila
@anonym_autor pýtaj sa v práci, mne faktúru 1.krát neuznali, lebo som tam nemala meno manžela a detí. Vrátia ti 55% z tej zaplatenej sumy.
@anonym_autor over si v práci, my sme najskôr mali, že len vybrané ubytovanie. V roku 2025 to zmenili, našťastie.
Na faktúre som však musela mať uvedené aj mená ubytovaných, aby bolo preukázané, že bola so mnou rodina (manžel a deti). Nám zamestnávateľ uznáva rekreačný poukaz prostredníctvom rekrea.sk.
@anonym_autor faktura misi byt vystavena na tvoje meno,ale mali by tam byt aj mena tvojich rod.prislusnikov,co idu s tebou.aspon ja som to tak mala
@anonym_autor Ubytovanie musi byt na min 2 noci na SK. Tvoj zamestnavatel musi mat 49 a viac zamestnancov a ty musis u neho pracovat minimalne 2 roky. Zamestnavatel preplati 55% ale maximalne to je suma 275eur. Cize ta faktura moze byt aj na vyssiu sumu ako tych 360eure co si pisala. Nie je podmienkou strava ale do faktury mozes zahrnut aj poskytnute stravovacie sluzby v hoteli, masaze, wellness sluzby a pod. Na fakture musi byt tvoje meno a zoznam rodinnych prislusnikov (manzel, deti). Zaplatis v hoteli a ked sa vratis do prace tak do 30 dni musis predlozit doklady na preplatenie v praci.
@anonym_autor Ubytovanie musi byt na min 2 noci na SK. Tvoj zamestnavatel musi mat 49 a viac zamestnancov a ty musis u neho pracovat minimalne 2 roky. Zamestnavatel preplati 55% ale maximalne to je suma 275eur. Cize ta faktura moze byt aj na vyssiu sumu ako tych 360eure co si pisala. Nie je podmienkou strava ale do faktury mozes zahrnut aj poskytnute stravovacie sluzby v hoteli, masaze, wellness sluzby a pod. Na fakture musi byt tvoje meno a zoznam rodinnych prislusnikov (manzel, deti). Zaplatis v hoteli a ked sa vratis do prace tak do 30 dni musis predlozit doklady na preplatenie v praci.
@anonym_ae0cca prečo musí byť meno muža a deti?
Sám jeden ísť nemôže?
@anonym_ae0cca prečo musí byť meno muža a deti?
Sám jeden ísť nemôže?
@anonym_750e29 Moze ist aj clovek sam. Ak idu viaceri, tak sa dava zoznam vsetkych ubytovanych, aby bolo jasne, kto tam bol.
@anonym_ae0cca aha ten zoznam ludi je nutny? na co
@anonym_autor pýtaj sa v práci, mne faktúru 1.krát neuznali, lebo som tam nemala meno manžela a detí. Vrátia ti 55% z tej zaplatenej sumy.
@nekonecna_katastrofa dakujem mam partnera, nie sme zobrati, to nevadi?
@anonym_autor Pytaj sa na vsetky detaily v praci, aby sa ti nestalo, ze ti to zamietnu. U nas, ak nie su manzelia, tak zamestnanec dava cestne prehlasenie, ze ziju v jednej domacnosti. Teda tak sa mi zda.
@anonym_autor Pytaj sa na vsetky detaily v praci, aby sa ti nestalo, ze ti to zamietnu. U nas, ak nie su manzelia, tak zamestnanec dava cestne prehlasenie, ze ziju v jednej domacnosti. Teda tak sa mi zda.
@zuzanaete dakujem pekne, tak na toto sa opytame.
@anonym_autor môže to byť aj s partnerom, resp. s osobou žijúcou v spoločnej domácnosti. U svojho zamestnávateľa sa opýtaj, ako tento fakt vieš preukázať, čo vyžaduje k tomu.
@anonym_autor ak byvate s partnerom v jednej domacnosti tak v pohode, preplatia . u nas to tak je
ak je to faktura za 360 eur . kludne mozes byt uvedena aj sama, je to 60 eur za den.
hlavne ak to uplatnujes ty, musia peniaze odist z tvojho uctu, lebo ty to musis vydokladovat, ze si to zaplatila
@anonym_autor ak byvate s partnerom v jednej domacnosti tak v pohode, preplatia . u nas to tak je
ak je to faktura za 360 eur . kludne mozes byt uvedena aj sama, je to 60 eur za den.
hlavne ak to uplatnujes ty, musia peniaze odist z tvojho uctu, lebo ty to musis vydokladovat, ze si to zaplatila
@lucik194 aha a tu je dalsi problem, mozem to zaplatit v hotovosti?
@lucik194 aha a tu je dalsi problem, mozem to zaplatit v hotovosti?
@anonym_autor mozes. odlozit blok z pokladne. urobit kopiu z neho, lebo ten musis dolozit tiez, k tlačivu o vyplatenie prispevku.
kazda firma ma predpripravene tlacivo o vratenie príspevku. tak k nemu dolozis aj blok o zaplateni.
@anonym_autor mozes. odlozit blok z pokladne. urobit kopiu z neho, lebo ten musis dolozit tiez, k tlačivu o vyplatenie prispevku.
kazda firma ma predpripravene tlacivo o vratenie príspevku. tak k nemu dolozis aj blok o zaplateni.
@lucik194 dakujem, taky ten prijmovy doklad sa to tusim vola.

Musíš byť ubytovana 2 novi a viac a musi to byť na Slovensku. Môže byť aj bez stravy.