icon

Ako funguje potvrdenie platby pri prevode?

28. nov 2023

Ahojte stretli ste sa už s takým potvrdením platby ohľadom prevodu?

autor
28. nov 2023

Toto

muchotrafka298
28. nov 2023

Dolezite je, ci tam je poznamka, ze platba bola zuctovana. Lebo vtedy bola urcite zadana a odisli peniaze. Lebo kym platba nie je zuctovana, da sa kedykolvek zrusit. Ja pri mojej banke to tam mam, toto neviem precitat, je to strasne rozostrene.

petruldo
28. nov 2023

Toto nieje potvrdenie o platbe, je tam čo najskôr a to mne píše pri zadávaní platby.

stellarstar
28. nov 2023

Toto ešte nie je potvrdená platba, hore je šípka kde sa môžeš naspäť vrátiť keď chceš niečo dopísať zmeniť. Tam musí byť napísané už ako vyššie spomenuté že platba bola zúčtovaná

alenah31
28. nov 2023

takto mi ukazuje v IB tatra banky keď ešte len idem kontrolovať pred potvrdením platbu - keď ju odkliknem vyzerá potvrdenie inak. Naspodu je potom napísaný dátum a čas zúčtovania a hore ten oznam "potvrdenie platby" už nie je. Toto je stav PRED potvrdením platby.

nataliik
28. nov 2023

Tatrabanka pred potvrdením platby

muchotrafka298
28. nov 2023

Najjednoduchsie je kontaktovat dotycneho, nech Ti posle potvrdenie o platbe, nie zadanie platby, ktore zrusis jednym klikom.

hiro
28. nov 2023

Aha, to je ze niekto chce spravit prevod ale este ho nedal.

januska12323
28. nov 2023

Posielať môže čo chce, ty sa zariaď až keď peniaze aj prídu.

hiro
28. nov 2023

@januska12323 Tak tak. Aj keby tam bolo zobrazene ze prevod sa spravil - tak taky obrazok si vygeneruje kto kedy chce. Este TB vie spravit potvrdenie o prevode v pdf - to by musel byt sikovnejsi aby to sfalsoval - obrazok z neho by vedel - ale ak by poslal priamo pdf dokument tak by bolo vidno ze ho niekto upravoval v externom editore a nie je to original od bankovej aplikacie.

maranco
28. nov 2023

Ak tvoja banka podporuje okamžité platby tak si ju už dostala, aka nie tak počkaj do zajtra. Už tu niekto zverejňoval pokusy, že poslali im obrázok trvalého príkazu s budúcim dátumom akože už poslal platbu 🙂
V každom prípade obrázok sa dá premaľovať, tak mu nemôžeš dôverovať.

melanta
28. nov 2023

Presne ako píšu dievčatá, takto ukazuje TB ak ty ako majiteľ zadáš príkaz a máš potvrdiť platbu. To "potvrdenie platby" nie je potvrdenie o realizácii, je to myslené ako že zadávateľ má potvrdiť platbu. Už len to, že termín "čo najskôr" je jasné, že nejde o zrealizovanú platbu, čo by tam bol dátum realizácie. Ak máš ty účet v TB, SLSP, Raifke či VUB, prídu ti peniaze hneď ako od neho odídu. Ak máš inú banku, ak ich pošle dnes, prídu ti zajtra. Ale ako napísala @januska12323 aj keby ti niekto poslal tisíc potvrdení o platbe, ty rieš až keď ti peniaze prídu na účet.

ekira1
28. nov 2023

Toto musí ešte potvrdiť. Až bude hore odoslaná platba a dátum namiesto čo najskôr, vtedy je to uhradené.

autor
28. nov 2023

Clovek, ktory mi to poslal je podvodnik preto sa pytam.

muchotrafka298
28. nov 2023

Ak vies, ze je podvodnik, tak urcite neposlal nic.

maranco
28. nov 2023

Tá firma dlží štátu nejakú pokutu, alebo poplatok https://www.finstat.sk/50699245/dlhy_a_pohladavky

maranco
28. nov 2023

Pred rokom a pol sa s nimi niekto súdil o 3500€ https://otvorenesudy.sk/decrees/4556108?l=sk

autor
28. nov 2023

@muchotrafka298 bohužial som to zistila az dneska