icon

Ako funguje podpora v nezamestnanosti a účasť na pohovoroch?

nattinatta
25. mar 2025

Ahojte, keď požiadam o podporu, mam odpracované 730dni a viac, no a to sa chcem spýtať ci popritom úrad posiela na pohovory a zverejňuje životopis? Ako to funguje? Ešte som to nikdy nevyužila nemám skúsenosti, ďakujem za informáciu

rachel36a
25. mar 2025

Ano ak uznajú nejakú pozíciu za vhodnú pre uchádzača tak posielaju na pohovory

nattinatta
autor
25. mar 2025

@rachel36a takže tých 6 mesiacov nemôžem byť v kľude a oddychovať? 🤣🤣🤣

balerina2025
25. mar 2025

@rachel36a uz nestaci ze si pracu budem hladat sama na profesii? a len dolozim doklad o tom ze som poslala CV?

katkaseiner
25. mar 2025

@nattinatta no zial to nie je polročná dovolenka. Registraciou sa stávaš uchadzačoom o zamestnanie

mandzula
25. mar 2025

@nattinatta mozes zit v pokoji a oddychovat a zaroven preukazovat, ze si hladas pracu, kedze sa dobrovolne stanes uchadzacom o zamestnanie. A, ano, UP ta moze posielat na pohovory, je to o. i. jeho uloha.

lenkakoc444
25. mar 2025

@nattinatta mozu Ta poslat na pohovor, ale tak zalezi z akej prace odchadzas a co si ides hladat. Ak si robila administrativu za 1500 v hrubom, nemozu Ta poslat na pohovor do fabriky na 3 smeny. U nas v praci dost prepustali a mnoho mojich kolegov slo na up na 6m. Vacsinou cestovali, oddychovali lebo up im nebol schopny najst ani relevantny pohovor.

rachel36a
25. mar 2025

@nattinatta 😁😁😁s tým by som moc nepočítala....ale zase veľmi záleží od sprostredkovatelky...ja som napr. mojej povedala, že mám vysokú podporu a chcem si ju vyčerpať...sama mi povedala, že mj rozumie, ale ze ma povinnosť ma posielať...bola normálna, vždy sme sa dohodli

rachel36a
25. mar 2025

@balerina2025 aj to je povinnosť uchádzača o zamestnanie...ale ab to absolvovať pohovor ak ta tam pošlú

mandzula
25. mar 2025

@balerina2025 je to jedna z povinnosti, dalsia je, ze ked ta UP posle na pohovor, musis tam ist, inak ta vyradia.