Ako je to s DNP na Slovensku?
22. sep 2010
Baby poradte mi, uz rok si platim dobrovolne ,zdravotne poistenie a bez bez nadeji si hladam pracu a moje bio uz asi sa aj "prekrutili" a uvazujeme o dietati kym sa hodinky "nepokazia" 😉
Ako to je ked sa dam dobrovolne poistit v socialnej poistovni?mam na SK len odpracovany 1 rok prace a aku by som mala matersku?
Dakujem🙂
pekny dnik 😉
vyska materskej je predsa podla toho, kolko si platis dobrovolne nemocenske poistenie, max je to 4,4% z vymeriavacieho zakladu 1116,75 EUR, teda 49,14 EUR, ak tolko platis, dostanes aj maximalne materske, a to je 614,21 EUR, materske sa vyplaca len ak si bola nemocensky (nie zdravotne!) poistena minimalne 270 dni pred porodom
ak nesplnis podmienky pre materske, dostanes hned rodicovsky prispevok

Saribka - klasicky dostanes jednorazovy prispevok pri narodeni dietata - to ide cez matriku, je to teraz nejakych 700-800 euro tusim ... matersku ti vypocita socialna poistovna ... nedostanes urcite cast ktora je vypocitana z platu a vyplacana prveho pol roka ... skus si zavolat na socialnu poistovnu a informovat sa tam ... ja som dobrovolne nezamestana, poistenie som samoplatca a vsade mi povedali len tolko ze vysku materskej si urci socialna poistovna ale kolko presne tiez sama este neviem ....