Ako funguje podpora v nezamestnanosti a účasť na pohovoroch?
Ahojte, keď požiadam o podporu, mam odpracované 730dni a viac, no a to sa chcem spýtať ci popritom úrad posiela na pohovory a zverejňuje životopis? Ako to funguje? Ešte som to nikdy nevyužila nemám skúsenosti, ďakujem za informáciu
@rachel36a takže tých 6 mesiacov nemôžem byť v kľude a oddychovať? 🤣🤣🤣
@rachel36a uz nestaci ze si pracu budem hladat sama na profesii? a len dolozim doklad o tom ze som poslala CV?
@nattinatta no zial to nie je polročná dovolenka. Registraciou sa stávaš uchadzačoom o zamestnanie
@nattinatta mozes zit v pokoji a oddychovat a zaroven preukazovat, ze si hladas pracu, kedze sa dobrovolne stanes uchadzacom o zamestnanie. A, ano, UP ta moze posielat na pohovory, je to o. i. jeho uloha.
@nattinatta mozu Ta poslat na pohovor, ale tak zalezi z akej prace odchadzas a co si ides hladat. Ak si robila administrativu za 1500 v hrubom, nemozu Ta poslat na pohovor do fabriky na 3 smeny. U nas v praci dost prepustali a mnoho mojich kolegov slo na up na 6m. Vacsinou cestovali, oddychovali lebo up im nebol schopny najst ani relevantny pohovor.
@nattinatta 😁😁😁s tým by som moc nepočítala....ale zase veľmi záleží od sprostredkovatelky...ja som napr. mojej povedala, že mám vysokú podporu a chcem si ju vyčerpať...sama mi povedala, že mj rozumie, ale ze ma povinnosť ma posielať...bola normálna, vždy sme sa dohodli
@balerina2025 aj to je povinnosť uchádzača o zamestnanie...ale ab to absolvovať pohovor ak ta tam pošlú
@balerina2025 je to jedna z povinnosti, dalsia je, ze ked ta UP posle na pohovor, musis tam ist, inak ta vyradia.

Ano ak uznajú nejakú pozíciu za vhodnú pre uchádzača tak posielaju na pohovory