icon

Zrušenie rekreačných poukazov

Včera o 10:27

Postrehli ste, ze chcú rušiť rekreačné poukazy? Využívali ste ich? Ako sa vas to dotkne? Veľa žien to využívalo na detske tábory a podobne. Aký máte názor?

Strana
z3
anonym_ac354b
Autor odpoveď zmazal
nerko
Včera o 10:32

@anonym_autor je len jedno k tomu, adekvátne ceny v hoteloch stúpli, keď prišiel Danko s týmto nezmyslom. Mne sa viac oplatí ísť za hranice, ako využiť na Slovensku poukaz v dobrom hoteli. Česť výnimkám.

tanyan
Včera o 10:33

My sme to využívali na denné tábory. Keďže má nárok aj manžel, tak dcéra chodila do denného tábora cez jarné prázdniny a aj v lete aj 3-4 tábory. Určite nám to pomohlo.

autor
Včera o 10:36
@nerko

@anonym_autor je len jedno k tomu, adekvátne ceny v hoteloch stúpli, keď prišiel Danko s týmto nezmyslom. Mne sa viac oplatí ísť za hranice, ako využiť na Slovensku poukaz v dobrom hoteli. Česť výnimkám.

@nerko ano, to je pravda. Pracovala som v hoteli a veru ceny podvihali práve kvôli týmto poukazom.

anonym_d3948d

Rekreacne poukazy su dovod preco na slovensku su ubytovania o dost drahsie ako v okolitych krajinach. Ked s tymto prisiel Danko tak vsetky hotely, penziony, atd skokovo zdrazeli. Teraz zrusia poukazy ale vysoke ceny zostanu. Tlieskam 👏

katkaseiner
@nerko

@nerko suhlasim.
Podotykam, toto nie je vymysel Danka, je to len CTRL+C a CTRL+P z Madarska.
Zaroven podotykam ze sme to vyuzivali aj na tabory a aj na dovolenky, hoci musim povedat ze pomaly za tych 500E nevieme booknut nic pre 4 na viac ako 2-3 noci. Tabor stoji cca 400E pre jedno dieta. Proste tych 500 nie je az tak vela ked si 225 E sama platim, ale zaroven je mi luto zamestnavatelov, ze to museli navyse platit.
Zaroven sa cudujem ze toto rusia. Realne vlada tym nic neusetri, kedze to to cele hodili na zamestnavatela, ale predpokladam ze sa zvolebnieva tak sa chcu 'zapacit".

sara07
Včera o 10:41

ano využivala som to
ale uvedomte si že firma , zamestnavatel musi niekde tie prachy zobrat, čiže v podstate si ich odmakate
je to len také prelievanie
ovela radšej by som prijala nižšie dane, odvody aby som mala viac v čistom na vyplate a to s radostou miniem na slovensku
alebo aby poriešili poplatky za každé prdnutie u lekarov a tie prachy rada miniem v slovenskych horach alebo kupeloch atd ...
nehovoriac že zase to bolo len pre určitu skupinu, v malej firme do 50 ludi nebol narok.. športove poukazy boli pre nas nepoužitelne , to tak pre velké kluby
treba si uvedomit že musia urobit nejaké opatrenia aj pre firmy alebo zamestnavatelov , pretože fakt máme najvyššiu cenu prace , detto transakčna dan ...

anonym_7c5359
Včera o 10:41

Viete čo, všetci knucite, ze sa rozhadzuje. Ale ak idú siahnuť na niečo, co Vám vyhovuje tak je problém.
Matka s deťmi ma problém, že dôchodca ma 13 dôchodok tak jej by vyhovovalo aby skončil. Ona nárok na vlaky zdarma nemá tak není problém aby sa zrušilo. Pokiaľ nemá deti na strednej abo výške mimo bydliska.
Dôchodca nerobí nevyužíva rekre tak jemu nevadí, keby sa rekre zrušili. Jemu nevadí, že je nižší daňový bonus.
A tak si môžete prejsť všetkým... A vždy ti co sa ich to tyka tak zo zrušením súhlasiť nebudú.

Ináč, keď začali rekre tak hoteli rapídne zdraželi svoje služby... Ako je fajn, lebo sa podporuje cestovný ruch na svk.

Detto vlak chodí, či je tam 5 platiacich a 5 neplatiacich... Ak by neboli vlaky zdarma tak tie vlaky by chodili i pre tých 5 platiacich... Ostatný by sedeli doma. Ale náklady rovnaké...
Toto sa skôr osobakov týka. Na rýchliky mohli dat limit napr 5000km rocne, a potom si rýchliky plat.

aurelia2000
Včera o 10:54

Nemohli sme nikdy využiť, pretože naša firma (škola) nemá 50 zamestnancov. Takže súhlasím, aby túto nespravodlivosť zrušili.

anonym_9d480c
Včera o 10:55

kedy maju rusit

anonym_75661a
Včera o 11:01

Vyuzili sme ich niekolkokrat, ked sme chceli ist na nejaky pobyt na Slovensku. Ked uz existuju, preco nevyuzit, ale za mna je to nedomyslena hlupost a ze to zrusia som cakala uz davno, prekvapilo ma ze tolko vydrzali 😁

anonym_d60113
Včera o 11:03

V pohode, nech zrušia. Mal by ale niekto konečne prekopať celý sociálny systém, kto, kedy, za čo zaplatí a čo dostane. Za mňa nižšie odvody by boli viac ok ako pár euro na poukaze, ktorý môže použiť malé percento ľudí, ktorí pracujú vo veľkej firme 🙂.

natasagregorova
Včera o 11:13

Nemôžem to nájsť, odkedy chcu zrušiť?

martinka13
Včera o 11:14

Že tí, ktorí ich presadili sa hrdia, ako pomáhajú ľuďom a pritom náklady na tieto poukazy znáša zamestnávateľ. Opäť.... Osobne som za zrušenie.

anonym_6a1f31
Včera o 11:15

Využívali sme na denné tábory pre syna... SK dovolenky nemusíme

alan1234
Včera o 11:18

ano vyuzivala som to, skoda len ze ceny dvihli koli tomu a teraz ceny ostanu🙈

namornicka
Včera o 11:20

Niektore z vas tu pisu, ze vyuzivali na denne tabory. Ja som myslela, ze sa to da iba pre pobytove, min. na 2 noci ked ides.

4stanka4
Včera o 11:20

Nás bolo vo firme 48, u manžela v práci ich je 8 takže nám ani nárok nevznikol. Myslím ze to bolo v tomto ohľade nespravodlivé voči ľuďom ktorí pracujú v menších firmách takže keď sa zrušia mi je úprimne jedno

biba_18
Včera o 11:21

@anonym_7c5359 toto ale neplatí vláda - ale zamestnávatelia. a hotely dvihli ceny pre všetkých - aj pre tých, ktorí nemajú nárok na poukazy ...

biba_18
Včera o 11:25

ja som využívala, ale chodila som na pobyty aj bez poukazov a aj budem chodiť keď ich zrušia. 250€ ma z biedy nevytrhne, zamestnávateľovi to možno pomôže, ale celé je to o ničom táto správa štátu ...

sara07
Včera o 11:30
@natasagregorova

Nemôžem to nájsť, odkedy chcu zrušiť?

@natasagregorova to ešte len sa idu dohadovat
naša premilovaná vláda ide robit prorastove opatrenia , je ich 90
takže pustili čast do etéru a zistuju či a ako ostanu chrumkavy ked niečo zrušia 😂😂
každopadne niečo ukuchtia , musia však padame na huby.. potrebuju vyberat dane, odvody dph a čisla su chabe

anonym_3bdcc4
Včera o 11:31
@anonym_7c5359

Viete čo, všetci knucite, ze sa rozhadzuje. Ale ak idú siahnuť na niečo, co Vám vyhovuje tak je problém.
Matka s deťmi ma problém, že dôchodca ma 13 dôchodok tak jej by vyhovovalo aby skončil. Ona nárok na vlaky zdarma nemá tak není problém aby sa zrušilo. Pokiaľ nemá deti na strednej abo výške mimo bydliska.
Dôchodca nerobí nevyužíva rekre tak jemu nevadí, keby sa rekre zrušili. Jemu nevadí, že je nižší daňový bonus.
A tak si môžete prejsť všetkým... A vždy ti co sa ich to tyka tak zo zrušením súhlasiť nebudú.

Ináč, keď začali rekre tak hoteli rapídne zdraželi svoje služby... Ako je fajn, lebo sa podporuje cestovný ruch na svk.

Detto vlak chodí, či je tam 5 platiacich a 5 neplatiacich... Ak by neboli vlaky zdarma tak tie vlaky by chodili i pre tých 5 platiacich... Ostatný by sedeli doma. Ale náklady rovnaké...
Toto sa skôr osobakov týka. Na rýchliky mohli dat limit napr 5000km rocne, a potom si rýchliky plat.

@anonym_7c5359 az na to, ze tento naklad znasaju zamestnavatelia a nie stat 😉
Dost podstatny rozdiel s 13.dochodkami, vsak ano

anonym_a35f6f
Včera o 11:32

Využívam na detské tábory je to super. Mnohym rodičom to veľmi pomôže. Najmä ak je v rodine viac deti

anonym_e0104f
Včera o 11:32

Tym skor, ze zivnostnici ziadneho zamestnavatela nemaju, aby im platil rekreacne poukazy. Ti to cele zaplatia (ti co nerobia na cierno) a maju z toho akurat vyssie ceny v hoteloch, tak nepojdu nikam. Opat nieco nekonzistentne z nekompetentnej skorumpovanej mafianskej uderky Orban, Fico, Maduro (Venezuela). Orbanovi uz ani to nepomohlo, ten uz kradol tak, ze mu ziadne medove motuzy nepomohli. A madari nie su taky holubici narod ako slovaci. Cudujem sa iba, ze Orbana za toto este neobesili ako v rumunsku Causesca. Orban chodi teraz tichucko po kanaloch.

anonym_a35f6f
Včera o 11:33
@namornicka

Niektore z vas tu pisu, ze vyuzivali na denne tabory. Ja som myslela, ze sa to da iba pre pobytove, min. na 2 noci ked ides.

@namornicka nie, dá sa to použiť sj na denne tábory

sara07
Včera o 11:34
@anonym_a35f6f

@namornicka nie, dá sa to použiť sj na denne tábory

úprimne ak toto zrušia pred letom , tak to rodičia čo s nimi počitali budu uplne bez seba
@anonym_a35f6f

hanka_se
Včera o 11:38

celkovo tie poukazy nie su spravodlive. Kto robi vo velkych firmach, statnej sprave si ich pochvaluje. Ale co ostatni? Ja aj muz pracujeme v malych firmach, t.j. nemame narok na nic. Kruzky aj tabory zial platime cele, ak chceme, aby dcera nebola zavreta len doma. Cize za mna nech tu blbost zrusia. Bud mali dat prispevky vsetkym, alebo nikomu. Resp. sportovym klubom, ZUS-kam, CVC, alebo ak na tabory, tak tym spolocnostiam, co ich organizuju a tym znizit naklady pre rodicov

anonym_856b76
Včera o 11:45

@anonym_autor bolo to dobré chodili sme na wellnes, alebo zaplatili tábor.Ceny sa zvyšovali kvôli covidu, energiam, inflácii určite nie kvôli poukazom.Nic vám nie je dobré ešte si závidite, že druhá firma má nárok vaša nie.Zrusit všetko a bude pokoj🤣

anonym_193098
Včera o 11:46

Zial, tu sa zase riesia len hluposti. Ale ze tato vlada regulerne rozkrada statnu kasu a smeje sa nam do tvare a o par rokov nebude nie ze na smiesny 13. dochodok, ale nebude na ziadnu socialnu davku - rodicovske, materske, nezamestnanecke a ani reagulerne dochodky pre ludi, co cely zivot dru a dreli.
Tu treba utiahnut tie opasky vsade, systematicky a nekompromisne, aby sa aspon nase deti nemali zle a zostali tu zit. Lenze tito zlodeji si od papule neodtrhnu a ludia to zial toleruju

anonym_54c07c
Včera o 11:50
@anonym_856b76

@anonym_autor bolo to dobré chodili sme na wellnes, alebo zaplatili tábor.Ceny sa zvyšovali kvôli covidu, energiam, inflácii určite nie kvôli poukazom.Nic vám nie je dobré ešte si závidite, že druhá firma má nárok vaša nie.Zrusit všetko a bude pokoj🤣

@anonym_856b76 jasne v r2019 sli ceny hore kvoli covidu a energiam

Strana
z3