Ako kúpiť byt, ktorý je zaťažený hypotékou?
Ahojte. Poprosím o informáciu. Ako si to právne ošetriť, ak chcem kúpiť byt, ktorý je zaťažený hypotékou. Volala som na inzerat, súkromnej osobe. Povedal mi, že na byte je hypotéka. Ze on to všetko poriesi..... podpisem zmluvu, prevediem peniaze. Bojím sa, aby som neurobila chybu. Viete o com hovorim. Oslovím pravnika? Dakujem.
Bežne sa kupujú byty zaťažené hypotekou. Len si treba nájsť serióznu realitku alebo právnika
Je to realitak alebo priamo majitel?
@timinochka_95
@timinochka_95 majitel
@timinochka_95
@timinochka_95 majitel
@anonym_autor V kúpnej zmluve je suma rozdelená na zostatok hypotéky podľa vyčíslenia zostatku úveru z majiteľovej banky - tú posielaš priamo banke a zvyšok, ktorý sa vypláca majiteľovi - nie je na tom nič zložité
@timinochka_95
@timinochka_95 majitel
@anonym_autor cez právnik by to zrealizoval približne za akú sumu? Sme v Prešove.
My sme platili 200€ za uschovu u notara, notar predavajucemu uvolnil peniaze az ked boli splnene vsetky podmienky. Ale mame pravnicku v rodine, cize ona osetrila vsetko zmluvne, inak by som asi oslovila SERIOZNU realitku.
@anonym_autor cez právnik by to zrealizoval približne za akú sumu? Sme v Prešove.
@anonym_autor kupuješ byt , je to veľká investícia , doporučujem ti bez právnika neurobiť ani krok.
@anonym_autor kupuješ byt , je to veľká investícia , doporučujem ti bez právnika neurobiť ani krok.
@subartic súhlasím, oslovím pravnika
@anonym_autor ahoj, urcite skus oslovit pravnika, cca 100-300€ beru za konzultaciu a vypracovanie analyzy ak to nie je nic komplikovane a moze ti to usetrit vela nervov a stresu, vsetko ti poradi co a ako. Potom ak by si sla cez uschovu potom sa plati aj notarovi asi v zavislosti od uschovanej sumy ale radsej si to osetri takto🙂 my sme uz kupovali viac bytov, vsetky cez realitku, na ziadnom nebola hypo, ale je to bezne
@anonym_autor ja som tak kupila...bezne sa to robi...dostanu iba zvysok po odratani vycislenia hypoteky...ale pravnika treba...aj ja som mala, vsetko riesila za mna
Je to úplne bežná prax . Tiež sme to takto riešili, keď sme kupovali byt. Bez právnika by som to ani neskúšala. A tiež sme to riešili s majiteľkou bytu, ktorá bola zároveň aj realiťačka.
V zmluve je presne rozpísané aká je suma za byt, akú má pôvodný majiteľ zvyšnú hypotéku, koľko dávaš ty zo svojich zdrojov, koľko dávaš ty hypotéku (ak ju berieš), na ktorý účet ide koľko (napr u nás to bola časť na účet v banke, kde má hypo a druhá časť na jej druhý účet, za čo potom šla kupovať ďalšiu nehnuteľnosť).
@anonym_autor my sme takto kupovali byt. ale cez realitku. Cast penazi šla na splatenie hypoteky pôvodneho majitela a zvysok jemu na učet. všetko bez problémov. bežná vec. dnes ma vacsina bytov hypoteku
@anonym_autor normálka, predával som byt s hypotékou, banka si zriadila založné právo v druhom rade a po zaslaní prostriedkov na bankový účet po vyčíslení zostatku v prvej (majiteľovej) banke, zašla druhá banka prvej banke peniaze, potom vymaže založné právo z katastra buď ona alebo ti dá potvrdenie a vymažeš ho ty cez kataster. Bežná vec, nič zložité, kúpnopredajnú zmluvu si však daj nachystať právnikovi alebo ak ju pripravuje predavajúci, určite ju daj skontrolovať.
Urcite zaplatit pravnika, realitaci nemaju pravnicke vzdelanie( vynimocne) a tie zmluvy 😏, radsej pomlcim.
Usetris si nervy, minimalnev3-5 000E , co ide realitakovi. Uschovu penazi odporucam banku, lacnejsie ako notar a dokonca istejsie. Boli pripady, ked notari spreneverili peniaze klientov, vid v CR a doteraz ludia nemaju peniaze ani nehnutelnosti.
@anonym_autor ani nerozmyslaj nad realitkou, to su obchodnici s teplou vodou. najdi si na www.sak.sk advokata v Prešove a vypytaj si od neho cenovu ponuku na pripravu KZ a dohlad nad celym procesom prevodu. Moj odhad ceny je 300-500 eur, ale mozem sa mylit.
Realitku nie, lebo ak to budu pytlikovat oni sami, moze to stat zaprd a ak oslovia advokata, budes platit aj advokata a aj realitku (uplne zbytocne).
@anonym_autor ani nerozmyslaj nad realitkou, to su obchodnici s teplou vodou. najdi si na www.sak.sk advokata v Prešove a vypytaj si od neho cenovu ponuku na pripravu KZ a dohlad nad celym procesom prevodu. Moj odhad ceny je 300-500 eur, ale mozem sa mylit.
Realitku nie, lebo ak to budu pytlikovat oni sami, moze to stat zaprd a ak oslovia advokata, budes platit aj advokata a aj realitku (uplne zbytocne).
@princezna_bosorka dakujem za info. Áno, realitka si vypýtala 3000 e
Ja som kupovala byt s hypotékou.Vserko prebehlo v poriadku......Banka Vám v Tom poradí.Pravnicka mi spísala zmluvu.Nic komplikované....

Je to realitak alebo priamo majitel?