Ako funguje rekreačný poukaz pre rodinu?
Dobry den, prosim vysvetli mi nejaka ochotná mamička ako to prebieha s poukazom totiz nerozumiem tomu. Sestra mi povedala ze mozem využiť jej poukaz, ze jej deti nikde tento rok nejdu. Volala som do tábora ano mozem v ramci rodiny ten poukaz využiť. Teraz prišla mi faktúra s tou faktúrou ma ist sestra za uctovnickou tak mi to bolo povedane. Len ja som sa teraz stratila v tom teraz mam uhradiť celu faktúru? Sestre to vrátia k výplate ci ako to funguje? Ďakujem za pomoc 🙂
zalezi ako to maju v robote nastavene.
Napr. u muza v praci musis ist cez ich nejaky system, najprv si cez ten vyklikat, kde chces uplatnit a kedy chces uplatnit, to ti da nejaky kod ci co, a s tym kodom potom objednavas pobyt priamo v tom hoteli, penzione atd.
U nas v robote to bolo inak. Isla na dovcu, vystavili ti fakturu a tu som potom posiela na HRko spolu so ziadostou o preplatenie.
Ano, zaplatíš cely pobyt a sestre zamestnavatel preplati polovicu nakladov.
Odkedy je mozne preukaz uplatnit na synovcov a netere? Od januara je zmena, ze preukaz sa moze preniest na rodicov alebo inych clenov spolocnej domacnosti. Zijete spolu? Nech si setra riadne preveri, ci jej to preplatia. Ak sa mylim, tak by som prosila lonk, kde je tato moznost spomenuta.
Odkedy je mozne preukaz uplatnit na synovcov a netere? Od januara je zmena, ze preukaz sa moze preniest na rodicov alebo inych clenov spolocnej domacnosti. Zijete spolu? Nech si setra riadne preveri, ci jej to preplatia. Ak sa mylim, tak by som prosila lonk, kde je tato moznost spomenuta.
@zuzanaete nie je to možné. Oklamu zzamestnávateľa. Sestra sa bude tváriť, že do tábora idú jej deti.
No, počkať. U nás (aj MM to má v práci tak isto) zamestnanec dokladuje, že to išlo z jeho účtu. Ak sú tam deti, prikladá rodné listy (ak nie sú v zložke na HR). Ak je dieťa nad 18r. dáva čestné prehlásenie, že žijú v jednej domácnosti.
Inak, je za to zodpovedný ten zamestnanec, takže ak príde kontrola, komunikuje a obhajuje si to zamestnanec. Toto čo idete spraviť je dobrý "ofajč".
No, počkať. U nás (aj MM to má v práci tak isto) zamestnanec dokladuje, že to išlo z jeho účtu. Ak sú tam deti, prikladá rodné listy (ak nie sú v zložke na HR). Ak je dieťa nad 18r. dáva čestné prehlásenie, že žijú v jednej domácnosti.
Inak, je za to zodpovedný ten zamestnanec, takže ak príde kontrola, komunikuje a obhajuje si to zamestnanec. Toto čo idete spraviť je dobrý "ofajč".
@k_a_j_k_a Presne u nas. Mena deti musia byt na fa, platba z mojho uctu .... Uz chcem vidiet seriozny tabor, ktory vystavi fa na ine deti, ako budu na tabore. Ak by sa dietatu pocas tabora nieco stalo, tak si koleduju o pruser, ak by bolo treba aj papierovacky kontrolovat.
@draha107 Takto ako píšeš, to nefunguje. Alebo si to tak zamotala, že tomu nerozumiem.
Uplatniť si tabor môžeš iba na svoje vlastne deti. Mena deti musia byt uvedené na faktúre a faktúra na tvoje meno.
Ak si chceš uplatniť rekreáciu so sestrinymi deťmi, museli by žiť s tebou v spoločnej domácnosti. Faktura mzsi byť na tvoje meno. Ty tu rekreáciu musíš zaplatiť zo svojho úctu a dať preplatiť u svojho zamestnávateľa.
To čo píšeš je riadny podvod. Nakoľko vyplácaná suma je nezdaňovaná. Preto to kontroluje daňový úrad a s tým by som sa naozaj nezahravala.

@draha107 a sestra ti co nato povedala.? Ved ona to musí vedieť.